NRK Meny
Normal

Wright: – Ingen vei utenom lang utestengelse for Suarez

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Tidligere storscorer Ian Wright mener Liverpool har gjort hva de kunne for å hjelpe Luis Suarez med disiplinærproblemene.

Tidligere Arsenal- og Englandspiss Ian Wright er nesten i sjokk etter at Luis Suarez nok en gang havner i trøbbel etter en biteepisode.

Giorgio Chiellini

Italias Giorgio Chiellini viser frem merkene i skuldra han fikk etter tennene til Suarez.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Luis Suarez

Luis Suarez holdt seg til tenna etter episoden.

Foto: Petr David Josek / Ap
– Dette er uakseptabelt. Jeg tror Suarez nå blir tatt ut av fotballen for lang tid, sier Ian Wright om biteepisoden i VM.

Den tidligere engelske landslagsspilleren stikker innom studioet til NRKs Line Andersen i Rio etter at gruppe D er avsluttet.

Der det normalt ville vært naturlig at fotball-verden snakket om Englands sjansesløseri eller at stornasjonen Italia røk ut, er det Luis Suarez det handler om.

Den beste spilleren i Premier League denne sesongen måtte stå over åpningskampen med skade. I den andre kampen scoret han og sendte England ut av VM.

I VM-kampen mot Italia i kveld bet han etter alt å dømme Giorgio Chiellini i skulderen – tredje biteepisoden Suarez har vært innblandet i på fotballbanen.

– Har fått hjelp

Wright tror Suarez har fått mye hjelp fra Liverpool etter den forssige episoden, der han bet Chelseas Branislav Ivanovic i fjor, men at det ikke er nok.

– Da var han utestengt i ti kamper. Etterpå hadde han sin beste sesong for Liverpool, og det så ut som om han hadde kommet seg på rett kjøl.

– Men mange har sagt at han igjen ville bli involvert i en ny episode, og dessverre har de fått rett. Liverpool har gjort alt de kan for å hjelpe ham, men dessverre var det ikke nok. Nå har han sviktet veldig mange, sier Wright.

Les også: – Det kan ikke forsvares

– Straffen må bli hard

Han tror det ikke er noen vei utenom å suspendere Suarez for lang tid. FIFA melder også i kveld at de kommer til å se på hendelsen så snart de har fått den offisielle rapporten fra kampen.

– Tenk på alle barn og unge som følger fotballen. Han er et stort forbilde med alt det gode han har gjort. Dessverre er han også et forbilde når han gjør slike ting. Derfor må straffen bli så hard at den holder folk unna å gjøre liknende. Jeg tror han kommer til å få en meget lang karantene, sier Wtight.

– Hvor lang da? spør Andersen.

Wright rister på hodet.

– Jeg vet ikke. Det er umulig å spå. Etter det han har gjort tidligere og nå i dag, kan FIFA utestenge ham så lenge de ønsker. De kan gjøre hva de vil med ham, sier han.

For de to tidligere biteepisodene fikk Suarez henholdsvis syv kampers karantene i Ajax i 2010, og ti kampers karantene i fjor. I tillegg er han utestengt åtte kamper for en rasismesak. Dermed har Suarez mistet 25 kamper - over en halv sesong - for usportselig oppførsel de siste fire årene.

Video: Se biteepisoden her

Biter Suarez?

Blogg: Suarez kan ta juleferie

Også i NRKs studio på Kontraskjæret i Oslo reagerer panelet med vantro på det Suarez gjorde.

– Vi snakker om hvor sinnssyk han er i hodet når han gjør det bra. Kanskje er det de samme mentale ferdighetene som går mot ham. Den vurderingen er ikke velkalkulert og rasjonell. Dette er ufattelig, sier Lise Klaveness.

(Se studiosekvensen her).

NRKs fotballekspert er rystet etter Luis Suarez' biteskandale i kampen mot Italia. I studio: Programleder Carina Olset, Lise Klaveness, Stig Marius Thorbjørnsen og Frank Boli.
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.