NRK Meny
Normal

– Jeg har ikke klaget på dommeren på mine 25 år i gamet, men i dag...

Stoke satte seiersvante Tottenham på plass på søndag. Etterpå var Tottenham-manageren så rasende på dommeren at han måtte bryte et av sine prinsipper.

Chris Foy

Chris Foy er mannen som fikk Harry Redknapp til å bryte sitt prinsipp om å ikke klage på dommere på TV. Her er han under søndagens kamp.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Harry Redknapp

Harry Redknapp var ikke en glad mann etter tapet mot Stoke.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Peter Crouch

Peter Crouch var som vanlig en kriger for Stoke.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Hvordan han klarer å vinke offside når Adebayor er flere meter onside - og hvordan han unngår å se begge handsene - det er uforståelig, sa en tydelig oppgitt Tottenham-manager Harry Redknapp i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Tottenham fikk en noe billig straffe i kampen, men ellers var de meget uheldige med en rekke dommeravgjørelser.

Situasjonen som fikk Spurs-manageren til å tenne på alle plugger fant sted etter 74 minutter, da Younes Kabouls skuddforsøk ble reddet med en arm uten at dommeren reagerte.

Etter litt fram og tilbake inne 16-meteren scoret Adebayor i den samme situasjonen, men spissen ble avvinket for offside. Reprisen viste at dommerteamet tok feil nok en gang.

Flere tvilsomme situasjoner

Med ti minutter igjen å spille ble Younes Kaboul utvist etter sitt andre gule kort. Nok en gang kunne Spurs-fansen med rette skylde på en linjemann, for rett før situasjonen skulle Stoke vært avblåst for offside. Dessuten så kortet meget billig ut.

– Jeg skjønner ikke hvordan det kan være gult kort, sier Redknapp.

I tillegg kunne Tottenham fort fått straffe da Shawcross klatret på Kaboul inne i feltet.

– Jeg har ikke gått ut på TV og klaget på dommerne i løpet av mine 25 år i gamet, men i dag... jeg er veldig skuffet, sier Redknapp.

Etter kampen ble Stokes Peter Crouch spurt om han handset før det første målet.

– I så fall var det ikke med vilje, sa den hengslete spissen i et intervju vist på TV 2.

Klassiske Stoke-mål

Tottenham har vært fantastiske de siste ukene og hadde muligheten til å virkelig melde seg på i tetkampen i Premier League.

I stedet ble de hvitkledde satt ettertrykkelig på plass av to erketypiske Stoke-mål:

  • 12 minutter: Peter Crouch krangler med seg ballen, som lander hos Mattew Etherington. Han dytter inn 1-0 fra kloss hold.
  • 42 minutter: Etherington skyter svakt, men ballen går i mål. Selvfølgelig etter et langt innkast.

Tottenham slo tilbake da Luca Modric gikk i bakken inne i Stokes 16-meter. Emmanuel Adebayor satte straffen i mål.

Etter både dommeravgjørelser og marginer gikk mot London-laget, endte det likevel 2-1. Dermed misbrukte Tottenham sjansen til å holde følge med Manchester-lagene i toppen av ligaen.

– Dette var et enormt resultat for oss, sier Peter Crouch.

Debutseier for O'Neill

I søndagens andre Premier League-kamp, mellom Blackburn og Sunderland, ble det seier for Sunderlands nye manager Martin O'Neill.

Blackburn tok ledelsen da Simon Vukcevic headet inn en retur fra Sunderland-målvakt Keiren Westwood etter et drøyt kvarter.

Sunderland tok etter hvert over, mens Blackburn ble for passive.

Kieran Richardson hadde en avslutning i stolpen før David Vaughan banket inn utligningen etter 83 minutter. Morten Gamst Pedersen var passiv da Blackburn slapp til Vaughan fra rundt 20 meter.

– Selvtilliten har vært dårlig, og det er ikke noe rart med den ligaplasseringen vi har. Forhåpentlig kan dette være starten på en god rekke, sa Vaughan.

Svensk perle

Svenske Sebastian Larsson sørget for en perfekt start for O'Neill da han ordnet seier med et frispark via stolpen på overtid.

Larsson har dermed laget tre mål på seks frispark, ifølge statistikkselskapet OPTA.

Larsson var for øvrig involvert da Blackburns Jason Lowe på overtid fikk en smell i hodet. Lowe ble båret av banen, og kampen ble avbrutt i flere minutter.

Oppgitt Kean

Blackburns manager Steve Kean måtte se at laget rotet vekk tre poeng mot slutten.

Han er fortsatt lite populær blant fansen. Laget ser ut til å få en stri tørn med å unngå nedrykk til mesterskapsserien. O'Neill løftet Sunderland opp på trygg grunn i første forsøk.

– O'Neill sa at vi måtte begynne å tro på oss selv igjen. Denne seieren vil bety alt for oss. Vi trengte dette og fortjente det, mente Larsson.

Tyngre er det for Kean og Blackburn, som også fikk et mål annullert for angrep på keeper.

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg mener vårt andre mål var etter regelboken. Det var Westwood som gikk i Chris Samba. Chris bare sto der. Så jeg forstår ikke hvorfor det ble annullert. Noen ganger blir en så stor spiller som Chris Samba straffet for å være stor, selv når han ikke går etter ballen, sukket Kean.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.