Moldskred slakter egen avslutning: – Ræva dårlig av meg

Morten Moldskred var mildt sagt misfornøyd med egen innsats etter europaligatapet mot russiske Anzji torsdag.

Morten Moldskred

Morten Moldskred skulle gjerne sett ballen havne i nettmaskene på sin kjempesjanse mot Anzji.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Innbytter Morten Moldskred fikk en kjempesjanse til å sikre Tromsø-utlikning etter få minutter på banen mot Anzji, men bommet alene med keeper.

– Det var ræva dårlig av meg. Jeg skal selvfølgelig score på den sjansen, sier en skuffet Moldskred til NRK.no etter 0-1-tapet for Anzji i Russland.

Anzji

Anzji's Nikita Burmistrov (t.v.) feirer seiersmålet mot Tromsø med Alan Gatagov.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Det var etter 53 minutters spill, på stillingen 1-0 til vertene, at Moldskred ble spilt alene gjennom med keeper.

Tromsø-spissen, som ble byttet inn idet den andre omgangen startet, forsøkte å chippe ballen over denn utrustende Anzji-keeperen - men feilet.

Keeper Kerzhakov reddet forsøket, før midtstopper Dele Adeleye fikk ballen unna. Dermed gikk Tromsø glipp av en sårt tiltrengt utlikning.

– Det er kjipt å bomme på den sjansen når det ender med 0-1-tap. Nå er det hjem å øve mer, sukker angriperen.

Stolpen sto i veien

18 minutter var spilt da Nikita Burmistrov ga hjemmelaget ledelsen. Han ble spilt fri inne i feltet, og alene med Tromsø-målvakt Benny Lekström gjorde han ingen feil.

Russerne styrte det meste av kampen, og Tromsø-spillerne var ofte for upresise i spillet sitt.

Likevel kom gjestene til et par gode sjanser. I tillegg til Moldskred-missen skjøt Thomas Kind Bendiksen i stolpen i den første omgangen.

Anzji var nær 2-0 etter en snau halvtime, men Benoit Angbwas avslutning fra rundt to meters hold gikk i tverrliggeren. Dermed endte det med 1-0-seier til vertene.

Tromsø

Zdenek Ondrasek og resten av Tromsø-spillerne feilet i å finne veien til nettmaskene i Russland torsdag kveld. Dermed endte det med tap mot Anzji.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Nedrykksstrid

Det betyr at TIL bare har ett poeng etter halvspilt gruppespill. Det kom i 1-1-kampen hjemme mot Sheriff Tiraspol 3. oktober. I den første kampen mot Tottenham ble det 0-3-tap på bortebane.

– Nå er vi nødt til å vinne de to hjemmekampene mot Anzji og Tottenham for å ha en mulighet i gruppa, sier Remi Johansen.

Kampene i europaligaen gir Tromsø et lite avbrekk fra nedrykksstriden i eliteserien. I den hjemlige serien er Alfheim-laget tredje sist og på kvalifiseringsplass tre runder før slutt.

– Nå venter en ny kamp mot Lillestrøm. Vi ser ikke på europaligaen som noen belastning som går utover det vi skal prestere i eliteserien, sier Johansen.

Likevel valgte trener Steinar Nilsen å spare nevnte Moldskred, Marcus Sahlman og Magnus Andersen fra start i torsdagens kamp.

Opp til trygg plass i eliteserien skiller det nemlig to poeng, mens det bare er ett poeng ned til Sarpsborg på nest sisteplass.

Dermed er det behov for friske bein på Åråsen.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Chelsea kjørte over Burnley

  Chelsea herjet i bortemøtet med Burnley i Premier League lørdag kveld.

  London-klubben vant 3-0 etter skåringer av Hakim Ziyech, Kurt Zouma og Timo Werner. Chelsea ligger nå på fjerdeplass etter syv spilte kamper, ett poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt.

  Burnley, som var et frisk pust i Premier League med 10.-plassen forrige sesong, har hatt en begredelig start på sesongen. Laget har bare sanket ett poeng på sine seks første kamper og har bare Fulham bak seg.

  Chelsea
  Foto: Alex Pantling / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB