City tok tittelen etter 94 minutter

I løpet av sesongens siste overtidsminutter steg City-fansen fra helvete til himmelen. Halvveis møtte de United-fansen som reiste motsatt vei.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Mancini

Roberto Mancini gestikulerte i fortvilelse, men nådde den andre enden av følelsesregisteret da kampen var over.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Da Manchester Uniteds kamp mot Sunderland var over, var United seriemester. Så scoret City to ganger mot QPR. Alex Ferguson, spillerne og fansen måtte gå slukøret i garderoben, mens det hos City var endeløs jubel. En av tidenes mest dramatiske ligainnspurter endte med Citys første ligagull på 44 år.

– Dette var helt utrolig. For oss, og for supporterne, sier City-manager Roberto Mancini.

– Jeg har aldri opplevd noe liknende. Jeg tror vi vant fordi vi virkelig ønsket denne tittelen. Forskjellen på tap og seier i dag, er enorm. Det betyr alt. Det var en perfekt avslutning på en sprø sesong, sier han.

Minutter senere kunne han sammen med City-spillerne løfte ligatrofeet, bade i sjampanje og motta hyllesten fra både rockestjerner og supportere på tribunen.

Slik svingte gullkampen:

Pablo Zabaleta

Pablo Zabaleta sendte City i føringen før pause, men gullkampen var langt fra avgjort på det tidspunktet.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters
Wayne Rooney

Da kampen i Sunderland var slutt, trodde Wayne Rooney at han hadde scoret målet som gav United mesterskapet. Men her har han fått beskjed om at det ikke gikk helt slik

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Kampstart: City ligger foran United på tabellen med bedre målforskjell – gullet er hos City.

  • 20. min: Wayne Rooney sender Manchester United i ledelsen mot Sunderland – gullet er hos United.
  • 39. min: Pablo Zabaleta gir City ledelsen 1-0 mot QPR – gullet er hos City.
  • 48. min: Djibril Cisse banker ballen i mål bak Joe Hart – gullet er tilbake hos United.
  • 55. min: Joey Barton får rødt kort i kampen mot City.
  • 66. min: QPR går opp i ledelsen med ti mann på banen. Jamie Mackie er mannen bak mål og forsterker gullhåpet hos United.
  • 92. minutt: Edin Dzeko får endelig treff og utlikner for City. Fortsatt tre tilleggsminutter igjen
  • 94. Sergio Agüero banker ballen inn. City har klart det umulige.

Supporterne stormet banen

Da Jamie Mackie sendte QPR i ledelsen, begynte tårene å renne hos City-supporterne på tribunen. Etter vel 20 minutters spenning og lidelse, var tårene som kom gledestårer.

– Det har ikke sunket inn ennå. Nå er vi endelig mestere, sier Vincent Kompany etter kampen.

På sidelinjen hadde Roberto Mancini bittt negler, sittet på huk med sorg i blikket og se drømmen om gull visne for hvert minutt som gikk.

Da Agüero satt inn seiersmålet, hoppet Mancini i armene på sine City-kolleger på benken mens jubelen gikk helt til himmels over Etihad Stadium. Joe Hart jublet som besatt, men var adskillig roligere i intervjuet etter kampen.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere. Dette er det det handler om for meg. Jeg er stolt av å spille for City og av å være på lag med disse fantastiske spillerne, sier han.

Etter kampslutt stormet City-supporterne banen i ellevill jubelrus. Ethirad Stadium så nærmest ut som et festivalområde med alle tilskuerne som hadde tatt veien ned til sine fotballstjerner.

United fortvilelse

Da Wayne Rooney satte hodet til et lekkert innlegg fra Phil Jones og ga United 1-0, ledet United ligaen.

Det gjorde de i 20 minutter. Da kom meldingen fra Eastlands i Manchester: City hadde scoret. Uttrykket til publikum i bortesvingen fortalte alt: Verden gik under.

Tre minutter etter pause steg det et jubelbrus fra samme svingen, omtrent som United hadde scoret. Meldingen kom om at QPR hadde utliknet. United var igjen i ledelsen.

Og jubelen steg til ekstiske høyder da meldingen kom om at QPRs ti mann hadde tatt ledelsen mot City. Da reiste til og med Sir Alex Ferguson seg og klappet - selv om det ikke skjedde noe ute på banen hann satt ved. Det så ut til å gå mot klubbens 20. ligagull.

I Manchester hadde City ballen klart mest. Men de slet med å spille seg til store muligheter mot et tett og kompakt QPR-lag. Vertene klarte å spille seg til langt større muligheter etter pause, men det ville seg ikke for Mancinis ellers målfarlige menn.

Ikke før på overtid. Da scoret de to ganger - fra 1-2 til 3-2. Det var det som skulle til.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter