Carew scoret i målfest

Everton ledet både 2-0 og 3-1, men det underholdende oppgjøret mot Aston Villa endte 3-3.

John Carew scorer
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

John Carew var meget sentral i kampen, og satte inn Villas reduseringsmål til 1-2 i første omgang.

Begge lagene hadde fortsatt en outsidersjanse til en kvalifiseringsplass for mesterligaen, men mest handlet det om en kamp om femteplassen på tabellen.

Aston Villa kom best i gang, men slapp Everton stadig vekk til med kontringer.

Det straffet seg, for gjestene scoret to ganger i løpet av fire minutter midt i omgangen.

Carew-mål snudde kampen

Først kunne Marouane Fellaini satte ballen inn fra kloss hold etter et hardt innlegg fra Leighton Baines. Og deretter var Tony Cahill på rett plass etter et hjørnespark. Han headet først i tverrliggeren før han selv satte returen i mål.

Da var kampen Evertons i ti minutter. Helt til Gabriel Agbonlahor la inn, ballen gikk som i et flipperspill, og John Carew fikk æren av å avslutte med et hardt skudd som gikk via en Everton-forsvarer på streken og i mål.

Det var signalet for en sterk Villa-innspurt fram mot pause. Everton-forsvaret hadde hele tiden store problemer med Carew, som fikk herje stort.

Angrepsfotball

Andre omgang ble meget åpen, med underholdende angrepsfotball og mange sjanser til begge lag.

Everton gjenopprettet sin tomålsledelse ti minutter etter pause da Steven Pienaar scoret fra 17-18 meter.

Men neste Villa-angrep endte med frispark fra nærmere 25 meter. Evertons mur og keeper var litt feilplassert, og James Milner skrudde frisparket i mål.

Midt i omgangen stod det 3-3. Joleon Lescott leverte et høyt spark og traff Stilian Petrov i hodet. Straffe, som Gareth Barry satte midt i mål.

Tross mange sjanser på slutten også, ble det ingen flere scoringer. Resultatet betyr i realiteten at begge lagene mistet den siste lille sjansen til å kvalifisere seg til neste sesongs mesterliga.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Kallar opp stadion etter Maradona

  Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria.

  Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.

  Maradona Stadion i Napoli
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.