NRK Meny
Normal

Krever 700.000 for Berge

Elverum håndball krever 700.000 kroner av håndballforbundet for at Christian Berge skal bli ny landslagstrener i håndball.

Christian Berge

Elverum krever 700.000 for Berge.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det har vært en fastlåst situasjon mellom Elverum håndball og Norges Håndballforbund. De har ikke klart å bli enige om betingelsene for å løse Berge fra kontrakten slik at han blir ny landslagstrener. Berge har vært vikar i fire måneder.

Les: Ingen enighet med Elverum om Berge

Frist klokka 12

Nå har Elverum håndball satt en frist til klokka 12.00 i morgen for at partene skal bli enig. Tidligere har det kommet fram at Elverum krever 1.8 millioner kroner for å løse Berge fra kontrakten.

– Det er 700.000 kroner vi krever, sier daglig leder i Elverum håndball Jostein Borkhus.

Han vil ikke si hvem Elverum har på blokka som ny trener dersom partene blir enige.

– Men det er et stort navn som raskt kan snu seg rundt dersom Berge blir landslagstrener, sier Borkhus.

Han opplyser at det er usikkert hva Berge gjør dersom de ikke blir enige.

– Alle er egentlig innstilt på at han blir landslagstrener, sier Borkhus.

Utgangen juni

Jostein Borkhus

Daglig leder, Jostein Borkhus, og resten av Elverum håndball krever 700.000 kroner for å gi slipp på Christian Berge.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

I utgangspunktet var fristen for enighet satt til utgangen av juni. Men partene klarte ikke å bli enige om de økonomiske betingelsene.

– Vi begynte lagt fra hverandre, men både vi i Norges Håndballforbund og Elverum Håndball har diskutert mye og etter min mening har vi nærmet oss hverandre. Likevel var ikke det nok til å bli enige, og derfor er forhandlingene nå avsluttet, har generalsekretær Erik Langerud i håndballforbundet tidligere sagt til NRK.

Hele Håndball-Norge er enig

– Jeg synes hele situasjonen er veldig uheldig, sier Knut Gulbrandsen som er styreleder i Haslum håndball. Han er forundret over at Håndballforbundet ikke forstår at Elverum vil ha kompensasjon for å miste Berge.

– Det er helt naturlig at Elverum vil ha kompensasjon for å miste Berge og skaffe ressurser for å erstatte ham. Det er ikke et urimelig beløp i det hele tatt, og derfor er jeg forundret over at forbundet velger å bryte forhandlingene.

Gulbrandsen legger til at han mener Berge er den klart beste kandidaten til å overta landslaget.

– Og det er nok hele Håndball-Norge enig med meg i. Og da må i hvert fall Håndballforbundet innse at det har sin pris å ta ham fra Elverum.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live