Hopp til innhold

United-tap etter straffebom på overtid – Solskjær kritiserer Villa-spillerne

Manchester Uniteds Bruno Fernandes kunne sikret poeng, men bommet på straffe på overtid mot Aston Villa. For Ole Gunnar Solskjær var det også dårlig nytt at to forsvarsspillerne måtte byttes ut med skader.

Solskjær og Fernandes

TUNG DAG: Manager Ole Gunnar Solskjær gir Bruno Fernandes et klapp på skuldra etter straffemissen mot Aston Villa.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Det var ikke mange lyspunkt for Ole Gunnar Solskjærs menn på eget gress hjemme mot Aston Villa. For to minutter før full tid snek Kortney Hause seg forbi Edinson Cavani og headet inn det som ble seiersmålet.

– Jeg er åpenbart skuffet, for målet er offside. Det er uheldig å få den avgjørelsen mot seg, fastslår Solskjær ifølge BBC.

Men kampen var ikke over. To minutter på overtid fikk Manchester United straffe etter at VAR avgjorde at målscorer Hause brukte hånden i eget felt. Bruno Fernandes gikk frem, men satte ballen langt over mål.

– Først og fremst, måten de (spillerne) samler seg rundt straffemerket, rundt Bruno og sånn, det liker jeg ikke. Bruno er vanligvis veldig god i de situasjonene, og uheldigvis bommer han denne gangen, sier den norske United-manageren.

Aston Villa scoret like før slutt, og Manchester United bommet på straffe.

– Rettferdigheten seiret

På oppfølgingsspørsmål om Villa-spillerne påvirket straffebommen, svarer Solskjær:

– Det går ikke innpå ham. Han er sterk mentalt og han kommer til å gå frem igjen. Avgjørelsen om hvem som tar straffer blir tatt før kampstart.

Fernandes har, ifølge Opta Joe på Twitter, kun bommet på to av 23 straffespark for klubben.

Dermed gikk Manchester United på sesongens første tap, mens det er første gang Villa slår United i en Premier League-kamp siden 2009. Manager Dean Smith mener seieren var fortjent, og er tvilsom til straffesparket som ble gitt.

– Jeg har sett det om igjen. Jeg synes det er veldig strengt. Jeg er ikke sikker på hvor han skal ha armen sin når den flyr forbi der. For meg seiret rettferdigheten da han bommet, sier han ifølge BBC.

Skadetrøbbel

Aston Villa

SEIERSSCORING: Kortney Hause headet inn kampens eneste mål.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Før pause var det at Luke Shaw måtte byttes ut med skade som skapte overskriftene. Det ble ikke bedre av at også midtstopper Harry Maguire måtte kaste inn håndkleet og forlate banen med snaue 25 minutter igjen.

– Det ser ikke ut som de blir klare til onsdag, men vi får se, sier Solskjær.

United har nå tapt tre av de fire siste kampene, og møter Villareal i mesterligaen om fem dager.

Shaw

DÅRLIG NYTT: Ole Gunnar Solskjær så skeptisk ut da Luke Shaw måtte gå av banen i første omgang.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Tett i toppen

Tett og jevnt var det også i London der tabelleder Chelsea tok imot Manchester City. Gjestene presset på, men lagene gikk til pause uten scoringer. Snaut åtte minutter etter hvilen endte et kort hjørnespark til slutt i beina til formspilleren Gabriel Jesus, som fortjent sendte City i ledelsen.

– Vi vet at det blir vanskelig mot Chelsea, de har mange gode spillere, men vi var veldig bra, sier Jesus i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Jeg spiller som en spiss, og tenker ikke. Jeg snur meg bra og får skutt, og har litt flaks. Jeg er glad for å score, men det viktigste er at alle spilte så godt og at vi vant, legger han til.

Det var sesongens første tap for Chelsea.

Siste nytt

 • Dobler antall sprintløp i 2023

  Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) har bestemt at antall sprintløp i Formel 1 i 2023 skal økes fra tre til seks.

  – Jeg er veldig glad for at det blir seks sprintløp i 2023 og deretter. Vi skal bygge videre på formatet som vi introduserte under VM i 2021. Det gir enda mer spenning i en F1-helg, sier direktør Stefano Domenicali, ifølge Aftonbladet.

  Forbikjøring
  Foto: FERENC ISZA / AFP
 • Scaloni fortsetter som landslagssjef for Argentina

  Tirsdag vant Argentina 3-0 over Jamaica i en vennskapskamp. Like etter kampen kunngjorde president Claudio Tapia at hovedtrener Lionel Scaloni (44) har forlenget kontrakten frem til VM i 2026.

  – Vi fortsetter å satse på det omfattende landslagsprosjektet, skrev Tapia.

  Scaloni erstattet Jorge Sampaoli som trener etter at Argentina tapte mot Frankrike i 16-delsfinalen i VM i 2018. Argetina har spilt 35 kamper uten tap.

  Lionel Scaloni
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Tilskuer kastet bananskall mot Richarlison

  Det ble kastet en banan mot Richarlison da han feiret etter å ha scoret for Brasil i 5-1-seieren mot Tunisia i Paris tirsdag.

  Vennskapskampen på Parc des Prince ble også midlertidig stanset i første omgang da publikum ble bedt om å slutte å peke mot de brasilianske spillerne med laserpenn.

  – Dessverre ble en banan kastet på banen mot Richarlison, som scoret Brasils andre mål, tvitret det brasilianske fotballforbundet CBF etter kampen.

  Brasils Richarlison
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste