- Nå har vi glemt Sveits-kampen

Spania spiste Honduras levende med en David Villa i storform. Ved et under ble ikke seieren større enn 2-0.

Spania-Honduras: 2-0

Spanias fantastiske utbud av angrepsspillere utførte nådeløs blitzkrieg mot målet til Honduras i 90 minutter. Det er nærmest komisk at det ikke ble laget flere mål i denne svært underholdende kampen.

Den ene hundreprosentsjansen avløste den andre, og angrepsspillerne til Spania gikk nærmest i veien for hverandre da de skulle score.

Nrksporten.no fulgte kampen

Store sjanser for Villa

FBL-WC2010-MATCH32-ESP-HON

Spanias David Villa fortviler etter å ha misset en av flere store sjanser.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Men det var David Villa som sørget for at denne kampen ikke endte målløs. Allerede etter 17 minutter da Villa skjærte inn fra venstresiden, fintet seg forbi en motspiller og skjøt ballen i krysset fra liggende posisjon. En perle.

Seks minutter etter pause fikk Villa prikket inn sitt 40. landslagsmål på 61 kamper da hans skudd fra distanse gikk i et hondurasbein og i mål bak en utmanøvrert keeper.

Se tabell for alle VM-puljene

I det 61. minutt hadde Barcelona-spilleren mulighet til å bli den andre i dette VM-sluttspillet til å gjøre hat trick etter Argentinas Higuain. Izaguirre felte Navas inne i feltet, men Villa feilet fra krittmerket med et skudd som gikk centimetre utenfor stolpen.

Spanias Gerard Pique

Spanias Gerard Pique blødde kraftig etter en duell, og måtte spille med en papirlapp i munnen.

Foto: Ramon Espinosa / Ap

Etter 86 minutter hadde Villa en ny sjanse til å lage sitt tredje mål etter å ha mottatt et ferdigscoret innlegg fra høyrekanten – men spanjolen somlet og skuddet ble blokkert i siste liten.

I tillegg hadde Villa to strålende skudd fra distanse som bare var centimetre fra å gå i mål – ett av dem i tverrliggeren.

Etter kampen medgikk Villa at de hadde sjanser nok til å vinne mye klarere.

- Men denne seieren er svært positiv for oss. Vi kjenner våre styrker og bygger videre på dem. Med seier mot Chile kan vi også bli gruppevinner, men det er ennå en lang vei å gå før vi kan snakke om å vinnet trofeet, sier han, og understreker at det forsmedelige 0-1-tapet mot Sveits nå er historie:

- Nå har vi glemt Sveits-kampen. Det er ingen grunn til å se seg tilbake.

Trener for Honduras, Reinaldo Rueda, sa etter kampen at de møtte et lag som var dem overlegne.

- De overrasket oss med sitt første mål, og vi var ikke overbeviste om at vi kunne kjempe oss tilbake mot motstanderen, sa Rueda.

To handser kunne gitt straffe

Fernando Torres og David Villa

Fernando Torres fikk spille fra start, men fikk ikke ballen i mål, tross flere store sjanser.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Et annet av kampens store øyeblikk oppsto etter 66 minutter da Cesc Fabregas umiddelbart etter innbytte ble spilt fri og rundet keeper, men avslutningen hans ble stoppet på streken.

Dommer Yuichi Nishimura hadde ikke begått noen stor urett dersom han i tillegg hadde tildelt spanjolene to flere straffer etter handssituasjoner i Honduras sitt straffefelt.

Mot et sjanseløst, men hardtarbeidende Honduras, skapte Spania den ene gedigne sjansen etter den andre. Men rause spanjoler var slumsete foran mål, og oppnådde dermed ikke samme kalassifre som sine portugisiske naboer (7-0 over Nord-Korea). Dette kan komme til å bli skjebnesvangert for Spania, i og med at målforskjell kan komme til å avgjøre den jevne gruppa.

Rusten Torres

Sara Carbonero og Vicente Del Bosque

Spanias trener Vicente Del Bosque blir intervjuet av Spania-målvakt Iker Castillas kjæreste og TV-journalist Sara Carbonero etter kampen.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Spesielt hadde ikke Liverpools rustne stjernespiss Fernando Torres dagen. Han fikk tillit fra trener Del Bosque til å prøve seg i sin første kamp fra start siden april – men uten å overbevise. Torres blåste den ene store sjansen etter den andre.

På bare tre minutter i førsteomgang hadde Torres tre mislykkede avslutninger på mål – sjanser som den noe rustne spanjolen normalt ville ha satt.

Dermed er det tre lag i gruppe H som kjemper om to billetter til åttendedelsfinalene. Det blir dermed svært spennende når Spania møter Chile og Sveits møter Honduras fredag. Dersom Spania slår Chile og Sveits slår Honduras, kan det utrolige skje at ett lag ikke kommer videre selv med hele seks poeng i gruppespillet. For Honduras er alt håp ute.

Uansett hvilke to lag som går videre, får de en tøff jobb i åttendedelsfinalene. Motstandere er Brasil og Portugal.

Les også: Chile-seier etter tvilsom scoring

Se tabell for alle VM-puljene

Tror du Spania kan gå hele veien?

Fotballnyheter