Hopp til innhold

Solskjær blir manager i Molde fotballklubb - ble presentert i dag

Ole Gunnar Solskjær blir manager i Molde Fotballklubb. Solskjær ble presentert på en pressekonferanse i Molde i dag.

Video Manager for MFK - Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kommenterer etter pressekonferansen

NRK er på plass i Molde, og vil gi deg alt fra det som tegner til å bli en stor dag for alle Molde-fans.

I denne artikkelen får du direkte oppdateringer fra klokken 14.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ankommer pressekonferansen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Ole Gunnar Solskjær

Det var en smilende Ole Gunnar Solskjær som ankom pressekonferansen i Molde.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Ole Gunnar Solskjær styreleder Erik Berg

Solskjær signerer.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Styreleder Erik Berg signerer

Styreleder Erik Berg signerer kontrakten.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Solskjær

Ole Gunnar Solskjær på Molde lufthavn, Årø.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Solskjær i Molde

Det var et stort presseoppbud allerede på flyplassen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Kl. 14.00
: Applaus på Molde stadion. Ole Gunnar Solskjær entrer podiet.

Kl. 14.01: Jeg er rørt. Det betyr mye for Molde by å kunne presentere Ole Gunnar Solskjær, sier styreformann Erik Berg før han gir ordet til Solskjær.

Kl. 14.03: Solskjær skriver under kontrakten fremme på podiet. Solskjær skriver først, deretter styreformann Erik Berg. Det applauderes i salen.

Kl. 14.04: Nå er ansvaret mitt, smiler Ole Gunnar Solskjær. Alle som kjenner meg vet at jeg har hatt lyst til dette lenge. Solskjær introduserer så Mark Dempsey. - Jeg sa jeg ville ha ham tilbake da Tromsø fikk ham fra United, sier Solskjær.

14.05: Solskjær presenterer også keeper-trener Richard Harris.

14:06: Alex Ferguson anbefalte meg å flytte hjem. Han sa jeg måtte velge eier, og folk jeg har rundt meg. Han syntes det var viktig for meg å flytte til Norge og begynne managerkarrieren min her.

14:07: - Ferguson så at jeg var engasjert og da jeg fortalte at familien min ville hjem, anbefalte Ferguson meg å dra hjem til Norge, forteller Solskjær.

14:08: Det er ikke Kjell Inge Røkke som har overtalt meg til dette. Tarje Nordstrand Jakobsen og Erik Berg har nok jobbet mer for dette, forteller Solskjær.

14:09: Neste år blir et fantastisk år. Det er jubileumsår for Molde og det skal nok ende med troféer. Jeg har et langsiktig perspektiv. Trives jeg og alt går bra; hvorfor skulle jeg da flytte her fra? Dette kan bli et veldig langvarig samarbeid, sier Solskjær.

14:11 Jeg gleder meg til å flytte hjem. Molde har en gjeng med svært gode fotballspillere, jeg har fulgt en del med dem. Det er et lag fullt med kvaliteter, sier Solskjær.

14.13: Vi vil skape liv og vi vil skape entusiasme. Jeg gleder med til hvordan dette skal bli, sier Solskjær. Det har kommet frem en ønskeliste med navn på spillere, men denne listen inneholder navn jeg ikke kjenner til, sier Solskjær. Men dette tar jeg som et tegn på at den egentlige listen ikke har kommet ut. Det betyr at de som jeg virkelig har snakket med har holdt tett. Lojalitet betyr mye for meg, slik det også har betydd for sjefen min i United, sier Solskjær.

14:15: Jeg krever lojalitet. Det har jeg praktisert i United. Kjell Jonevret gjorde Molde fk veldig åpen. Det vil jeg også fortsette med. Det er viktig å kunne kommunisere med supportere og lokalmiljø. Jeg vil ha vinnere. Jeg vil ha spillere som kommer hver dag på trening og viser at de vil noe. Jeg har stort forventningspress på meg. Jeg forventer også at spillerene yter. Jeg skylder både Molde fk for mye av den karriæren jeg har hatt som fotballspiller. Jeg husker den dagen Kjell Inge Røkke kom og fortalte at vi skulle til Manchester. Vi reiste dagen etter. Dette har betydd utrolig mye, sier Solskjær.

14:18: Solskjær uttaler seg også om en lokal sykehusstrid, der akutt- og fødeavdelingen i hjembyen Kristiansund kan bli lagt ned og blir flyttet til Molde. Jeg er imot nedleggingen av akutt og føde-avdeling i Kristiansund. Molde og Kristiansund er to fantastiske byer. Dette samarbeidet må vi ta vare på. Fotballen i de to byene har samarbeidet godt. Jeg håper jeg kan bidra til at Kristiansund får et Adeccoligalag, sier Solskjær.

14:20: Uwe Rosler har gjort jobben min mye enklere. Han har gitt spillerne selvtillit. Jeg kjenner flere av spillerne fra før. Magne Hoseth og Danel Berg Hestad har jeg til og med spilt med før. Spillestil? Fotballspillere må kose seg og trives med å spille fotball. Uansett når kampene skal spilles skal spillerne kose seg der ute på banen. Jeg har aldri vært spesielt opptatt av systemer, sier Solskjær.

14:22: Kristiansund har forandret seg fra da jeg flyttet derfra for snart 16 år siden. på 16 år har også mye forandret seg i fotball. Jeg reiste ut som læregutt. Jeg kommer til å pendle fra Kristiansund.

14:24: Gradvis har jeg blitt overbevist i løpet av de siste ukene om at dette skulle bli noe av. Det ble avgjort i går, da jeg ble ansatt på styremøte.

14:25: Media er en veldig stor del av norsk fotball. Vi vet at vi kan kommunisere med fotballsupporterne via media. Jeg liker godt å prate med journalister, sier Solskjær.

14:26: Dette skal være en langvarig prosess der vi hele tiden skal bli bedre. Jeg har lyst til å vinne noe. Det er litt jojo i norsk fotball, nå må vi bli stabile. jeg kommer til å bygge lag på lag i en prestasjonskultur. Jeg vil ha profesjonelle spillere, sier Solskjær.

14:27: Jeg har tatt med meg kunnskap fra United om hvordan en klubb skal drives, blant annet med betydningen av ungdomsavdelingen. Jeg kan ramse opp mye av det positive som har skjedd her i Molde opp igjennom tiden. Det er veldig, veldig mange gode fotballspillere som er flaska opp her. Unge spillere skal vite at de skal få sjansen. Det har jeg lært av sjefen min. Jeg må bruke erfaringene jeg har fått fra sjefen jeg har jobbet med i 14 år, sier Solskjær.

14:29: Jeg gleder meg til å jobbe med alle aldersgruppene i Molde fk. Og jeg har med meg to svært dyktige trenere.

14:30: Jeg skal lede et par kamper med Unitedreservene. Så skal jeg ha litt ferie. 12. januar skal jeg begynne arbeidet her direkte med Moldespillerne, forteller Solskjær.

14:31: Magnus Wolff Eikrem er Manchester United-spiller. Jeg har ikke tenkt å legge inn noe bud på ham. Hva med Wayne Rooney, skratter Solskjær. Han legger til flere Unitedspillere fra skade-lista. Det er mange gode spillere i Manchester United med de er United-spillere, konkluderer han.

14:35: Du har lyst til å se igjen mye av deg selv i gode fotballspillere. Gode holdninger er viktig. Det er ikke for ingenting at Erik Hamren repiterte ordet "attityd" i RBK. Jeg skal begynne på å tenke på å komplementere dagens spillerstall. Her er lagt ned mye arbeid før jeg kom inn i bildet. Jeg ser ikke bare på nye spillere. Det er mye viktigere å se på de spillerne vi faktisk har. Jeg skal ha åpne øyne. Alle kjenner den økonomiske situasjonen i norsk fotball, sier Solskjær før han gir ordet til Mark Dempsey.

14:36: Dempsey sier han ser fram til å begynne samarbeidet med Ole Gunnar Solskjær i Molde fotballklubb.

14:37: Richard Hartis forteller at keeper Ben Amos, som var på utlån til Molde, har sgt mye positivt om Molde fk.

14:38: Erik Berg sier at Solskjær kommer til en klubb der budsjettet for neste år er fastlagt. I Molde har vi alltid kommet ned på beina økonomisk. Bidraget fra Aker har ligget fast.

14:39: I Molde fotballklubb har vi opparbeidet en samarbeidspool. Jeg sender en takksigelse til naboen i nord. Det er ni selskap i kristiansund og Nordmøre som har investert i samarbeidspoolen. Det gjorde de før det ble kjent at Ole Gunnar Solskjær skulle komme. Kanskje kommer det flere nå, sier Erik Berg.

14:41: Kontrakten er på tre og et halvt år. Men kanskje ender vi opp med 35 år, sier Solskjær. Jeg har ambisjoner om suksess. Jeg har ambisjoner om at familien skal få et godt liv. Så skal jeg gjøre det jeg kan for at Molde fk skal få så stor suksess som mulig. Klarer vi å få frem mange nok unge gjennom Aker-Akademiet, er det også en suksess. Det handler ikke bare om pokaler, sier Solskjær.

14:43: Vi var flere på landslaget samtidig herfra. Det var jo jeg og Øyvind Leonhardsen fra samme by, og det var flere fra Molde fk. Kjetil Rekdal også. Kjetil Rekdal er jo en historie i seg selv, sier Solskjær og skratter høyt.

14:51: Jeg får en lønn på 2,4 millioner. Blir vi seriemestere får jeg en million til, forteller Solskjær. Så jeg må jobbe hardt for den ekstra bonusen. Men jeg kommer ikke hjem for pengene, jeg kommer hjem for utfordringen, sier Solskjær.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les flere Solskjær-saker:

Video Sir Alex Furgeson rådet Solskjær til å dra

- Ferguson så at jeg var engasjert og da jeg fortalte at familien min ville hjem, anbefalte Ferguson meg å dra hjem til Norge, forteller Solskjær.

Er Solskjær rett mann for Molde? Bli med i diskusjonen her: