NRK Meny
Normal

Solbakken mener Köln-sammenligning er søkt

Ståle Solbakken opplever igjen press som manager, men mener situasjonen i Wolverhampton ikke kan sammenlignes med det han opplevde i Köln.

Wolves

Ståle Solbakken er inne i en tung periode som Wolverhampton-manager, men sier han lever under helt andre arbeidsforhold enn i Köln.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Wolverhampton har ni kamper på rad uten seier, og manager Ståle Solbakken er under press. Det presset lever nordmannen godt med før lørdagens møte med Bristol City.

– Press på trenere handler om hva man gjør det til selv. For meg handler det mest om min egen yrkesstolthet, sier Solbakken til NRK.

– Søkt å sammenligne

Solbakken har opplevd press som manager og fotballtrener tidligere. 44-åringen var manager i Bundesliga-klubben Köln før han kom til engelsk fotball.

Der hadde nordmannen skjebnekamp på skjebnekamp. Det endte til slutt med at Solbakken fikk sparken. Solbakken synes likevel ikke det han nå opplever i Wolverhampton er sammenligbart med presset i Köln.

– Å sammenligne med Köln blir litt søkt. De er i en egen liga uansett land og rike, hvor indre konflikter og press kanskje var verre enn det ytre presset. Det indre presset med all uenigheten det var, er et eget kapittel, sier Solbakken til NRK.

Solbakken

Ståle Solbakken er sterk i troen på at Wolverhamptons tunge periode vil snu.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Mens Solbakken var i Köln, forlot blant annet daværende sportsdirektør Volker Finke klubben. Han og Solbakken skal ikke ha hatt det beste forholdet.

I Wolverhampton er forholdene helt annerledes, forteller Solbakken.

– Her har vi en flott gjeng som jobber hardt sammen. Det finnes ikke noen unnskyldninger, men vi trenger kanskje litt tid. Jeg håper vi får det her til å bli bra. Det er jeg ganske sikker på at det blir, sier Solbakken.

Kraftig oppoverbakke

Solbakken er likevel ærlig på at det ikke er bare stas å være Wolverhampton-manager i den tunge perioden.

– Vi må være ærlige og si at oppoverbakken er ganske kraftig om dagen. Jeg står med det hovedansvaret, sier Solbakken.

Wolves-managere synes resultatene lyver litt. Han mener laget ofte presterer gode første omganger som etterfølges av dårlige andre omganger. Da blir det vanskelig å tippe kampene i Wolverhamptons favør.

– Alle som er fotballtrenere og ikke vinne kamper, føler det er tungt. Vi har store utfordringer foran oss. Det var nok alle klar over, sånn sett visste vi at det skulle gå litt opp og ned. Men nå har det gått litt for mye ned i litt for lang tid, sier han.

Tull med misfornøyde spillere

Torsdag ble det skrevet om at spillerne skal ha vært misfornøyd med Solbakkens ønskede spillestil. Dette avviser den norske manageren.

– Det er bare tull. Det var en lokal radiostasjon som meldte at to spillere hadde gått til styret, så utartet det seg og så er hele sirkuset gående, sier han.

– Det hjelper ikke så mye å dementere det heller. Jeg tror det eneste vi kan gjøre er å vinne fotballkamper, så må vi bare la spekulasjoner være spekulasjoner. De som kjenner fakta kan leve med at det ikke kanskje alltid kommer ut riktig. Det er vel også en del av fotballen, sier Solbakken lattermildt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.