Hopp til innhold

Isfront mellom Wierer og Norges trener: – Han løy til oss

ÖSTERSUND (NRK): Italia-stjernen Dorothea Wierer har ikke snakket med eks-treneren Patrick Oberegger siden han gikk til Norge før sesongen.

Dorothea Wierer

BLE SINT: Italias skiskytterprofil Dorothea Wierer likte dårlig at hennes trener og gode venn, Patrick Oberegger, forlot laget til fordel for Norge etter forrige sesong.

Foto: STEFAN ADELSBERGER / AFP

– Vi har aldri snakket sammen igjen. Han er en annen fyr nå. Vi har ingen kontakt. Det er rart, men jeg mener det sier noe om karakteren. Han løy til oss, sier Dorothea Wierer til NRK om forholdet til gamletreneren.

Patrick Oberegger

NORSK SJEF: Patrick Oberegger tok over som trener for de norske skiskytterkvinnene i mai i fjor.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

For det skapte overskrifter både Italia og Norge da Patrick Oberegger forlot hjemlandet til fordel for det norske kvinnelandslaget før denne sesongen.

– I starten var vi veldig sinte, for de løy og fortalte ikke sannheten om hvorfor han dro. Jeg bryr meg ikke lenger nå, og konsentrerer meg om meg selv, forteller Wierer.

Nytt trenerteam

Også Patrick Favre sluttet, og Italia måtte ut på trenerjakt. Wierer forteller at hun bidro sterkt i ansettelsen av nytt trenerteam, med Andreas Zingerle og Andrea Zattoni i spissen.

– Til slutt tror jeg det ga mer motivasjon, til å bevise at vi ikke trengte dem, sier hun.

Og sesongen startet bedre enn kanskje noen gang for de italienske kvinnene. På tirsdagens normaldistanse i VM tok Lisa Vittozzi sølv, og hun leder verdenscupen totalt foran Wierer. For henne var Obereggers farvel mindre dramatisk.

– Jeg var skuffet, men jeg forstod situasjonen og endring kan også gjøre en bedre. Det er ikke alltid dårlige nyheter. Jeg er glad på hans vegne. Slike ting skjer, mener Vittozzi.

BIATHLON-WORLD-SWE-WOMEN-15KM

SØLVVINNER: Med feilfri skyting tok Lisa Vittozzi sølv på normaldistansen i VM tirsdag. Bare slått av hjemmehåpet Hanna Öberg.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

– Jeg var ærlig

Oberegger og Wierer var nære de fem årene han var Italia-sjef. Han vet hun ble skuffet over valget, men at han løy er italieneren ikke enig i.

Wierer og Eckhoff

NY OPPFØLGING: Både Italias og Norges skiskytterkvinner fikk nye trenere før sesongen. Her kjemper Wierer og Tiril Eckhoff på miksstafetten.

Foto: JESSICA GOW / AFP

– Jeg vet hun er sint på meg på grunn av avgjørelsen, men det er ikke sikkert hun skulle være den første som fikk vite det. Alt handler ikke om utøveren, og dette var en livsavgjørelse for meg. Jeg var veldig ærlig med forbundet, og det handlet både om privatlivet mitt og å få en ny utfordring, sier Oberegger til NRK.

Han gleder seg over suksessen de italienske kvinnene har denne sesongen.

– Når Norge ikke har noen på pallen, så håper jeg det er en italiensk utøver, forteller Norge-treneren, som liker at hans avgjørelse ga Wierer mer motivasjon.

– Hva kunne du gjort annerledes for å beholde det gode forholdet mellom dere?

– Dorothea ønsket at jeg skulle fortelle henne om avgjørelsen direkte, men det går begge veier. Jeg snakker fortsatt med ektemannen hennes normalt, men Dorothea har en litt sint personlighet. Men hun er en veldig bra dame, og jeg ønsker henne alt det beste for sesongen. Det tar nok bare litt tid, for vi har hatt gode øyeblikk sammen. Ellers konsentrerer jeg meg om min egen jobb.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen og var toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Stavnar på 20. plass i europatour

  Tiia Koivisto vant helgens turnering på kvinnenes europatour i golf og sikret seg billett til to majorturneringer. Finnen seiret etter omspill.

  – Det føles fantastisk, sa Koivisto, som med seieren er klar for Evian-mesterskapet og British Open. Hun har aldri tidligere spilt en majorturnering.

  Madelene Stavnar var den eneste av de fem norske deltakerne som greide cuten. Hun endte på delt 20.-plass etter serien 70-74-71. Det var åtte slag opp til teten.

  Golfspiller Madelene Stavnar fotografert på Oslo Lufthavn torsdag kveld etter hjemkomst fra en golfturnering i Marokko.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Østigård og Genoa rykket ned

  Leo Skiri Østigård klarte ikke å redde Genoa fra nedrykk i sitt leieopphold i Serie A. Lørdag forsvant siste håp med 0-1 hjemme mot Bologna.

  Genoa holdt nullen i 66 minutter før Musa Barrow snek seg inn bak ryggen til Østigård og fikk sette inn 1-0 etter en styring i feltet.

  Genoa kastet alle mann frampå i sluttminuttene, og Østigård prøvde seg blant annet med et langskudd som gikk langt over og til side for mål.

  Østigård fikk med seg 14 kamper i Serie A og tapte halvparten av dem. Genoa holdt nullen i seks av kampene Østigård spilte. Nordmannen noterte også et cupmål. Østigård vender nå tilbake til Brighton.

  Privatlandskamp i fotball for menn: Norge - Slovakia (2-0)
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste