- Nå har vi glemt Sveits-kampen

Spania spiste Honduras levende med en David Villa i storform. Ved et under ble ikke seieren større enn 2-0.

Spania-Honduras: 2-0

Spanias fantastiske utbud av angrepsspillere utførte nådeløs blitzkrieg mot målet til Honduras i 90 minutter. Det er nærmest komisk at det ikke ble laget flere mål i denne svært underholdende kampen.

Den ene hundreprosentsjansen avløste den andre, og angrepsspillerne til Spania gikk nærmest i veien for hverandre da de skulle score.

Nrksporten.no fulgte kampen

Store sjanser for Villa

FBL-WC2010-MATCH32-ESP-HON

Spanias David Villa fortviler etter å ha misset en av flere store sjanser.

Men det var David Villa som sørget for at denne kampen ikke endte målløs. Allerede etter 17 minutter da Villa skjærte inn fra venstresiden, fintet seg forbi en motspiller og skjøt ballen i krysset fra liggende posisjon. En perle.

Seks minutter etter pause fikk Villa prikket inn sitt 40. landslagsmål på 61 kamper da hans skudd fra distanse gikk i et hondurasbein og i mål bak en utmanøvrert keeper.

Se tabell for alle VM-puljene

I det 61. minutt hadde Barcelona-spilleren mulighet til å bli den andre i dette VM-sluttspillet til å gjøre hat trick etter Argentinas Higuain. Izaguirre felte Navas inne i feltet, men Villa feilet fra krittmerket med et skudd som gikk centimetre utenfor stolpen.

Spanias Gerard Pique

Spanias Gerard Pique blødde kraftig etter en duell, og måtte spille med en papirlapp i munnen.

Etter 86 minutter hadde Villa en ny sjanse til å lage sitt tredje mål etter å ha mottatt et ferdigscoret innlegg fra høyrekanten – men spanjolen somlet og skuddet ble blokkert i siste liten.

I tillegg hadde Villa to strålende skudd fra distanse som bare var centimetre fra å gå i mål – ett av dem i tverrliggeren.

Etter kampen medgikk Villa at de hadde sjanser nok til å vinne mye klarere.

- Men denne seieren er svært positiv for oss. Vi kjenner våre styrker og bygger videre på dem. Med seier mot Chile kan vi også bli gruppevinner, men det er ennå en lang vei å gå før vi kan snakke om å vinnet trofeet, sier han, og understreker at det forsmedelige 0-1-tapet mot Sveits nå er historie:

- Nå har vi glemt Sveits-kampen. Det er ingen grunn til å se seg tilbake.

Trener for Honduras, Reinaldo Rueda, sa etter kampen at de møtte et lag som var dem overlegne.

- De overrasket oss med sitt første mål, og vi var ikke overbeviste om at vi kunne kjempe oss tilbake mot motstanderen, sa Rueda.

To handser kunne gitt straffe

Fernando Torres og David Villa

Fernando Torres fikk spille fra start, men fikk ikke ballen i mål, tross flere store sjanser.

Et annet av kampens store øyeblikk oppsto etter 66 minutter da Cesc Fabregas umiddelbart etter innbytte ble spilt fri og rundet keeper, men avslutningen hans ble stoppet på streken.

Dommer Yuichi Nishimura hadde ikke begått noen stor urett dersom han i tillegg hadde tildelt spanjolene to flere straffer etter handssituasjoner i Honduras sitt straffefelt.

Mot et sjanseløst, men hardtarbeidende Honduras, skapte Spania den ene gedigne sjansen etter den andre. Men rause spanjoler var slumsete foran mål, og oppnådde dermed ikke samme kalassifre som sine portugisiske naboer (7-0 over Nord-Korea). Dette kan komme til å bli skjebnesvangert for Spania, i og med at målforskjell kan komme til å avgjøre den jevne gruppa.

Rusten Torres

Sara Carbonero og Vicente Del Bosque

Spanias trener Vicente Del Bosque blir intervjuet av Spania-målvakt Iker Castillas kjæreste og TV-journalist Sara Carbonero etter kampen.

Spesielt hadde ikke Liverpools rustne stjernespiss Fernando Torres dagen. Han fikk tillit fra trener Del Bosque til å prøve seg i sin første kamp fra start siden april – men uten å overbevise. Torres blåste den ene store sjansen etter den andre.

På bare tre minutter i førsteomgang hadde Torres tre mislykkede avslutninger på mål – sjanser som den noe rustne spanjolen normalt ville ha satt.

Dermed er det tre lag i gruppe H som kjemper om to billetter til åttendedelsfinalene. Det blir dermed svært spennende når Spania møter Chile og Sveits møter Honduras fredag. Dersom Spania slår Chile og Sveits slår Honduras, kan det utrolige skje at ett lag ikke kommer videre selv med hele seks poeng i gruppespillet. For Honduras er alt håp ute.

Uansett hvilke to lag som går videre, får de en tøff jobb i åttendedelsfinalene. Motstandere er Brasil og Portugal.

Tror du Spania kan gå hele veien?

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.