Hopp til innhold

Ødegaard-ros etter at Arsenal ydmyket rivalen: – Mer kritisk hjemme i Norge

I løpet av 22 minutter i den første omgangen hadde Arsenal scoret tre ganger i byderbyet mot Tottenham. Martin Ødegaards prestasjon ble igjen trukket frem.

Arsenal - Tottenham

TRE PÅ TRETTI: Bukayo Saka (t.h.) satte inn Arsenals tredje mål i første omgang mot Tottenham.

Foto: Frank Augstein / AP

– Det var utrolig deilig, sier Martin Ødegaard til TV 2.

For alt handlet om hjemmelaget på Emirates Stadium søndag kveld. Emile Smith-Rowe åpnet målshowet etter 12 minutter, før Pierre-Emerick Aubameyang doblet og Bukayo Saka satte inn det tredje målet etter 34 minutter.

Ødegaard var tredje sist på den første scoringen, og startet angrepet på mål nummer tre.Han var involvert i mye av Arsenals festfotball.

– Det er noe av det beste jeg har sett av Ødegaard på lang tid, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Laster Twitter-innhold

I sosiale medier er det tydelig at Ødegaard allerede er en favoritt hos fansen, og i det norske intervjuet begynte supporterne å synge navnet hans. På spørsmål om han føler det er mer positivitet rundt ham i England og mer klaging i Norge, svarer 22-åringen:

– Det er nok mer kritisk hjemme i Norge. Det er sånn det er, hjemme har jeg vært i søkelyset lenge, mens i England er jeg fersk.

FESTFOTBALL: Arsenal rundspilte Tottenham i den første omgangen. Se alle målene her.

– Fulle av energi

Laster Twitter-innhold

Arsenals unge spillere blir stadig trukket frem.

– De unge er alltid villig til å lære, og jeg prøver å gi dem noen råd innimellom. Det viktigste er at de føler seg fri til å spille, sier Aubameyang.

– Dette var akkurat den miksen vi trengte. De eldre var sentrale, mens de unge var fulle av energi og entusiasme, roste manager Mikel Arteta.

Martin Ødegaard

STJERNE: Martin Ødegaard har imponert mange siden han signerte permanent for Arsenal.

Foto: IAN KINGTON / AFP

– Ekstra boost

Tottenhams Harry Kane hadde én ballberøring de første 40, laget var knapt fremover på banen. Etter hvilen kom de mer med, og Son Heung-min satt inn et trøstemål 11 minutter før full tid. Det ødela ikke stemningen hos de røde i London.

– Det var klasseforskjell på lagene, slo Mathisen fast.

Med seieren går Arsenal forbi Tottenham på tabellen, til en 10.-plass. De lå helt sist etter tre runder.

– Det gir en ekstra boost. Det er en overbevisende seier, nå har vi virkelig slått tilbake, sier Ødegaard.

Martin Ødegaard

MYE Å FEIRE: Martin Ødegaard var tredje sist på ballen da Emilie Smith-Rowe scoret Arsenals første.

Foto: Frank Augstein / AP

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste