Hopp til innhold

United-tap etter straffebom på overtid – Solskjær kritiserer Villa-spillerne

Manchester Uniteds Bruno Fernandes kunne sikret poeng, men bommet på straffe på overtid mot Aston Villa. For Ole Gunnar Solskjær var det også dårlig nytt at to forsvarsspillerne måtte byttes ut med skader.

Solskjær og Fernandes

TUNG DAG: Manager Ole Gunnar Solskjær gir Bruno Fernandes et klapp på skuldra etter straffemissen mot Aston Villa.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Det var ikke mange lyspunkt for Ole Gunnar Solskjærs menn på eget gress hjemme mot Aston Villa. For to minutter før full tid snek Kortney Hause seg forbi Edinson Cavani og headet inn det som ble seiersmålet.

– Jeg er åpenbart skuffet, for målet er offside. Det er uheldig å få den avgjørelsen mot seg, fastslår Solskjær ifølge BBC.

Men kampen var ikke over. To minutter på overtid fikk Manchester United straffe etter at VAR avgjorde at målscorer Hause brukte hånden i eget felt. Bruno Fernandes gikk frem, men satte ballen langt over mål.

– Først og fremst, måten de (spillerne) samler seg rundt straffemerket, rundt Bruno og sånn, det liker jeg ikke. Bruno er vanligvis veldig god i de situasjonene, og uheldigvis bommer han denne gangen, sier den norske United-manageren.

Aston Villa scoret like før slutt, og Manchester United bommet på straffe.

– Rettferdigheten seiret

På oppfølgingsspørsmål om Villa-spillerne påvirket straffebommen, svarer Solskjær:

– Det går ikke innpå ham. Han er sterk mentalt og han kommer til å gå frem igjen. Avgjørelsen om hvem som tar straffer blir tatt før kampstart.

Fernandes har, ifølge Opta Joe på Twitter, kun bommet på to av 23 straffespark for klubben.

Dermed gikk Manchester United på sesongens første tap, mens det er første gang Villa slår United i en Premier League-kamp siden 2009. Manager Dean Smith mener seieren var fortjent, og er tvilsom til straffesparket som ble gitt.

– Jeg har sett det om igjen. Jeg synes det er veldig strengt. Jeg er ikke sikker på hvor han skal ha armen sin når den flyr forbi der. For meg seiret rettferdigheten da han bommet, sier han ifølge BBC.

Skadetrøbbel

Aston Villa

SEIERSSCORING: Kortney Hause headet inn kampens eneste mål.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Før pause var det at Luke Shaw måtte byttes ut med skade som skapte overskriftene. Det ble ikke bedre av at også midtstopper Harry Maguire måtte kaste inn håndkleet og forlate banen med snaue 25 minutter igjen.

– Det ser ikke ut som de blir klare til onsdag, men vi får se, sier Solskjær.

United har nå tapt tre av de fire siste kampene, og møter Villareal i mesterligaen om fem dager.

Shaw

DÅRLIG NYTT: Ole Gunnar Solskjær så skeptisk ut da Luke Shaw måtte gå av banen i første omgang.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Tett i toppen

Tett og jevnt var det også i London der tabelleder Chelsea tok imot Manchester City. Gjestene presset på, men lagene gikk til pause uten scoringer. Snaut åtte minutter etter hvilen endte et kort hjørnespark til slutt i beina til formspilleren Gabriel Jesus, som fortjent sendte City i ledelsen.

– Vi vet at det blir vanskelig mot Chelsea, de har mange gode spillere, men vi var veldig bra, sier Jesus i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Jeg spiller som en spiss, og tenker ikke. Jeg snur meg bra og får skutt, og har litt flaks. Jeg er glad for å score, men det viktigste er at alle spilte så godt og at vi vant, legger han til.

Det var sesongens første tap for Chelsea.

Siste nytt

 • Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

  Magnus Carlsen brukte bare tre partier på å beseire Hikaru Nakamura i årets sjette Champions Chess Tour-turnering mandag.

  Dermed fikk en formsterk Carlsen en drømmestart på turneringen.

  Mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. Der innledet Carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to.

  Deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. Carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga Nakamura opp.

  – Det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  I forkant av duellen var Carlsen tydelig på at Nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen.

  – Ja, definitivt. I hvert fall når det ha ndlert om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til TV 2. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Nye skadeforfall for Norge - Bjelde og Nautnes ute

  Søndag kom beskjeden om at Caroline Graham Hansen ble skadet under fredagens kamp mot Østerrike og dermed ikke var blant spillerne som reiste sydover for kampen mot Portugal tirsdag.

  Mandag ble det også klart at Emilie Nautnes ikke blir med i tirsdagens kamp. Angriperen var ubenyttet reserve under kampen mot Østerrike.

  Pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes ikke ble med til Portugal på grunn av en skade.

  – Hun fikk en smell i ankelen og vi tok beslutningen om at hun ikke ble med rett før vi reiste, sier trener Leif Gunnar Smerud.

  Med til Portugal er Thea Bjelde. Forsvarsspilleren startet kampen mot Østerrike, men ble byttet ut i pausen etter å ha fått seg en smell.

  – Er hun klar til å starte i morgen?

  – Nei. Hun er ute, sier Smerud.

  Treneren bekrefter at årsaken er smellen Bjelde fikk mot Østerrike, etter at landslagsteamet testet hvordan Bjelde lå an på mandagens trening.

  – Det er synd for Thea og synd for oss. Hun gjorde en veldig god figur den omgangen hun spilte mot Østerrike, men nå er hun ute. Da må vi finne en erstatter.

  Thea Bjelde
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Friidrettsstjernenes sjef åpner for å bli Bjervig-erstatter

  Friidrettstoppen Erlend Slokvik sier han vil lytte dersom Norges Skiforbund skulle ønske ham som Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef.

  Det er Adresseavisen som har spurt Slokvik hvordan han ville stille seg til en eventuell henvendelse fra skiforbundet.

  – Blir jeg forespurt, vil jeg vurdere det. Har foreløpig kontrakt i friidrett fram til Paris-OL i 2024, sier friidrettstoppen til avisen.

  Slokvik har vært sportssjef i Norges Friidrettsforbund siden 2018. (NTB)

  Erlend Slokvik på en pressekonferanse.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste