NRK Meny
Normal

- Ingen raske løsninger i Liverpool

De nye eierne i Liverpool kan ikke love at klubben vil hente inn forsterkninger når overgangsvinduet åpner i januar.

John W. Henry

John W. Henry har fått med seg flere Liverpool-kamper etter at han kjøpte klubben

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Hovedaksjonær hos de nye eierne NESV, John W. Henry, sier i et intervju til klubbens supporterside "Red And White Kop" at klubben må stole på de spillerne de har, og at de ikke vil bidra til noen rask løsning på klubbens problemer. Han mener også at det er for enkelt å skylde på manager Roy Hodgson.

- Det er feil å skylde på manageren for problemene klubben er i. Spillerne må bevise at de kan holde den formen de hadde mot Chelsea forrige uke, sier Henry.

Han var ikke imponert over laget sitt som gikk på et stygt 2-0-tap mot Stoke i helgen.

- Hvis ikke spillerne ikke yter sitt beste i hver kamp vinner vi ikke fotballkamper, sier Henry videre.

New England Sports Ventures kjøpte Liverpool for 3 milliarder kroner tidligere i høst og har ingen umiddelbare planer om å legge ut mer penger, skriver The Guardian.

- Vi må jobbe for å forbedre laget på banen, men om vi klarer å gjøre det i januar er vi ikke sikre på. De fleste jeg har snakket med mener at det først vil være til sommeren at vi vil kan gjøre store endringer, sier John W. Henry.

Enkelte spillere skal også ha stilt spørsmål ved de nye eiernes ønske om å styrke laget for å få de opp fra den 11. plassen de ligger på for øyeblikket, men heller ikke de har fått noen annen beskjed enn andre.

- Noen foretrekker en rask løsning, mens andre kan fokusere på langsiktighet selv om det er vanskelig for mange, sier Henry.

Satse på talenter

Liverpool-eieren ser også for seg at klubben må bedre sitt ungdomsarbeid for at klubben på sikt skal bli løfte seg.

- Det er ikke noen kjapp løsning, men vår filosofi er å tenke langsiktig. Det er det som har gjort Arsenal og Manchester United så sterke. Da har skjønt det at man må ha en jevn tilgang på unge talenter som man dyrker og følger opp på den rette måten, sier Henry.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.