Fremdeles bitter på at Norge «stjal» treneren: – Hun ødelegger for seg selv

RUHPOLDING (NRK): Samtidig som de norske skiskytterkvinnene har suksess i verdenscupen, nekter deres argeste konkurrent å hilse på den norske treneren.

59fgeyJHCSA

IRRITERT: Dorothea Wierer har fortsatt ikke tilgitt sin tidligere trener Patrick Oberegger for hvordan han byttet jobb.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

Onsdag gikk Tiril Eckhoff forbi Dorothea Wierer i verdenscupen og overtok den gule ledertrøya etter en ny seier, og bekreftet nok en gang at de norske løperne er i storform om dagen.

Skytetrener Patrick Oberegger har fått mye av æren for suksessen, men en som ikke er spesielt fornøyd med italieneren er Wierer.

– Forholdet vårt er ingenting. Jeg trenger ikke lenger snakke med han. Det er over, sier fjorårets verdenscupvinner om sin tidligere trener.

VM skiskyting 2019. Jaktstart menn.

KRITISERT: Patrick Oberegger fikk kritikk da han gikk fra å være trener for Italia til å bli norsk skytetrener.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Snakker ikke sammen

NRK har tidligere fortalt om konflikten mellom de to. Da Oberegger takket ja til Norge, følte Wierer at han gikk bak ryggen til det italienske laget han trente på daværende tidspunkt. Dette motsa Oberegger, men bekreftet isfronten.

I pressesonen etter sprinten gikk de to rett forbi hverandre uten å hilse.

– Han var ikke ærlig mot meg, så for meg er det bedre å kutte all kontakt. Jeg har nye trenere og nye ting å tenke på, forklarer Wierer.

– Vi snakker ikke sammen, men det kommer ikke fra min side. Jeg har full respekt for henne og den jobben hun gjør, men jeg fokuserer kun på Norge og de jentene jeg trener, sier Oberegger.

oPpqZawad10

I FORM: Både Dorothea Wierer (t.v.) og Ingrid Landmark Tandrevold har gått renn i den gule ledertrøya denne sesongen.

Foto: Kerstin Joensson / AP

Tøff konkurranse fra de norske

Wierer har vært den beste kvinnelige skiskytteren de siste årene, men får nå tøff kamp fra de norske utfordrerne.

I tillegg til Eckhoffs suksess, har både Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold tre pallplasser hver seg, og de norske skiskytterkvinnene har vunnet alle stafettene denne vinteren.

– Hva skal man si om Dorothea? Det er vel kanskje andre hun unner å gjøre det bedre enn oss, sier Tandrevold.

Når de norske har gjort det så bra, samtidig som fjorårets komet, italienske Lisa Vittozzi, har skuffet stort i vinter, tror Tandrevold at Wierer føler på et ekstra stort ansvar.

– Det norske laget er sterkere enn Italia nå, og da kan det hende hun føler litt mer på det, i motsetning til i fjor da de var to. I år er det vi som har flere kort å spille på, sier hun.

– Bra for Norge

NRKs ekspert, Emil Hegle Svendsen, har bemerket seg at det er et rivaleri mellom den norske og den italienske leieren.

– Det var jo litt det samme med Martin Fourcade da Norge «tok» treneren hans (Siegfried Mazet journ.anm.), at de stod litt bitre tilbake og så på. Men det kan ikke vi gjøre så mye med.

– Hun ødelegger for seg selv hvis hun går rundt og er bitter på det. Så det er jo bare bra for Norge, mener Svendsen.

Emil Hegle Svendsen

BRA FOR NORGE: Emil Hegle Svendsen tror Norge kan dra nytte av Wierers bitterhet overfor den norske skytetreneren.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Hvor lang tid det vil ta før isen smelter mellom Oberegger og Wierer kan ingen av dem svare på, men Oberegger tror kanskje ting kan endre seg den dagen hun legger opp.

– Da får hun litt avstand og kan se ting fra et litt annet perspektiv.

Selv sier Wierer at hun ikke ønsker å fokusere på gamletreneren, og at hun er fornøyd med teamet hun har rundt seg i dag.

– Jeg bor et annet sted nå og lever et annet liv, så jeg tror ikke vi vil se så mye til hverandre når jeg legger opp heller, men man skal aldri si aldri.

Siste nytt

 • Caspersen Falla mister prøve-VM

  Maiken Caspersen Falla står over helgens prøve-VM i Oberstdorf grunnet en forkjølelse. Lotta Udnes Weng erstatter Falla på søndagens sprint.
  – Det er viktig at Maiken blir helt frisk for å unngå et lengre avbrekk fra konkurranser. Vi regner med at hun er på start allerede til NM Konnerud om en uke, sier medieansvarlig Gro Eide i en uttalelse.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Johanne Killi mister X-games

  Fristil-kjøreren falt under en trening i Aspen og skadet ryggen. Det er ikke snakk om brudd. I fjor tok hun sølv i big air og ble nummer fire i slopestyle.
  – Det er veldig kjipt å miste X Games siden jeg har sett veldig fram mot det, sier Killi til NTB.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Slopestyle kvinner.
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Overraskende Serena Williams-exit

  Serena Williams røk overraskende ut mot kinesiske Qiang Wang i Australia Opens tredje runde. Williams som har vunnet turneringen syv ganger tidligere, tapte i tre sett: 6-4, 6-5, 7-5. Novak Djokovic gikk enkelt videre i sin tredje runde-kamp mot japanske Yoshihito Nishioka.

  Serena Williams i tredje runde i Australia Open.
  Foto: David Gray / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal