Glad for å bli fratatt pallplass: – Håper de lærer ei lekse

Simeon Hamilton synes det er rett og rimelig at Andrew Young overtar tredjeplassen i Quebec, men ber Det internasjonale skiforbundet (FIS) skjerpe seg.

Simeon Hamilton

FORNØYD UANSETT: Selv om Simeon Hamilton mister pallplassen i Quebec, tar han med seg at sesongens siste løp var meget bra for hans del.

Foto: Dustin Satloff / AFP

Tirsdag kunne NRK fortelle at amerikanske Simeon Hamilton mister pallplassen han fikk for tredje beste etappetid på jaktstarten i Quebec.

Tredjeplassen overtas av britiske Andrew Young, etter at Storbritannia klaget inn resultatet til appellutvalget i FIS – og fikk medhold.

Resultatlista for beste etappetid, for begge kjønn, regnes nå ut på nytt. Premiepenger og verdenscuppoeng blir fordelt på nytt.

– Jeg er glad for at korreksjonen er gjort, slik at Andrew får den belønningen han fortjener for innsatsen han la ned den dagen, sier Hamilton til NRK.

Ønsker rettferdighet

Begge var så langt bak teten før jaktstarten at de startet samtidig i en såkalt bølgestart, der Young sto et par rekke bak Hamilton. I mål var Young foran Hamilton, men likevel fikk altså amerikaneren bedre etappetid på grunn av en utregningsmetode FIS har brukt i årevis.

«Herr Young var beviselig raskere enn Herr Hamilton, så sluttresultatet må vise det og offisielle resultater må korrigeres,» står det i vedtaket fra appell, som er undertegnet av Karl-Heinz Lickert, leder for regel- og kontrollkomiteene for langrenn i FIS.

– For å være ærlig er mitt eneste ønske at sporten skal være ren, rettferdig og morsom. Og jeg tar uansett med meg at jeg ga alt jeg hadde og gjorde et veldig godt løp den dagen, sier Hamilton.

Andrew Young og Jostein Vinjerui

FIKK MEDHOLD: Andrew Young og landslagstrener Jostein Vinjerui klaget og fikk pallplassen de ville ha.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Varsler endring

Han understreker at han selv ikke har satt seg grundig inn i de aktuelle reglene, men har følgende beskjed til FIS:

– Jeg håper de lærer ei lekse og trippelsjekker måten tidtakingen blir gjort på, sier Hamilton.

Den leksa kan det virke som FIS har lært. Renndirektør Pierre Mignerey, regelkomitéleder Karl-Heinz Lickert og langrennskomitéleder Vegard Ulvang har allerede varslet at det blir full gjennomgang av det de erkjenner er uklare regler foran neste sesong.

Dermed kommer det til å bli vedtatt endringer på FIS-møtene i Dubrovnik i slutten av mai.

Kanskje blir hele konkurranseformen fjernet, slik NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn har foreslått.

Mister 18.000 kroner

Simeon Hamilton må uansett akseptere at 18.000 premiekroner forsvinner ut av lomma, uten at det bekymrer.

– Det er en fellesskapsfølelse blant oss løperne fra mindre nasjoner, spesielt på herresiden. Når en fra USA, Storbritannia eller Canada gjør det bra, føler vi alle at vi er en del av suksessen. Det er en kul følelse å ha, sier Simeon Hamilton til NRK.

Sportsnyheter

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - Roma

Mourinho-slakt: – Jeg overvurderte spillerne mine

Avisene i Italia er ikke nådige i sin dom over Roma i kveld. Jose Mourinhos første 6-1-tap i karrieren beskrives som pinlig og skammelig.

Siste nytt

 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Supporter bortvist fra Aspmyra

  En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

  Det melder politiet i Nordland på Twitter.

  Glimt mot Roma på Aspmyra
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal