Hopp til innhold

Tandrevold trodde sprintkula glapp: – Tror ikke på det før jeg ser det selv

Ingrid Landmark Tandrevold sikret seieren i sprintcupen torsdag med minst mulig margin. Etter målgang trodde hun ikke på at kula fremdeles var hennes.

QOK9po0LJIM

– Gjør jeg det? Det tror jeg ikke på før jeg ser det selv.

Det var Ingrid Landmark Tandrevolds reaksjon da NRKs reporter fortalte henne at hun lå an til å vinne sprintcupen etter målgang.

Da alle løperne var i mål, og Tandrevold fikk bekreftet at sprintkula var hennes var reaksjonen en annen.

– Akkurat sprintkula betyr faktisk litt. Det har vært en distanse jeg har slitt med i mange år, så har det plutselig vært min beste distanse denne sesongen, sier hun til NRK.

– Man tenker ofte bare på sammenlagtcupen, så glemmer man litt alt som har gått bra denne sesongen, fortsetter hun.

Tandrevold med sprintkula

BEVIS: Med kula i hånda fikk Ingrid Landmark Tandrevold beviset på at hun har vært den beste sprinteren i skiskyttersirkuset denne sesongen.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

NRKs skiskytterduo Ola Lunde og Jann Post var imponerte over det Tandrevold har levert denne sesongen i verdenscupen, og sier det er fortjent at hun vinner sprintcupen.

– Det er en grunn til at hun har gått i gult hele sesongen, sier Lunde.

Dramatisk duell

Kampen om kula sto mellom Tandrevold og franske Justine Braisaz-Bouchet. Sistnevnte hadde startnummer én, men leverte ikke noe toppløp.

Tandrevold på sin side startet som nummer 29, i likhet med Braisaz-Bouchet luktet det ikke svidd at verken skytingen eller skigåingen til nordmannen.

Etter som Tandrevold ledet med 18 poeng før dagens renn kunne hun ikke bli dårligere enn nummer 22 om hun skulle sikre kula.

Hun endte til slutt som nummer 17, og kunne dermed strekke armene i været og juble for seieren i sprintcupen. Og trofeet skal få en spesiell plass.

– Ja, kanskje jeg skal ha kula i en egen seng på rommet resten av helgen, sier Tandrevold.

Peker på hverandre

Italienske Lisa Vittozzi var på et nivå over resten av verdenseliten, og vant sprinten i Canmore. Med den seieren spiste hun seg innpå Tandrevold i verdenscupen sammenlagt.

Sistnevnte leder nå verdenscupen med syv poeng ned til italieneren før lørdagens jaktstart. Der har Tandrevold et dårligere utgangspunkt enn italieneren etter dagens 17. plass.

15Vetmn6YVw

VANT: Lisa Vittozzis seier på sprinten torsdag, gir henne et godt utgangspunkt før lørdagens jaktstart.

Foto: AP

– Nå føler jeg meg litt mer i angrepsposisjon. Jeg ligger litt bak på jaktstarten og må virkelig jage framover og søke framover. Men det er en utfordring jeg må ta, sier hun.

– Så blir det en finale på søndag som jeg tipper kan bli tøff på alle måter. Men jeg får prøve å snu det til at jeg er veldig heldig som er i denne situasjonen, fortsetter Tandrevold.

NRKs eksperter mener Vittozzi er favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt etter torsdagens seier. Likevel peker italieneren på Tandrevold.

– Ja, selvfølgelig peker Lisa (Vittozzi) på meg som favoritt. Det gjør jo alle som ikke ønsker presset på seg selv. Det hadde jeg også gjort om jeg var henne, sier Tandrevold.

– En middels sprint

Før rennet ledet Tandrevold både sprintcupen og verdenscupen sammenlagt, men etter målgang var hun misfornøyd.

– Når du bommer på liggende er du allerede litt bakpå. Men ja, jeg gjennomførte en middels sprint og det er ikke godt nok i dette selskapet, sier Tandrevold.

En bom på liggende og et bom på stående var to for mye ifølge hovedpersonen selv.

– Jeg synes jeg har en bom for mye til å være fornøyd. Åtte treff er en for lite, sier hun.

Underveis i rennet hadde ikke NRKs skiskytterkommentator troa på at Tandrevolds prestasjon skulle gi seier sammenlagt.

– Der tror jeg sammenlagtseieren glapp.

Det sa Jann Post da Ingrid Landmark Tandrevold bommet en gang på stående. Fra før hadde hun en bom fra liggende.

Siste nytt

 • Ingvaldsen med årsbeste

  Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

  Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

  I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

  Nå venter både EM og OL i sommer.

  – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

  Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
  Foto: NTB
 • Casper Ruud til kvartfinale i Genève

  Casper Ruud måtte ut i tre sett for å slå Sebastian Ofner på grusen i Genève. Han kom hardt tilbake etter en fæl periode i kampen.

  Avansementet kom med sifrene 4-6, 6-2, 6-2. Seieren betyr at Ruud skal ut i kvartfinale mot argentineren Sebastian Baez. Begge de to foregående møtene har gitt norsk seier.

  Det startet lovende for Ruud. Han tok ledelsen 2-0, men så stokket det seg. Ofner brøt umiddelbart tilbake, og fire game senere lyktes han igjen.

  Ofner vant det første settet 6-4, men med presset på seg slo Ruud tilbake i det andre settet.

  I tredje sett fortsatte Ruud storspillet fra det andre, og vant nok en gang 6-2. Dermed tok han seg av Ofner, som er rangert som nummer 45 på verdensrankingen. Der ligger Ruud på 7.-plass.

  Onsdagens kamp var Ruuds første etter at han for snart to uker siden forsvant ut av Masters-turneringen i Roma på grunn av ryggtrøbbel.

  Ruud vant for to år siden ATP250-turneringen i Genève. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Bobb nominert til Premier League-pris

  Oscar Bobb (20) er blant ti spillere som kan vinne kåringen av sesongens mål i Premier League. I januar ble han på lekkert vis matchvinner for Manchester City.

  Scoringen kom langt ut i overtiden og fikset 3-2-seier over Newcastle på St. James' Park. Bobbs bidrag som innbytter skulle vise seg å bli svært viktig.

  Manchester City kunne søndag feire sitt fjerde strake ligamesterskap. Avstanden til Arsenal endte på to poeng. Målet var Bobbs første og hittil eneste i Premier League.

  Oscar Bobb ble i dag tatt ut til landskamptroppen son møter Kosovo og Danmark i juni.

  Oscar Bobb
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal