NRK Meny
Normal

Hodgson ferdig i Liverpool

Roy Hodgson er ferdig som Liverpool-manager. Livepool-legenden Kenny Dalglish overtar ut sesongen.

Roy Hodgson
Foto: Tim Hales / Ap

- Heldigvis er dette kapitlet av Liverpools historie avsluttet, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpools norske supporterklubb.

Hodgson har vært under press i lengre tid etter at klubben ikke har prestert på banen og tapet mot Wolverhampton sist helg var trolig dråpen som fikk begeret til å rennet over.

Kenny Dalglish

Kenny Dalglish er kljent i Liverpool

Foto: TIM HALES / Ap

- Vi er takknemelige for den jobben Roy har lagt ned i Liverpool de siste seks månedene, men vi har blitt enige om at det var det beste for begge parter at våre veier nå skilles, sier hovedeier i Livepool, John Henry, i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Den tidligere storklubben ligger på 12. plass på tabellen og er bare fire poeng over nedrykksstreken.

Dalglish tilbake

Dalglish ledet Liverpool fra 1985 til 1991 og kommer inn som sjef igjen når klubben møter Manchester United i FA Cupen på Old Trafford på søndag.

- Kenny var ikke bare en legendarisk fotballspiller, men han var også en av våre tre mest framgangsrike managere, sier Henry videre.

- Pinlig

Hodgson har naturligvis ikke vært noen populær mann hos Liverpool-fansen ettersom resultatene uteble i hans periode.

- Det har aldri skjedd i Liverpools historie at en manager har vært så upopulær blant fansen, sier Tore Hansen i supporterklubb videre.

- Det var i ferd med å bli pinlig. Om en så upopulær manager, som ikke engang hadde tillit i styret, skulle lede oss mot United i morgen, ville det vært pinlig.

Hva tror du nå om at Kenny Dalglish kommer inn som vikar i jobben som manager?

- Dalglish var det naturlige valget som korttidsalternativ. Han ville det selv, og fansen ville det., sier Hansen videre.

Fotballnyheter