Hopp til innhold

– Jeg har ikke klaget på dommeren på mine 25 år i gamet, men i dag...

Stoke satte seiersvante Tottenham på plass på søndag. Etterpå var Tottenham-manageren så rasende på dommeren at han måtte bryte et av sine prinsipper.

Chris Foy

Chris Foy er mannen som fikk Harry Redknapp til å bryte sitt prinsipp om å ikke klage på dommere på TV. Her er han under søndagens kamp.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Harry Redknapp

Harry Redknapp var ikke en glad mann etter tapet mot Stoke.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Peter Crouch

Peter Crouch var som vanlig en kriger for Stoke.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Hvordan han klarer å vinke offside når Adebayor er flere meter onside - og hvordan han unngår å se begge handsene - det er uforståelig, sa en tydelig oppgitt Tottenham-manager Harry Redknapp i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Tottenham fikk en noe billig straffe i kampen, men ellers var de meget uheldige med en rekke dommeravgjørelser.

Situasjonen som fikk Spurs-manageren til å tenne på alle plugger fant sted etter 74 minutter, da Younes Kabouls skuddforsøk ble reddet med en arm uten at dommeren reagerte.

Etter litt fram og tilbake inne 16-meteren scoret Adebayor i den samme situasjonen, men spissen ble avvinket for offside. Reprisen viste at dommerteamet tok feil nok en gang.

Flere tvilsomme situasjoner

Med ti minutter igjen å spille ble Younes Kaboul utvist etter sitt andre gule kort. Nok en gang kunne Spurs-fansen med rette skylde på en linjemann, for rett før situasjonen skulle Stoke vært avblåst for offside. Dessuten så kortet meget billig ut.

– Jeg skjønner ikke hvordan det kan være gult kort, sier Redknapp.

I tillegg kunne Tottenham fort fått straffe da Shawcross klatret på Kaboul inne i feltet.

– Jeg har ikke gått ut på TV og klaget på dommerne i løpet av mine 25 år i gamet, men i dag... jeg er veldig skuffet, sier Redknapp.

Etter kampen ble Stokes Peter Crouch spurt om han handset før det første målet.

– I så fall var det ikke med vilje, sa den hengslete spissen i et intervju vist på TV 2.

Klassiske Stoke-mål

Tottenham har vært fantastiske de siste ukene og hadde muligheten til å virkelig melde seg på i tetkampen i Premier League.

I stedet ble de hvitkledde satt ettertrykkelig på plass av to erketypiske Stoke-mål:

  • 12 minutter: Peter Crouch krangler med seg ballen, som lander hos Mattew Etherington. Han dytter inn 1-0 fra kloss hold.
  • 42 minutter: Etherington skyter svakt, men ballen går i mål. Selvfølgelig etter et langt innkast.

Tottenham slo tilbake da Luca Modric gikk i bakken inne i Stokes 16-meter. Emmanuel Adebayor satte straffen i mål.

Etter både dommeravgjørelser og marginer gikk mot London-laget, endte det likevel 2-1. Dermed misbrukte Tottenham sjansen til å holde følge med Manchester-lagene i toppen av ligaen.

– Dette var et enormt resultat for oss, sier Peter Crouch.

Debutseier for O'Neill

I søndagens andre Premier League-kamp, mellom Blackburn og Sunderland, ble det seier for Sunderlands nye manager Martin O'Neill.

Blackburn tok ledelsen da Simon Vukcevic headet inn en retur fra Sunderland-målvakt Keiren Westwood etter et drøyt kvarter.

Sunderland tok etter hvert over, mens Blackburn ble for passive.

Kieran Richardson hadde en avslutning i stolpen før David Vaughan banket inn utligningen etter 83 minutter. Morten Gamst Pedersen var passiv da Blackburn slapp til Vaughan fra rundt 20 meter.

– Selvtilliten har vært dårlig, og det er ikke noe rart med den ligaplasseringen vi har. Forhåpentlig kan dette være starten på en god rekke, sa Vaughan.

Svensk perle

Svenske Sebastian Larsson sørget for en perfekt start for O'Neill da han ordnet seier med et frispark via stolpen på overtid.

Larsson har dermed laget tre mål på seks frispark, ifølge statistikkselskapet OPTA.

Larsson var for øvrig involvert da Blackburns Jason Lowe på overtid fikk en smell i hodet. Lowe ble båret av banen, og kampen ble avbrutt i flere minutter.

Oppgitt Kean

Blackburns manager Steve Kean måtte se at laget rotet vekk tre poeng mot slutten.

Han er fortsatt lite populær blant fansen. Laget ser ut til å få en stri tørn med å unngå nedrykk til mesterskapsserien. O'Neill løftet Sunderland opp på trygg grunn i første forsøk.

– O'Neill sa at vi måtte begynne å tro på oss selv igjen. Denne seieren vil bety alt for oss. Vi trengte dette og fortjente det, mente Larsson.

Tyngre er det for Kean og Blackburn, som også fikk et mål annullert for angrep på keeper.

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg mener vårt andre mål var etter regelboken. Det var Westwood som gikk i Chris Samba. Chris bare sto der. Så jeg forstår ikke hvorfor det ble annullert. Noen ganger blir en så stor spiller som Chris Samba straffet for å være stor, selv når han ikke går etter ballen, sukket Kean.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland