Moldskred slakter egen avslutning: – Ræva dårlig av meg

Morten Moldskred var mildt sagt misfornøyd med egen innsats etter europaligatapet mot russiske Anzji torsdag.

Morten Moldskred

Morten Moldskred skulle gjerne sett ballen havne i nettmaskene på sin kjempesjanse mot Anzji.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Innbytter Morten Moldskred fikk en kjempesjanse til å sikre Tromsø-utlikning etter få minutter på banen mot Anzji, men bommet alene med keeper.

– Det var ræva dårlig av meg. Jeg skal selvfølgelig score på den sjansen, sier en skuffet Moldskred til NRK.no etter 0-1-tapet for Anzji i Russland.

Anzji

Anzji's Nikita Burmistrov (t.v.) feirer seiersmålet mot Tromsø med Alan Gatagov.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Det var etter 53 minutters spill, på stillingen 1-0 til vertene, at Moldskred ble spilt alene gjennom med keeper.

Tromsø-spissen, som ble byttet inn idet den andre omgangen startet, forsøkte å chippe ballen over denn utrustende Anzji-keeperen - men feilet.

Keeper Kerzhakov reddet forsøket, før midtstopper Dele Adeleye fikk ballen unna. Dermed gikk Tromsø glipp av en sårt tiltrengt utlikning.

– Det er kjipt å bomme på den sjansen når det ender med 0-1-tap. Nå er det hjem å øve mer, sukker angriperen.

Stolpen sto i veien

18 minutter var spilt da Nikita Burmistrov ga hjemmelaget ledelsen. Han ble spilt fri inne i feltet, og alene med Tromsø-målvakt Benny Lekström gjorde han ingen feil.

Russerne styrte det meste av kampen, og Tromsø-spillerne var ofte for upresise i spillet sitt.

Likevel kom gjestene til et par gode sjanser. I tillegg til Moldskred-missen skjøt Thomas Kind Bendiksen i stolpen i den første omgangen.

Anzji var nær 2-0 etter en snau halvtime, men Benoit Angbwas avslutning fra rundt to meters hold gikk i tverrliggeren. Dermed endte det med 1-0-seier til vertene.

Tromsø

Zdenek Ondrasek og resten av Tromsø-spillerne feilet i å finne veien til nettmaskene i Russland torsdag kveld. Dermed endte det med tap mot Anzji.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Nedrykksstrid

Det betyr at TIL bare har ett poeng etter halvspilt gruppespill. Det kom i 1-1-kampen hjemme mot Sheriff Tiraspol 3. oktober. I den første kampen mot Tottenham ble det 0-3-tap på bortebane.

– Nå er vi nødt til å vinne de to hjemmekampene mot Anzji og Tottenham for å ha en mulighet i gruppa, sier Remi Johansen.

Kampene i europaligaen gir Tromsø et lite avbrekk fra nedrykksstriden i eliteserien. I den hjemlige serien er Alfheim-laget tredje sist og på kvalifiseringsplass tre runder før slutt.

– Nå venter en ny kamp mot Lillestrøm. Vi ser ikke på europaligaen som noen belastning som går utover det vi skal prestere i eliteserien, sier Johansen.

Likevel valgte trener Steinar Nilsen å spare nevnte Moldskred, Marcus Sahlman og Magnus Andersen fra start i torsdagens kamp.

Opp til trygg plass i eliteserien skiller det nemlig to poeng, mens det bare er ett poeng ned til Sarpsborg på nest sisteplass.

Dermed er det behov for friske bein på Åråsen.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • – Får gigantsum for Qatar-rolle

  Ifølge flere britiske medier, deriblant Daily Mail og The Sun, har David Beckham takket ja til å bli ambassadør for det kommende fotball-VM i Qatar.

  Det ventes at nyheten offentliggjøres i løpet av den kommende måneden.

  Beckham skal ifølge avisene motta svimlende 1,7 milliarder kroner for å la navnet og ansiktet sitt brukes som ambassadør for det omstridte mesterskapet, som altså spilles i ørkenstaten i november og desember 2022.

  Beckham selv har ikke kommentert nyheten, men en talsperson for superstjernen sier følgende til The Sun:

  – David har alltid snakket om fotballens makt som kraft for å skape noe godt på mange plan. Når det snart er bare ett år igjen til turneringen, vil han slutte seg til et bredere fotballsamfunn som står sammen om VM 2022, og han gleder seg til det han tror vil bli en flott turnering, sier talspersonen.

  Beckham får allerede mye kritikk for det mange mener er åpenbart forsøk på sportsvasking, skriver Daily Mail.

  JeHRC06Ie50
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Historisk seier for Deilas New York

  Ronny Deila ledet MLS-klubben New York City til den største seieren i klubbens historie da DC United ble slått 6-0 lørdag.

  Den norske treneren så sine spillere knuse DC United, som lå på samme poengsum som New York før lørdagens kamp.

  Seieren tar Deilas lag opp på en plass på tabellen som vil gi sluttspill.

  – Det var en flott kamp. En god prestasjon både individuelt og som lag. Vi må fortsette å prestere, da vet vi at vi er kapable til å gjøre som i dag, sa Deila.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Ohi-dobbel mot gamleklubben

  De tidligere Stabæk-spillerne Ola Brynhildsen og Ohi Omoijuanfo senket Stabæk på Nadderud da Molde vant 3-0 lørdag i Eliteserien. Molde leder nå serien.

  1-0 kom etter 17 minutter, etter at Omoijuanfo spilte ut venstre til Brynhildsen, som slo inn. Ivan Mesik klarte på klønete vis å klarere ballen i eget mål.

  Og fire minutter ut i den andre omgangen var rollene snudd. Brynhildsen spilte Ohi alene med Marcus Sandberg i Stabæk-målet, og Eliteserie-toppscoreren var iskald da han satte inn sitt 23. mål for sesongen.

  Seks minutter før slutt fastsatte spissen resultatet til 3-0. Storseieren kom til tross for at Molde spilte med en mann mindre i 55 minutter etter at Birk Risa fikk sitt andre gule etter 35 minutter. I tillegg bommet Omoijuanfo på straffe etter 66 minutter.

  – Det er en solid, solid seier, og det viser karakteren til gutta her, sa Omoijuanfo til NRK etter seieren.

  Seieren gjør at Molde nå leder Eliteserien på bedre målforskjell enn Bodø/Glimt. Serieledelsen får Molde låne i minst ett døgn. Dersom Glimt tar poeng borte mot Strømsgodset søndag, er Kjetil Knutsen og co. serieledere igjen.

  Eliteserien fotball 2021 Stabæk - Molde
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Haaland kan være ute resten året

  Erling Braut Haaland kan kanskje ha spilt sin siste kamp i 2021. Til VG sier landslagslege Ola Sand at alt før kampen mot Bayern Munchen 4. desember vil være en bonus.

  – Jeg tror selv det er en skade som tar mer enn fire uker, men det er for tidlig å si noe eksakt, sier Sand til VG.

  Etter kampen mot serierivalen 4. desember er det to uker igjen med seriespill i Tyskland før det er vinterpause. Da starter ikke serien før ut på nyåret.

  Skaden gjør at Haaland mister landskampene mot Latvia og Nederland, og det får den nederlandske fansen til å trekke på smilebåndet.

  EBH
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England