United-tap etter straffebom på overtid – Solskjær kritiserer Villa-spillerne

Manchester Uniteds Bruno Fernandes kunne sikret poeng, men bommet på straffe på overtid mot Aston Villa. For Ole Gunnar Solskjær var det også dårlig nytt at to forsvarsspillerne måtte byttes ut med skader.

Solskjær og Fernandes

TUNG DAG: Manager Ole Gunnar Solskjær gir Bruno Fernandes et klapp på skuldra etter straffemissen mot Aston Villa.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Det var ikke mange lyspunkt for Ole Gunnar Solskjærs menn på eget gress hjemme mot Aston Villa. For to minutter før full tid snek Kortney Hause seg forbi Edinson Cavani og headet inn det som ble seiersmålet.

– Jeg er åpenbart skuffet, for målet er offside. Det er uheldig å få den avgjørelsen mot seg, fastslår Solskjær ifølge BBC.

Men kampen var ikke over. To minutter på overtid fikk Manchester United straffe etter at VAR avgjorde at målscorer Hause brukte hånden i eget felt. Bruno Fernandes gikk frem, men satte ballen langt over mål.

– Først og fremst, måten de (spillerne) samler seg rundt straffemerket, rundt Bruno og sånn, det liker jeg ikke. Bruno er vanligvis veldig god i de situasjonene, og uheldigvis bommer han denne gangen, sier den norske United-manageren.

Aston Villa scoret like før slutt, og Manchester United bommet på straffe.

– Rettferdigheten seiret

På oppfølgingsspørsmål om Villa-spillerne påvirket straffebommen, svarer Solskjær:

– Det går ikke innpå ham. Han er sterk mentalt og han kommer til å gå frem igjen. Avgjørelsen om hvem som tar straffer blir tatt før kampstart.

Fernandes har, ifølge Opta Joe på Twitter, kun bommet på to av 23 straffespark for klubben.

Dermed gikk Manchester United på sesongens første tap, mens det er første gang Villa slår United i en Premier League-kamp siden 2009. Manager Dean Smith mener seieren var fortjent, og er tvilsom til straffesparket som ble gitt.

– Jeg har sett det om igjen. Jeg synes det er veldig strengt. Jeg er ikke sikker på hvor han skal ha armen sin når den flyr forbi der. For meg seiret rettferdigheten da han bommet, sier han ifølge BBC.

Skadetrøbbel

Aston Villa

SEIERSSCORING: Kortney Hause headet inn kampens eneste mål.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Før pause var det at Luke Shaw måtte byttes ut med skade som skapte overskriftene. Det ble ikke bedre av at også midtstopper Harry Maguire måtte kaste inn håndkleet og forlate banen med snaue 25 minutter igjen.

– Det ser ikke ut som de blir klare til onsdag, men vi får se, sier Solskjær.

United har nå tapt tre av de fire siste kampene, og møter Villareal i mesterligaen om fem dager.

Shaw

DÅRLIG NYTT: Ole Gunnar Solskjær så skeptisk ut da Luke Shaw måtte gå av banen i første omgang.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Tett i toppen

Tett og jevnt var det også i London der tabelleder Chelsea tok imot Manchester City. Gjestene presset på, men lagene gikk til pause uten scoringer. Snaut åtte minutter etter hvilen endte et kort hjørnespark til slutt i beina til formspilleren Gabriel Jesus, som fortjent sendte City i ledelsen.

– Vi vet at det blir vanskelig mot Chelsea, de har mange gode spillere, men vi var veldig bra, sier Jesus i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Jeg spiller som en spiss, og tenker ikke. Jeg snur meg bra og får skutt, og har litt flaks. Jeg er glad for å score, men det viktigste er at alle spilte så godt og at vi vant, legger han til.

Det var sesongens første tap for Chelsea.

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Kilde klar til Sölden-åpningen

  Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) er klar til sesongstarten i Sölden kommende helg etter kneskaden han pådro seg i januar.

  Det har vært usikkerhet rundt Kilde om han kom til å bli klar til sesongstarten, men nå bekrefter alpinsjef Claus Ryste overfor NTB at 29-åringen stiller til start.

  I januar røk han korsbåndet i høyre kne i et fall på trening og mistet resten av sesongen.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Bohinen ferdig i Sarpsborg 08

  Lars Bohinen og Sarpsborg 08 avslutter samarbeidet etter sesongen. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Bohinen ble hovedtrener for eliteserieklubben i juni da tidligere hovedtrener Mikael Stahre forlot klubben for å ta over svenske IFK Göteborg.

  – Lars Bohinens kompetanse og erfaring var den riktige for Sarpsborg 08 i overgangsperioden før en mer permanent trener var på plass. På kort varsel fikk klubben inn en hardtarbeidende og motivert trener som kjente norsk fotball og Sarpsborg 08 godt, sier styreleder Hans Petter Arnesen i Sarpsborg 08.

  Klubben ligger på 12.-plass med 23 poeng. Det er fire poeng ned til Brann på nedrykkskvalifisering.

  Østfold-klubben starter nå arbeidet med å finne ny trener for 2022-sesongen. Bohinen er ledig for nye oppdrag fra og med januar 2022.

  6VAry5CiRQk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal