FIFA utsetter neste tildeling av fotball-VM

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har besluttet å utsette tildelingen av VM-sluttspillet for menn i 2026, melder BBC.

Jerome Valcke

UTSETTER VM-TILDELINGEN: Generalsekretær i FIFA, Jérôme Valcke.

Foto: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Valget av VM-arrangør skulle etter planen skje i Kuala Lumpur i Malaysia i 2017, men blir altså nå utsatt på ubestemt tid, opplyser generalsekretær i FIFA, Jérôme Valcke.

Valcke sier i en uttalelse at det ville være «tull» å begynne på denne prosessen nå.

– På grunn av situasjonen mener jeg det blir feil å starte en ny søknadsprosess for øyeblikket. Det vil bli utsatt, bekreftet han under en pressekonferanse.

Årsaken til utsettelsen kan være påstandene om korrupsjon knyttet til tildelingene av fotball-VM i 2018 og 2022, skriver BBC.

Undersøker tidligere tildelinger

Sveitsiske etterforskere undersøker i disse dager omstendighetene rundt disse mesterskapene. Tildelingene av VM i fotball til Russland og Qatar skal også være en del av det føderale amerikanske politiet FBIs etterforskning av FIFA-saken.

Russland ble overraskende valgt som VM-vert i 2018, og det har vært spekulert i om tildelingen av dette mesterskapet og Qatar 2022 ikke gikk riktig for seg.

I FBIs etterforskning av FIFA blir også tildelingene av fotball-VM i Frankrike i 1998, VM i Sør-Afrika og VM i Brasil undersøkt nærmere, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

Avviste korrupsjonsanklager

I løpet av pressetreffet onsdag gikk Valcke også gjennom flere av beskyldningene mot seg selv og FIFA.

Han nektet blant annet for at FIFA hadde noe å gjøre med en transaksjon på rundt ti millioner dollar som etterforskes av amerikanske myndigheter.

Overføringene er sentrale i amerikanernes sak mot FIFA-toppene. Valcke fortalte at han per nå ikke har blitt avhørt av den sveitsiske påtalemyndigheten eller politiet.

Russlands sportsminister Vitalij Mutko, som også var til stede, sa at han ikke så noe som kunne hindre landet i å arrangere VM-sluttspillet om sju år.

Onsdag meldte også BBC at avtroppende FIFA-president Sepp Blatter mest sannsynlig går av 16. desember 2015. Blatter annonserte at han trakk seg som president forrige uke, bare fire dager etter at han ble gjenvalgt.

Les også: Anklages for underslag av krisehjelp til jordskjelvofre

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.