NRK Meny
Normal

Bare å bestille juleferie, Suarez

BLOGG: Dersom FIFA så det samme som oss TV-seere, er Luis Suarez ferdig i Brasil – og trolig også ferdig med fotballsesongen 2014.

Suarez biter Chiellini

SMAKLØST: Luis Suarez beviste igjen at han ikke klarer å styre temperamentet sitt. Nå bør han ilegges en lang fotballpause - igjen.

Foto: Hassan Ammar / Ap

For når Luis Suarez velger å sette tennene i en motspiller i en VM-kamp, skal det være mer enn nok til å utestenge spilleren for resten av mesterskapet.

Men bet han med hensikt?

Etter å ha studert TV-bildene frem og tilbake en rekke ganger ser man nok til å kunne anta at Suarez biter med overlegg.

Chiellinis reaksjon og synlige bitemerker i skulderen i sekundene etter situasjonen øker troverdigheten til en lignende konklusjon:

Suarez bet med hensikt. Ferdig snakket.

  • Følg VM-blogger Nicolay Ramm på Twitter: @NicolayNRK

Hva vil skje?

Det er uklart hva slags sanksjoner dette kan gi. Det finnes rett og slett ingen paragraf i FIFAs regelverk om biting. Så sjelden er det.

Suarez

IKKE FØRSTE GANG: Suarez bet Chelseas Branislav Ivanovic i april 2013. I november 2010, som Ajax-spiss, bet han også.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Men sanksjoner finnes. Det snakkes om en såkalt «global ban», altså en verdensomspennende utstengelse fra all fotball - både klubb- og landslag.

Det vil i så fall være første gang en slik utestengelse blir brukt. SVT hevder Suarez kan bli utestengt i to hele år, uten at jeg tror det kommer til å skje.

Men det er kanskje på sin plass med en langvarig utestengelse?

Biter og biter

Suarez har åpenbart en sikring som ryker når han blir ordentlig frustrert på en fotballbane.

Han bet i Ajax. Han bet i Liverpool. Og nå også på Uruguay.

Når man gjør en så grov forseelse for tredje gang, da har man rett og slett et temperamentsproblem som må slås kraftig ned på. Folk har blitt fengslet for mindre ting.

Både Liverpool og Uruguay bør straffe spilleren. Det er langt fra umulig at Suarez ikke blir å se når den europeiske klubbfotballen sparkes i gang til høsten, uansett hvilken klubb han spiller for.

For ønsker Liverpool å beholde ham? Og ønsker de interesserte klubbene Real Madrid og Barcelona å by på en utskjelt spiller?

Spørsmålene henger foreløpig i luften.

Sist ble han i hvert fall utestengt i ti kamper av det engelske fotballforbundet. I Ajax fikk han sju kamper. Men denne gangen biter han i et fotball-VM. Og for tredje gang. Det er langt verre.

Jeg tror uansett at vi skriver 2015 før Suarez spiller kamp igjen. Noe annet ville vært overraskende.

Biter Suarez?

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.