NRK Meny
Normal

– Det er mye mer dramatisk enn folk skjønner

Yngve Hallen forteller at det kan bli aktuelt for UEFA å droppe fotball-VM etter at Sepp Blatter vant fredagens presidentvalg.

Hallen

VARSLER HANDLING: Yngve Hallen sier UEFA må reagere på fredagens valg.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er mye mer dramatisk enn folk skjønner nå. Det er fordi det kommer til å få konsekvenser for forholdet mellom UEFA og FIFA, og det er ikke utenkelig at også andre deler av verden vil følge opp det, sier fotballpresident Yngve Hallen til NRK etter dagens presidentvalg.

Han forteller at UEFA-landene allerede før fredagens presidentvalg var i dialog for å finne ut av hva de gjør dersom Blatter nok en gang blir valgt som FIFA-president.

Han sier at UEFA forventer gjennomslag for noen ideer og prinsipper. Hvis det ikke skjed, så må det vurdereres dramatiske virkemidler, sier han.

Hallen forteller at det er aktuelt for Europa å trekke seg ut av fotball-VM.

– Det kan for eksempel være at vi heller har et åpent europeisk mesterskap, der land fra Europa deltar, men også andre inviterte, men at det skjer i regi av UEFA. Som et alternativ til VM, forteller han.

– Ikke første skritt

Dermed bekrefter Hallen det som har vært tydelig gjennom hele konferansen. UEFA og FIFA er på kollisjonskurs, og Hallen bekrefter at UEFA forventer handling av FIFA, til tross for at Blatter vant dagens valg.

– Det er endringer som må plass, og de må skje raskt. Om de ikke gjør det må vi ta andre grep, og da kan det være at vi i en periode ikke kan delta i FIFA-arbeid.

– Dette er dramatiske virkemidler?

– Det er ikke en fremmed tanke, men dette er ikke første skritt. Første skritt er en endring av FIFA, for vi tror fortsatt et verden skal samarbeide om denne idretten.

Skuffede nordmenn

Sepp Blatter vant fredag presidentvalget i FIFA med klar margin. Yngve Hallen var ikke den eneste norske fotballederen som var oppgitt over det.

– Jeg er skuffet. Jeg er skuffet over at en majoritet fortsatt ønsker det lederskapet som har satt organisasjonen i den situasjonen vi er i, sier Karen Espelund til NRK i Zürich.

Også tildligere vise-president i UEFA, Per Ravn Omdal, sier noe av det samme.

– Det er et trist utfall av valget. Prins Ali hadde vært en veldig bra mann for FIFA i årene som kommer for å skape optimisme, og å åpne organisasjonen, sier han.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund