Hopp til innhold

Moldskred slakter egen avslutning: – Ræva dårlig av meg

Morten Moldskred var mildt sagt misfornøyd med egen innsats etter europaligatapet mot russiske Anzji torsdag.

Morten Moldskred

Morten Moldskred skulle gjerne sett ballen havne i nettmaskene på sin kjempesjanse mot Anzji.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Innbytter Morten Moldskred fikk en kjempesjanse til å sikre Tromsø-utlikning etter få minutter på banen mot Anzji, men bommet alene med keeper.

– Det var ræva dårlig av meg. Jeg skal selvfølgelig score på den sjansen, sier en skuffet Moldskred til NRK.no etter 0-1-tapet for Anzji i Russland.

Anzji

Anzji's Nikita Burmistrov (t.v.) feirer seiersmålet mot Tromsø med Alan Gatagov.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Det var etter 53 minutters spill, på stillingen 1-0 til vertene, at Moldskred ble spilt alene gjennom med keeper.

Tromsø-spissen, som ble byttet inn idet den andre omgangen startet, forsøkte å chippe ballen over denn utrustende Anzji-keeperen - men feilet.

Keeper Kerzhakov reddet forsøket, før midtstopper Dele Adeleye fikk ballen unna. Dermed gikk Tromsø glipp av en sårt tiltrengt utlikning.

– Det er kjipt å bomme på den sjansen når det ender med 0-1-tap. Nå er det hjem å øve mer, sukker angriperen.

Stolpen sto i veien

18 minutter var spilt da Nikita Burmistrov ga hjemmelaget ledelsen. Han ble spilt fri inne i feltet, og alene med Tromsø-målvakt Benny Lekström gjorde han ingen feil.

Russerne styrte det meste av kampen, og Tromsø-spillerne var ofte for upresise i spillet sitt.

Likevel kom gjestene til et par gode sjanser. I tillegg til Moldskred-missen skjøt Thomas Kind Bendiksen i stolpen i den første omgangen.

Anzji var nær 2-0 etter en snau halvtime, men Benoit Angbwas avslutning fra rundt to meters hold gikk i tverrliggeren. Dermed endte det med 1-0-seier til vertene.

Tromsø

Zdenek Ondrasek og resten av Tromsø-spillerne feilet i å finne veien til nettmaskene i Russland torsdag kveld. Dermed endte det med tap mot Anzji.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Nedrykksstrid

Det betyr at TIL bare har ett poeng etter halvspilt gruppespill. Det kom i 1-1-kampen hjemme mot Sheriff Tiraspol 3. oktober. I den første kampen mot Tottenham ble det 0-3-tap på bortebane.

– Nå er vi nødt til å vinne de to hjemmekampene mot Anzji og Tottenham for å ha en mulighet i gruppa, sier Remi Johansen.

Kampene i europaligaen gir Tromsø et lite avbrekk fra nedrykksstriden i eliteserien. I den hjemlige serien er Alfheim-laget tredje sist og på kvalifiseringsplass tre runder før slutt.

– Nå venter en ny kamp mot Lillestrøm. Vi ser ikke på europaligaen som noen belastning som går utover det vi skal prestere i eliteserien, sier Johansen.

Likevel valgte trener Steinar Nilsen å spare nevnte Moldskred, Marcus Sahlman og Magnus Andersen fra start i torsdagens kamp.

Opp til trygg plass i eliteserien skiller det nemlig to poeng, mens det bare er ett poeng ned til Sarpsborg på nest sisteplass.

Dermed er det behov for friske bein på Åråsen.

Fotball

 • Colombias fotballpresident ble arrestert etter Copa America-finalen

  Finalen mellom Colombia og Argentina i Copa America ble preget av tårer og panikk før kampstart.

  Nå melder nyhetsbyrået AP at presidenten i Det colombianske fotballforbundet, Ramón Jesurún, er arrestert av politiet.

  Totalt foretok politiet 27 arrestasjoner etter de kaotiske scenene som utspilte seg, der supportere før kampen forsøkte å ta seg inn på finalearenaen i Miami uten billetter, og kampen ble forsinket i en time og 20 minutter.

  Flere personer ble skadet og arrestert etter at politiet ble tvunget til å gripe inn med tåregass.

  Pågripelsen fant sted tidlig mandag morgen, lokal tid. Jesurún er anklaget for tre tilfeller av grov vold mot en tjenestemann.

  Argentina vant finalen over Colombia 1-0.

  (NTB)

  Copa America Soccer Argentina Colombia
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Spansk parade i Madrid etter EM-gullet

  Det spanske herrelandslaget i fotball ble mandag hyllet i hovedstaden Madrid etter at de tok sin fjerde EM-tittel.

  Luis de la Fuentes mannskap glitret gjennom hele mesterskapet, og det spanske stjernegalleriet gikk seirende ut av samtlige sju kamper.

  Finaletriumfen mot England var spanjolenes 19. seier på 22 kamper under ledelse av De la Fuente. Siden 0-2-tapet mot Skottland i mars i fjor har Spania bare tapt én landskamp.

  – Det er så mye glede og stolthet i dette laget nå. Vi nyter virkelig dette øyeblikket. Jeg er så glad på landets vegne. Jeg håper alle kjenner på den samme stoltheten som vi gjør nå, sa De la Fuente etter seieren mot England.

  Flere eksperter hevet øyenbrynene da forbundsmannen De la Fuente ble hentet inn som ny landslagssjef. Han hadde vært trener for ulike aldersbestemte landslag i nesten ti år før han fikk toppjobben i 2022.

  Siden den gang har han fått det spanske landslaget til å funke etter tolv år uten mesterskapssuksess.

  – Jeg visste at spillerne trodde på meg. I halvannet år har de vært ufeilbarlige. Denne gruppen med spillere kan fortsette å vokse. De går ikke lei av å konkurrere. Fra første dag har de ønsket å gjøre folk stolte. Vi har vært trofaste mot en idé som spillerne har forstått til perfeksjon, fortsatte landslagssjefen.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Spain
  Foto: Andrea Comas / AP
 • Bodø/Glimt solgte Grønbæk for rekordsum

  Bodø/Glimt er enig med Ligue 1-klubben Rennes om en rekordovergang for danske Albert Grønbæk (23).

  Det bekrefter Glimt på sine nettsider.

  – Det er vemodig, men jeg syns det er på riktig tidspunkt, og noe jeg har ønsket selv. Det er med blandede følelser at jeg reiser nå, for jeg har hatt en vanvittig god tid i Glimt, sier Grønbæk.

  Onsdag erfarte både VG, Nettavisen og Avisa Nordland overgangen. De to sistnevnte skrev at avtalen har en totalpakke på 15 millioner euro, noe som tilsvarer over 170 millioner kroner. I tillegg skal det ligge noen bonuser og en videresalgsklausul i avtalen.

  Det gjør den til tidenes største i Eliteserien. Den tidligere rekorden hadde David Datro Fofana på 130 millioner kroner da han gikk fra Molde til Chelsea.

  Glimt skriver ikke hvor mye overgangssummen er, men betegner den som «en større overgangssum».

  – Det er en veldig fin historie. Det betyr selvfølgelig mye at jeg kan gi igjen i forhold til det som Bodø/Glimt har gitt meg, så det setter jeg pris på, sier Grønbæk.

  Grønbæk gjorde sommeren 2022 overgang fra danske AGF til Bodø/Glimt, hvor han har gjort braksuksess. Fasiten etter 87 kamper med Glimt er 30 mål og 16 målgivende pasninger.

  Rennes endte forrige sesong på 10.-plass i Ligue 1, fem poeng bak 7.-plassen som sikret spill i conferenceligaen.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Giroud gir seg på landslaget – avslutter som tidenes mestscorende for Frankrike

  Veteranspissen Olivier Giroud (37) setter punktum for Frankrike-karrieren etter 57 mål på 137 A-lagskamper.

  Det skriver han i et innlegg på Instagram.

  – Det lenge fryktede øyeblikket har kommet: øyeblikket for å si farvel til det franske landslaget, skriver han og fortsetter:

  – Vi har blitt en uatskillelig gjeng med kamerater under en mann: treneren, Didier Deschamps, som jeg takker for tilliten. Til tross for våre oppturer og nedturer, har han gjort det mulig for meg å bli «Les Bleus'» toppscorer gjennom tidene.

  I løpet av landslagskarrieren vant Giroud VM i 2018, før han også var med på å tape VM-finalen mot Argentina fire år senere. Han tok også Thierry Henrys scoringsrekord på 51 i VM-sluttspillet i Qatar.

  Giroud debuterte for Frankrike i 2011 og scoret sitt første mål i sin tredje landskamp i en 2-1-seier mot Tyskland. Det siste av de 57 målene kom i mars 2024 da han ble matchvinner i en treningskamp mot Chile.

  Den tidligere Arsenal-, Chelsea- og Milan-spissen vil slutte seg til MLS-klubben Los Angeles FC neste sesong.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer France
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Barcelona-stjerne må opereres

  Barcelonas stopperkjempe Ronald Araújo må gjennomgå en operasjon for å orden på hamstringskaden han pådro seg under Copa America.

  Det bekreftet klubben i en pressemelding mandag ettermiddag.

  – Undersøkelser viser at førstelagsspilleren Ronald Araújo har en seneskade i høyre hamstring. I de kommende dagene vil han gjennomgå en kirurgisk prosedyre utført av Dr. Lasse Lempainen under oppsyn av klubbens medisinske stab i Åbo, Finland, heter det i meldingen.

  Araujo pådro seg skaden i venstre lår i første omgang av 0-0-kampen mot Brasil i kvartfinalen. Atletico Madrids Jose Maria Gimenez erstattet Barcelona-stopperen, før de tok seg videre på straffer.

  Uruguay tapte imidlertid semifinalen 0-1 for Colombia, før de vant bronsekampen på straffer mot Canada.

  (NTB)

  Copa America Soccer Uruguay Brazil
  Foto: Godofredo A. Vásquez / AP
Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria