Hopp til innhold

Wright: – Ingen vei utenom lang utestengelse for Suarez

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Tidligere storscorer Ian Wright mener Liverpool har gjort hva de kunne for å hjelpe Luis Suarez med disiplinærproblemene.

Tidligere Arsenal- og Englandspiss Ian Wright er nesten i sjokk etter at Luis Suarez nok en gang havner i trøbbel etter en biteepisode.

Giorgio Chiellini

Italias Giorgio Chiellini viser frem merkene i skuldra han fikk etter tennene til Suarez.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Luis Suarez

Luis Suarez holdt seg til tenna etter episoden.

Foto: Petr David Josek / Ap
– Dette er uakseptabelt. Jeg tror Suarez nå blir tatt ut av fotballen for lang tid, sier Ian Wright om biteepisoden i VM.

Den tidligere engelske landslagsspilleren stikker innom studioet til NRKs Line Andersen i Rio etter at gruppe D er avsluttet.

Der det normalt ville vært naturlig at fotball-verden snakket om Englands sjansesløseri eller at stornasjonen Italia røk ut, er det Luis Suarez det handler om.

Den beste spilleren i Premier League denne sesongen måtte stå over åpningskampen med skade. I den andre kampen scoret han og sendte England ut av VM.

I VM-kampen mot Italia i kveld bet han etter alt å dømme Giorgio Chiellini i skulderen – tredje biteepisoden Suarez har vært innblandet i på fotballbanen.

– Har fått hjelp

Wright tror Suarez har fått mye hjelp fra Liverpool etter den forssige episoden, der han bet Chelseas Branislav Ivanovic i fjor, men at det ikke er nok.

– Da var han utestengt i ti kamper. Etterpå hadde han sin beste sesong for Liverpool, og det så ut som om han hadde kommet seg på rett kjøl.

– Men mange har sagt at han igjen ville bli involvert i en ny episode, og dessverre har de fått rett. Liverpool har gjort alt de kan for å hjelpe ham, men dessverre var det ikke nok. Nå har han sviktet veldig mange, sier Wright.

Les også: – Det kan ikke forsvares

– Straffen må bli hard

Han tror det ikke er noen vei utenom å suspendere Suarez for lang tid. FIFA melder også i kveld at de kommer til å se på hendelsen så snart de har fått den offisielle rapporten fra kampen.

– Tenk på alle barn og unge som følger fotballen. Han er et stort forbilde med alt det gode han har gjort. Dessverre er han også et forbilde når han gjør slike ting. Derfor må straffen bli så hard at den holder folk unna å gjøre liknende. Jeg tror han kommer til å få en meget lang karantene, sier Wtight.

– Hvor lang da? spør Andersen.

Wright rister på hodet.

– Jeg vet ikke. Det er umulig å spå. Etter det han har gjort tidligere og nå i dag, kan FIFA utestenge ham så lenge de ønsker. De kan gjøre hva de vil med ham, sier han.

For de to tidligere biteepisodene fikk Suarez henholdsvis syv kampers karantene i Ajax i 2010, og ti kampers karantene i fjor. I tillegg er han utestengt åtte kamper for en rasismesak. Dermed har Suarez mistet 25 kamper - over en halv sesong - for usportselig oppførsel de siste fire årene.

Video: Se biteepisoden her

Biter Suarez?

Blogg: Suarez kan ta juleferie

Også i NRKs studio på Kontraskjæret i Oslo reagerer panelet med vantro på det Suarez gjorde.

– Vi snakker om hvor sinnssyk han er i hodet når han gjør det bra. Kanskje er det de samme mentale ferdighetene som går mot ham. Den vurderingen er ikke velkalkulert og rasjonell. Dette er ufattelig, sier Lise Klaveness.

(Se studiosekvensen her).

NRKs fotballekspert er rystet etter Luis Suarez' biteskandale i kampen mot Italia. I studio: Programleder Carina Olset, Lise Klaveness, Stig Marius Thorbjørnsen og Frank Boli.
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP