– Røsk meg i flettene og sleng meg i veggen

Kommentatoren klarte knapt å forstå dramatikken: Sevilla snappet billetten til europaligafinalen fra Valencia fire minutter på overtid.

Sevilla

VILLE JUBELSCENER: Sevilla slo tilbake helt på tampen av semifinalen mot Valencia.

Foto: JOSE JORDAN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Valencia

LANGT NEDE: Overtidsmålet var naturlig nok et hardt slag for Valencia-spillerne.

Foto: JOSE JORDAN / Afp

– Jeg tror dette er det lykkeligste øyeblikket i livet mitt. Det er utrolig. Jeg har ikke ord som kan beskrive det, sier Sevilla-helten Stéphane Mbia etter kampen.

Valencia sto overfor en svært vanskelig oppgave etter å ha tapt 2-0 i den første semifinalekampen mot Sevilla.

Men hvittrøyene viste senest i kvartfinalen at de aldri må avskrives på Mestalla: Valencia tok igjen 3-0-forspranget til Basel og slo sveitserne 5-3 etter ekstraomganger.

Og torsdag tok det bare 14 minutter før Sofiane Feghouli startet opphentingen. Selvmål fra keeper Beto gjorde at det sto 2-0 drøyt ti minutter senere, og Jeremy Mathieu banket inn det som så ut til å bli finalebilletten foran ekstatiske hjemmesupportere etter 70 minutter.

Mbia-heading

Valencia var kyniske og fikk klokken på sin side, men fire minutter på overtid forvandlet Stéphane Mbia hjemmejubel til tårer da han snappet seieren for Sevilla.

Da begynte det virkelig å koke for C More-kommentator Petter Veland.

– Røsk meg i flettene og sleng meg i veggen etterpå, utbrøt kommentatoren.

– Sevilla tar champagneflasken fra Valencia rett før korken skal sprettes, fortsatte han.

– Hvis det høres ut som jeg mister stemmen og minner om en fjortenåring, får det bare være.

Møter Benfica

Valencia fikk ikke tid til å jage nok et mål, og dermed er Sevilla klare for finalen i europaligaen. Her møter de Benfica, som klarte å holde Juventus til 0-0 og uavgjort i Torino.

Det ble delt ut til sammen sju gule og tre røde kort i Italia, hvor Juventus sløste, sløste og sløste med sjansene.

Benfica vant den første semifinalen 2-1 i Portugal, og nå står de overfor den andre europaligafinalen på to år.

Portugiserne tapte mot Chelsea i fjor, og de er nå nødt til å bryte en barriere. Benfica har ifølge Infostradasports tapt sine sju siste europeiske finaler, og den siste ble vunnet i 1962. Da gikk storlaget til topps i det som i dag har navnet mesterligaen.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal