Hopp til innhold

Fremdeles bitter på at Norge «stjal» treneren: – Hun ødelegger for seg selv

RUHPOLDING (NRK): Samtidig som de norske skiskytterkvinnene har suksess i verdenscupen, nekter deres argeste konkurrent å hilse på den norske treneren.

59fgeyJHCSA

IRRITERT: Dorothea Wierer har fortsatt ikke tilgitt sin tidligere trener Patrick Oberegger for hvordan han byttet jobb.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

Onsdag gikk Tiril Eckhoff forbi Dorothea Wierer i verdenscupen og overtok den gule ledertrøya etter en ny seier, og bekreftet nok en gang at de norske løperne er i storform om dagen.

Skytetrener Patrick Oberegger har fått mye av æren for suksessen, men en som ikke er spesielt fornøyd med italieneren er Wierer.

– Forholdet vårt er ingenting. Jeg trenger ikke lenger snakke med han. Det er over, sier fjorårets verdenscupvinner om sin tidligere trener.

VM skiskyting 2019. Jaktstart menn.

KRITISERT: Patrick Oberegger fikk kritikk da han gikk fra å være trener for Italia til å bli norsk skytetrener.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Snakker ikke sammen

NRK har tidligere fortalt om konflikten mellom de to. Da Oberegger takket ja til Norge, følte Wierer at han gikk bak ryggen til det italienske laget han trente på daværende tidspunkt. Dette motsa Oberegger, men bekreftet isfronten.

I pressesonen etter sprinten gikk de to rett forbi hverandre uten å hilse.

– Han var ikke ærlig mot meg, så for meg er det bedre å kutte all kontakt. Jeg har nye trenere og nye ting å tenke på, forklarer Wierer.

– Vi snakker ikke sammen, men det kommer ikke fra min side. Jeg har full respekt for henne og den jobben hun gjør, men jeg fokuserer kun på Norge og de jentene jeg trener, sier Oberegger.

oPpqZawad10

I FORM: Både Dorothea Wierer (t.v.) og Ingrid Landmark Tandrevold har gått renn i den gule ledertrøya denne sesongen.

Foto: Kerstin Joensson / AP

Tøff konkurranse fra de norske

Wierer har vært den beste kvinnelige skiskytteren de siste årene, men får nå tøff kamp fra de norske utfordrerne.

I tillegg til Eckhoffs suksess, har både Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold tre pallplasser hver seg, og de norske skiskytterkvinnene har vunnet alle stafettene denne vinteren.

– Hva skal man si om Dorothea? Det er vel kanskje andre hun unner å gjøre det bedre enn oss, sier Tandrevold.

Når de norske har gjort det så bra, samtidig som fjorårets komet, italienske Lisa Vittozzi, har skuffet stort i vinter, tror Tandrevold at Wierer føler på et ekstra stort ansvar.

– Det norske laget er sterkere enn Italia nå, og da kan det hende hun føler litt mer på det, i motsetning til i fjor da de var to. I år er det vi som har flere kort å spille på, sier hun.

– Bra for Norge

NRKs ekspert, Emil Hegle Svendsen, har bemerket seg at det er et rivaleri mellom den norske og den italienske leieren.

– Det var jo litt det samme med Martin Fourcade da Norge «tok» treneren hans (Siegfried Mazet journ.anm.), at de stod litt bitre tilbake og så på. Men det kan ikke vi gjøre så mye med.

– Hun ødelegger for seg selv hvis hun går rundt og er bitter på det. Så det er jo bare bra for Norge, mener Svendsen.

Emil Hegle Svendsen

BRA FOR NORGE: Emil Hegle Svendsen tror Norge kan dra nytte av Wierers bitterhet overfor den norske skytetreneren.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Hvor lang tid det vil ta før isen smelter mellom Oberegger og Wierer kan ingen av dem svare på, men Oberegger tror kanskje ting kan endre seg den dagen hun legger opp.

– Da får hun litt avstand og kan se ting fra et litt annet perspektiv.

Selv sier Wierer at hun ikke ønsker å fokusere på gamletreneren, og at hun er fornøyd med teamet hun har rundt seg i dag.

– Jeg bor et annet sted nå og lever et annet liv, så jeg tror ikke vi vil se så mye til hverandre når jeg legger opp heller, men man skal aldri si aldri.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal