Hopp til innhold

– Det kan ikke forsvares

Luis Suarez gikk nok en gang over streken, og det var langt fra første gang. Til og med hans egne supportere er sjokkert over oppførselen hans.

Luis Suarez holder seg til tennene

Luis Suarez holder seg til tennene etter å ha bitt Chiellini.

Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Uruguay er videre i fotball-VM, med det er ikke det folk kommer til å huske fra kampen mellom Uruguay og Italia.

Luis Suarez satte tennene i Giorgio Chiellini, uten at dommeren valgte å slå ned på det. Chiellini gikk rundt og viste tannmerkene Suarez lagde på skulderen hans, uten at det hjalp.

– Det kan ikke forsvares, det er rullegardina som går ned enda en gang, sier Thorbjørn Flatin, redaktør for nettsiden til Liverpools offisielle norske supporterklubb, til NRK.

Biter Suarez?

Se Suarez sette tennene i Chiellini.

– Trenger hjelp

Flatin sier det som et sjokk å se Suarez bite til enda en gang.

– Han trenger åpenbart hjelp. Jeg syntes denne sesongen var et stort steg i riktig retning, han har blant annet fått hjelp av en idrettspsykolog, og han har hatt en strålende sesong på alle måter, så det var et sjokk å se det, sier Flatin.

Listen over kontroverser rundt Luis Suarez er tilsynelatende endeløs. Mot Italia kom Liverpool-stjerna i fokus for biting for intet mindre enn tredje gang i karrieren.

Når du i tillegg tar med utestengelse for rasisme, viljehands på streken i VM og gjentatte forsøk på filming, begynner Suarez å miste sin markedsverdi, selv om han var den soleklart beste spilleren i Premier League i fjor.

Biting

Den 20. november 2010, mens han spilte for Ajax, satte Suarez tennene i en motstander for første gang. Det var PSVs Otman Bakkal som fikk unngjelde. Suarez ble utestengt i sju kamper.

Men han lærte tydeligvis ikke. To og et halvt år senere bet han til igjen, denne gangen mot Chelseas Branislav Ivanovic. FA utestengte Suarez i ti kamper.

Luis Suarez

Branislav Ivanovic hyler etter å ha blitt bitt av Suarez.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Og så kom jubelsesongen. Liverpool hadde sin beste sesong på lenge, og Suarez var deres soleklare ener. Men det har tydeligvis ikke fått Suarez på bedre tanker. Mot Italia viste Suarez nok en gang de taktene ingen har lyst til å se i fotball.

Rasisme og viljehands

Suarez har også blitt upopulær på andre måter. I kvartfinalen mot Ghana i VM 2010 handset Suarez på streken for å redde Uruguay fra tap, og ble utvist. Suarez gikk av banen med bøyd hode, men Uruguay kunne feire avansement minutter senere.

I tillegg ble han i 2011 utestengt i åtte kamper for å ha kommet med rasistiske bemerkninger til Patrice Evra. Totalt 25 kamper utestengelse for biting og rasisme har Suarez fått i løpet av karrieren, og det er før FIFA har bestemt hvordan han skal straffes etter kveldens kamp.

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund