NRK Meny
Normal

United senket Chelsea

Manchester United tok tre viktige poeng i gullkampen i Premier League da de utklasset Chelsea hjemme på Old Trafford.

Nemanja Vidic
Foto: Jon Super / AP

Etter Liverpools skuffende uavgjortkamp mot Stoke lørdag, hadde både Chelsea og Manchester United mulighet til å knappe inn på serielederne.

Det var hjemmelaget som utnyttet den muligheten. Manchester United vant hele 3-0, etter scoringer av Nemanja Vidic, Wayne Rooney og Dimitar Berbatov.

Kampfakta Manchester United - Chelsea

Vidic stanget United i ledelsen

Wayne Rooney og Ryan Giggs protesterer til linjedommeren

Wayne Rooney og Ryan Giggs protesterer på annuleringen.

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

I en tettspilt første omgang var det United som hadde overtaket. De største sjansene kom imidlertid ikke før de siste ti minuttene av omgangen.

Dimitar Berbatov hadde en kjempesjanse med klar bane til mål etter at han ble spilt fram av Wayne Rooney, men bulgareren skjøt rett på keeper Petr Cech. Ji-Sung Park hadde også en god sjanse like før pause, men skuddet ble blokkert av John Terry.

Like etterpå headet Cristiano Ronaldo ballen i mål etter en corner fra Ryan Giggs, men scoringen ble annulert til heftige protester fra de røde. Corneren ble tatt på nytt, og denne gang var det Nemanja Vidic som brukte hodet på bakerste stolpe.

Midtstopperen headet ballen via bakken og i mål. Cech fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å forhindre United-ledelse til pause.

Bortsett fra et frispark fra Michael Ballack som gikk rett i muren, hadde Chelsea få sjanser å vise til i første omgang.

Rooney doblet ledelsen

Chelsea kastet innpå toppscorer Nicolas Anelka i pausen, uten at det hjalp nevneverdig mot et solid United-forsvar.

Dimitar Berbatov

Dimitar Berbatov.

Foto: Jon Super / AP

I andre omgang tok intensiteten seg fort opp igjen, og etter en times spill kom Wayne Rooney endelig på scoringslista igjen.

Et innlegg fra Patrice Evra strøk hodet til Berbatov, og landet rett på foten til Rooney, som satte ballen kontant i nettet. Spissen hadde bare scoret ett mål på de siste 11 kampene.

Cristiano Ronaldo skapte flere gode sjanser mot slutten, og var nære på å score selv ti minutter før slutt. Fire minutter før full tid slo portugiseren et presist frispark inn til Dimitar Berbatov, som la på til 3-0.

Travelt for Webb

Frank Lampard får gult kort

Frank Lampard får gult kort av Howard Webb.

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Oppgjørene mellom de to rivalene resulterer ofte i mange kort, og dagens kamp var intet unntak. Dommer Howard Webb markerte seg allerede etter fire minutter, da han ga Frank Lampard gult kort for en knallhard takling på Ronaldo.

Wayne Rooney gjorde sitt beste for å snakke på seg et gult kort etter en duell med Jose Bosingwa, men slapp unna med tilsnakk fra Webb. Det gjorde ikke Bosingwa da han tok hevn et minutt senere, taklingen kvalifiserte til gult kort.

Rooney fikk sitt gule kort et par minutter etter 2-0-scoringen etter en takling bakfra. Cristiano Ronaldo og Carvalho havnet også i klammeri med hverandre, og ble belønnet med hvert sitt gule kort.

Jose Mourinho

Jose Mourinho var tilbake på Old Trafford, denne gang som tilskuer.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Nærmer seg Liverpool

Et tannløst Chelsea imponerte nok ikke gamlesjefen Jose Mourinho, som satt på tribunen på Old Trafford. Mourinhos Inter møter United i åttendedelsfinalen i Champions League 24. februar.

Etter seieren gikk United forbi Aston Villa på tredjeplass, og er nå fem poeng bak ligalederne Liverpool med to kamper mindre spilt. Med seier i begge hengekampene vil United overta tabelltoppen.

Chelsea ligger fortsatt på andreplass, fire poeng bak Liverpool.

Tabell Premier League

Fotballnyheter