– Jeg har ikke klaget på dommeren på mine 25 år i gamet, men i dag...

Stoke satte seiersvante Tottenham på plass på søndag. Etterpå var Tottenham-manageren så rasende på dommeren at han måtte bryte et av sine prinsipper.

Chris Foy

Chris Foy er mannen som fikk Harry Redknapp til å bryte sitt prinsipp om å ikke klage på dommere på TV. Her er han under søndagens kamp.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Harry Redknapp

Harry Redknapp var ikke en glad mann etter tapet mot Stoke.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Peter Crouch

Peter Crouch var som vanlig en kriger for Stoke.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Hvordan han klarer å vinke offside når Adebayor er flere meter onside - og hvordan han unngår å se begge handsene - det er uforståelig, sa en tydelig oppgitt Tottenham-manager Harry Redknapp i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Tottenham fikk en noe billig straffe i kampen, men ellers var de meget uheldige med en rekke dommeravgjørelser.

Situasjonen som fikk Spurs-manageren til å tenne på alle plugger fant sted etter 74 minutter, da Younes Kabouls skuddforsøk ble reddet med en arm uten at dommeren reagerte.

Etter litt fram og tilbake inne 16-meteren scoret Adebayor i den samme situasjonen, men spissen ble avvinket for offside. Reprisen viste at dommerteamet tok feil nok en gang.

Flere tvilsomme situasjoner

Med ti minutter igjen å spille ble Younes Kaboul utvist etter sitt andre gule kort. Nok en gang kunne Spurs-fansen med rette skylde på en linjemann, for rett før situasjonen skulle Stoke vært avblåst for offside. Dessuten så kortet meget billig ut.

– Jeg skjønner ikke hvordan det kan være gult kort, sier Redknapp.

I tillegg kunne Tottenham fort fått straffe da Shawcross klatret på Kaboul inne i feltet.

– Jeg har ikke gått ut på TV og klaget på dommerne i løpet av mine 25 år i gamet, men i dag... jeg er veldig skuffet, sier Redknapp.

Etter kampen ble Stokes Peter Crouch spurt om han handset før det første målet.

– I så fall var det ikke med vilje, sa den hengslete spissen i et intervju vist på TV 2.

Klassiske Stoke-mål

Tottenham har vært fantastiske de siste ukene og hadde muligheten til å virkelig melde seg på i tetkampen i Premier League.

I stedet ble de hvitkledde satt ettertrykkelig på plass av to erketypiske Stoke-mål:

 • 12 minutter: Peter Crouch krangler med seg ballen, som lander hos Mattew Etherington. Han dytter inn 1-0 fra kloss hold.
 • 42 minutter: Etherington skyter svakt, men ballen går i mål. Selvfølgelig etter et langt innkast.

Tottenham slo tilbake da Luca Modric gikk i bakken inne i Stokes 16-meter. Emmanuel Adebayor satte straffen i mål.

Etter både dommeravgjørelser og marginer gikk mot London-laget, endte det likevel 2-1. Dermed misbrukte Tottenham sjansen til å holde følge med Manchester-lagene i toppen av ligaen.

– Dette var et enormt resultat for oss, sier Peter Crouch.

Debutseier for O'Neill

I søndagens andre Premier League-kamp, mellom Blackburn og Sunderland, ble det seier for Sunderlands nye manager Martin O'Neill.

Blackburn tok ledelsen da Simon Vukcevic headet inn en retur fra Sunderland-målvakt Keiren Westwood etter et drøyt kvarter.

Sunderland tok etter hvert over, mens Blackburn ble for passive.

Kieran Richardson hadde en avslutning i stolpen før David Vaughan banket inn utligningen etter 83 minutter. Morten Gamst Pedersen var passiv da Blackburn slapp til Vaughan fra rundt 20 meter.

– Selvtilliten har vært dårlig, og det er ikke noe rart med den ligaplasseringen vi har. Forhåpentlig kan dette være starten på en god rekke, sa Vaughan.

Svensk perle

Svenske Sebastian Larsson sørget for en perfekt start for O'Neill da han ordnet seier med et frispark via stolpen på overtid.

Larsson har dermed laget tre mål på seks frispark, ifølge statistikkselskapet OPTA.

Larsson var for øvrig involvert da Blackburns Jason Lowe på overtid fikk en smell i hodet. Lowe ble båret av banen, og kampen ble avbrutt i flere minutter.

Oppgitt Kean

Blackburns manager Steve Kean måtte se at laget rotet vekk tre poeng mot slutten.

Han er fortsatt lite populær blant fansen. Laget ser ut til å få en stri tørn med å unngå nedrykk til mesterskapsserien. O'Neill løftet Sunderland opp på trygg grunn i første forsøk.

– O'Neill sa at vi måtte begynne å tro på oss selv igjen. Denne seieren vil bety alt for oss. Vi trengte dette og fortjente det, mente Larsson.

Tyngre er det for Kean og Blackburn, som også fikk et mål annullert for angrep på keeper.

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg mener vårt andre mål var etter regelboken. Det var Westwood som gikk i Chris Samba. Chris bare sto der. Så jeg forstår ikke hvorfor det ble annullert. Noen ganger blir en så stor spiller som Chris Samba straffet for å være stor, selv når han ikke går etter ballen, sukket Kean.

Fotball

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • West Ham klatret til fjerdeplass

  David Moyes har virkelig fått fart på sakene i West Ham denne sesongen. Tirsdag tok de sin fjerde seier på rad i Premier League da Crystal Palace ble slått 3–2.

  Thomas Soucek scoret to mål, mens Craig Dawson satte inn West Hams tredje for kvelden. Wilfried Zaha og Michy Batshuayi tegnet seg på scoringslisten for Crystal Palace.

  Dermed klatret West Ham til fjerdeplass før de andre lagene har spilt sin kamp denne runden.

  I en annen kamp som gikk samtidig vant Leeds 2–1 mot Newcastle. Dermed holder Marcelo Bielsas menn seg godt over nedrykksstreken, mens Newcastle har blandet seg inn i bunnen av tabellen.

  Premier League - Crystal Palace v West Ham United
  Foto: John Walton / Reuters
 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters