Del Bosque frykter ikke Ronaldo

Spanias landslagstrener understreker at portugisiske Cristiano Ronaldo ikke er et enmannsband.

Cristiano Ronaldo og Vincente Del Bosque

Cristiano Ronaldo og Vincente Del Bosque - to Real Madrid-profiler som møtes i åttedelsfinalen.

Spania og Portugal møtes i kveld for første gang i VM-sammenheng, og spenningen er høy mellom erkerivalene på den fotballgale iberiske halvøya før kampstart klokka 20.30.

Følg kampen: Følg Spania - Portugal spark for spark NÅ

Det rapporteres at Spania stiller med samme lag som mot Chile, selv om Xavi Alonso er tilbake fra skade. Skader på Portugals Danny og Duda gjør at Simao og Hugo Almeida tar deres plass i startoppstillingen.

Les også: - Portugal vinner komfortabelt

I et intervju før kampen innrømmer Del Bosque at Ronaldo kan utgjøre et problem for Spania, men advarer mot å overvurdere Portuglas største stjerne.

Har kun scoret i en kamp

Carlos Queiroz

Portugal-trener Carlos Queiroz mener de spiller på «hjemmebane» mot Spania

Foto: Armando Franca / Ap

- Jeg synes ikke vi skal være besatt av tanken på ham. Vi må rette konsentrasjonen vår mot laget Portugal. De har vist seg selv som defensivt og offensivt komplette, og laget er i toppform, sier Del Bosque, som har en lang karriere bak seg som trener og spiller i Ronaldos klubb Real Madrid.

Ronaldo har så langt i VM scoret kun ett mål - nemlig i 7-0-oppgjøret mot Nord-Korea.

Men Spanias stjernespiss Fernando Torres skryter av Ronaldo i et intervju med FIFA sine VM-sider.

- Energien hans er utrolig. Han er en kvalitetsspiller som også hjelper sine medspillere. Noen av landslagskollegaene mine spiller med ham på Real Madrid, og sier at han er helt annerledes enn inntrykket mange har av ham. Han er ytterst profesjonell, er først på treningen og den siste som drar.

- Vi har hjemmebane

Portugals trener Carlos Querioz kommer med et spark til de som diskrediterer Ronaldo fordi han ikke har vært med på å vinne noe med sin klubb denne sesongen.

- Sesongen er ennå ikke over, og vi har fortsatt en tittel å kjempe for, sier treneren.
leder et lag som - med unntak av Nord Korea-kampen - ikke har imponert offensivt i gruppespillet. De klarte ikke å score mål mot verken Brasil eller Elfenbenskysten i gruppespillet.

Querioz tror at laget hans vil dra fordeler av å spille på Green Point Stadium - arenaen hvor de knuste Nord-Korea.

- Det er nok viktig å fortelle Spania at vi har «hjemmebane» i denne kampen, sier han.

Hele sju av hans spillere har fått gult kort i gruppespillet, og de risikerer karantene i en eventuell kvartfinale med flere kort i kveldens kamp. Dette lover Queiroz å ikke ta hensyn til.

- Dette kan vi ikke bry oss om. Alle spillerne må gi alt om vi skal ha en sjanse til å komme oss til kvartfinalen.

Skryter av Portugal

Queiroz og Portugal får skryt av Spania-trener Del Bosque for hva de har fått til med landslaget sitt.

- De har en veldig god generasjon med spillere. Det virket som om de fikk et problem etter at Figo og hans lag sluttet, men de har fått fram nye årganger med gode spillere. Og de er ikke her for å delta. Som oss er de her for å vinne.

Spania-spiss David Villa, som har scoret tre mål hittil i VM, føler seg sikre på at de vil score mot Portugal, til tross for at de ennå ikke har sluppet inn mål i mesterskapet - heller ikke mot Brasil.

- Portugal har imponerende dyktige spillere, spesielt i forsvar. Men vi må spille vårt spill, og når vi kommer til sjanser er jeg sikker på at vi kommer til å score mål, sier han.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press