Isfront mellom Wierer og Norges trener: – Han løy til oss

ÖSTERSUND (NRK): Italia-stjernen Dorothea Wierer har ikke snakket med eks-treneren Patrick Oberegger siden han gikk til Norge før sesongen.

Dorothea Wierer

BLE SINT: Italias skiskytterprofil Dorothea Wierer likte dårlig at hennes trener og gode venn, Patrick Oberegger, forlot laget til fordel for Norge etter forrige sesong.

Foto: STEFAN ADELSBERGER / AFP

– Vi har aldri snakket sammen igjen. Han er en annen fyr nå. Vi har ingen kontakt. Det er rart, men jeg mener det sier noe om karakteren. Han løy til oss, sier Dorothea Wierer til NRK om forholdet til gamletreneren.

Patrick Oberegger

NORSK SJEF: Patrick Oberegger tok over som trener for de norske skiskytterkvinnene i mai i fjor.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

For det skapte overskrifter både Italia og Norge da Patrick Oberegger forlot hjemlandet til fordel for det norske kvinnelandslaget før denne sesongen.

– I starten var vi veldig sinte, for de løy og fortalte ikke sannheten om hvorfor han dro. Jeg bryr meg ikke lenger nå, og konsentrerer meg om meg selv, forteller Wierer.

Nytt trenerteam

Også Patrick Favre sluttet, og Italia måtte ut på trenerjakt. Wierer forteller at hun bidro sterkt i ansettelsen av nytt trenerteam, med Andreas Zingerle og Andrea Zattoni i spissen.

– Til slutt tror jeg det ga mer motivasjon, til å bevise at vi ikke trengte dem, sier hun.

Og sesongen startet bedre enn kanskje noen gang for de italienske kvinnene. På tirsdagens normaldistanse i VM tok Lisa Vittozzi sølv, og hun leder verdenscupen totalt foran Wierer. For henne var Obereggers farvel mindre dramatisk.

– Jeg var skuffet, men jeg forstod situasjonen og endring kan også gjøre en bedre. Det er ikke alltid dårlige nyheter. Jeg er glad på hans vegne. Slike ting skjer, mener Vittozzi.

BIATHLON-WORLD-SWE-WOMEN-15KM

SØLVVINNER: Med feilfri skyting tok Lisa Vittozzi sølv på normaldistansen i VM tirsdag. Bare slått av hjemmehåpet Hanna Öberg.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

– Jeg var ærlig

Oberegger og Wierer var nære de fem årene han var Italia-sjef. Han vet hun ble skuffet over valget, men at han løy er italieneren ikke enig i.

Wierer og Eckhoff

NY OPPFØLGING: Både Italias og Norges skiskytterkvinner fikk nye trenere før sesongen. Her kjemper Wierer og Tiril Eckhoff på miksstafetten.

Foto: JESSICA GOW / AFP

– Jeg vet hun er sint på meg på grunn av avgjørelsen, men det er ikke sikkert hun skulle være den første som fikk vite det. Alt handler ikke om utøveren, og dette var en livsavgjørelse for meg. Jeg var veldig ærlig med forbundet, og det handlet både om privatlivet mitt og å få en ny utfordring, sier Oberegger til NRK.

Han gleder seg over suksessen de italienske kvinnene har denne sesongen.

– Når Norge ikke har noen på pallen, så håper jeg det er en italiensk utøver, forteller Norge-treneren, som liker at hans avgjørelse ga Wierer mer motivasjon.

– Hva kunne du gjort annerledes for å beholde det gode forholdet mellom dere?

– Dorothea ønsket at jeg skulle fortelle henne om avgjørelsen direkte, men det går begge veier. Jeg snakker fortsatt med ektemannen hennes normalt, men Dorothea har en litt sint personlighet. Men hun er en veldig bra dame, og jeg ønsker henne alt det beste for sesongen. Det tar nok bare litt tid, for vi har hatt gode øyeblikk sammen. Ellers konsentrerer jeg meg om min egen jobb.

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i Oslo kryssa han målstreken etter 2.26.54. Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen. Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten, og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal