Hopp til innhold

- Nå har vi glemt Sveits-kampen

Spania spiste Honduras levende med en David Villa i storform. Ved et under ble ikke seieren større enn 2-0.

Spania-Honduras: 2-0

Spanias fantastiske utbud av angrepsspillere utførte nådeløs blitzkrieg mot målet til Honduras i 90 minutter. Det er nærmest komisk at det ikke ble laget flere mål i denne svært underholdende kampen.

Den ene hundreprosentsjansen avløste den andre, og angrepsspillerne til Spania gikk nærmest i veien for hverandre da de skulle score.

Nrksporten.no fulgte kampen

Store sjanser for Villa

FBL-WC2010-MATCH32-ESP-HON

Spanias David Villa fortviler etter å ha misset en av flere store sjanser.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Men det var David Villa som sørget for at denne kampen ikke endte målløs. Allerede etter 17 minutter da Villa skjærte inn fra venstresiden, fintet seg forbi en motspiller og skjøt ballen i krysset fra liggende posisjon. En perle.

Seks minutter etter pause fikk Villa prikket inn sitt 40. landslagsmål på 61 kamper da hans skudd fra distanse gikk i et hondurasbein og i mål bak en utmanøvrert keeper.

Se tabell for alle VM-puljene

I det 61. minutt hadde Barcelona-spilleren mulighet til å bli den andre i dette VM-sluttspillet til å gjøre hat trick etter Argentinas Higuain. Izaguirre felte Navas inne i feltet, men Villa feilet fra krittmerket med et skudd som gikk centimetre utenfor stolpen.

Spanias Gerard Pique

Spanias Gerard Pique blødde kraftig etter en duell, og måtte spille med en papirlapp i munnen.

Foto: Ramon Espinosa / Ap

Etter 86 minutter hadde Villa en ny sjanse til å lage sitt tredje mål etter å ha mottatt et ferdigscoret innlegg fra høyrekanten – men spanjolen somlet og skuddet ble blokkert i siste liten.

I tillegg hadde Villa to strålende skudd fra distanse som bare var centimetre fra å gå i mål – ett av dem i tverrliggeren.

Etter kampen medgikk Villa at de hadde sjanser nok til å vinne mye klarere.

- Men denne seieren er svært positiv for oss. Vi kjenner våre styrker og bygger videre på dem. Med seier mot Chile kan vi også bli gruppevinner, men det er ennå en lang vei å gå før vi kan snakke om å vinnet trofeet, sier han, og understreker at det forsmedelige 0-1-tapet mot Sveits nå er historie:

- Nå har vi glemt Sveits-kampen. Det er ingen grunn til å se seg tilbake.

Trener for Honduras, Reinaldo Rueda, sa etter kampen at de møtte et lag som var dem overlegne.

- De overrasket oss med sitt første mål, og vi var ikke overbeviste om at vi kunne kjempe oss tilbake mot motstanderen, sa Rueda.

To handser kunne gitt straffe

Fernando Torres og David Villa

Fernando Torres fikk spille fra start, men fikk ikke ballen i mål, tross flere store sjanser.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Et annet av kampens store øyeblikk oppsto etter 66 minutter da Cesc Fabregas umiddelbart etter innbytte ble spilt fri og rundet keeper, men avslutningen hans ble stoppet på streken.

Dommer Yuichi Nishimura hadde ikke begått noen stor urett dersom han i tillegg hadde tildelt spanjolene to flere straffer etter handssituasjoner i Honduras sitt straffefelt.

Mot et sjanseløst, men hardtarbeidende Honduras, skapte Spania den ene gedigne sjansen etter den andre. Men rause spanjoler var slumsete foran mål, og oppnådde dermed ikke samme kalassifre som sine portugisiske naboer (7-0 over Nord-Korea). Dette kan komme til å bli skjebnesvangert for Spania, i og med at målforskjell kan komme til å avgjøre den jevne gruppa.

Rusten Torres

Sara Carbonero og Vicente Del Bosque

Spanias trener Vicente Del Bosque blir intervjuet av Spania-målvakt Iker Castillas kjæreste og TV-journalist Sara Carbonero etter kampen.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Spesielt hadde ikke Liverpools rustne stjernespiss Fernando Torres dagen. Han fikk tillit fra trener Del Bosque til å prøve seg i sin første kamp fra start siden april – men uten å overbevise. Torres blåste den ene store sjansen etter den andre.

På bare tre minutter i førsteomgang hadde Torres tre mislykkede avslutninger på mål – sjanser som den noe rustne spanjolen normalt ville ha satt.

Dermed er det tre lag i gruppe H som kjemper om to billetter til åttendedelsfinalene. Det blir dermed svært spennende når Spania møter Chile og Sveits møter Honduras fredag. Dersom Spania slår Chile og Sveits slår Honduras, kan det utrolige skje at ett lag ikke kommer videre selv med hele seks poeng i gruppespillet. For Honduras er alt håp ute.

Uansett hvilke to lag som går videre, får de en tøff jobb i åttendedelsfinalene. Motstandere er Brasil og Portugal.

Les også: Chile-seier etter tvilsom scoring

Se tabell for alle VM-puljene

Tror du Spania kan gå hele veien?

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB