Det holdt bare nesten for Arsenal

De var så nær, så nær, men firemålsledelsen til Milan fra første kamp ble for stor for Arsène Wenger og Arsenal.

Robin Van Persie

Robin Van Persie kom på scoringslisten, men det holdt ikke til avansement i mesterligaen.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Tomas Rosicky

Tomas Rosicky ordnet 2-0 for Arsenal.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Dermed greide ikke Wenger og Arsenal å kopiere Deportivo La Coruñas bedrift fra åttedelsfinalen i 2004 da de slo ut Milan etter å ha tapt 1–4 i den første kampen.

Etter Arsenals 4-0-tap mot AC Milan i første åttedelsfinale i mesterligaen, var det også få som trodde London-laget hadde noen sjanse til avansement før tirsdagens returkamp.

Men manager Arsène Wenger nektet å gi opp før kampen var spilt.

– Vi vil gjøre et skikkelig forsøk på å klare dette. Vi må selvfølgelig kjøre på fremover. Den beste måten er å ignorere den første kampen, for vi kan score mål, sa han før kampen.

Fikk drømmeåpning

Og det var så vidt det ikke holdt.

Laurent Koscielny

Laurent Koscielny scoret allerede etter seks minutter.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Arsenal fikk nemlig den åpningen på kampen som de hadde drømt om. Etter kun seks minutter headet Laurent Koscielny ballen i mål etter et hjørnespark.

Den tidlige scoringen skapte tydelig optimisme blant Arsenal-spillerne. Hjemmelaget dominerte spillet i 1. omgang, og et totalt utspilt Milan virket nesten lamslått over Arsenal-offensiven.

2–0 kom etter 26 minutter ved Tomas Rosicky. Tsjekkeren mottok en pasning like innenfor 16-meteren, og plasserte ballen nede i høyre hjørne. Dårlig forsvarsarbeid av Milan i den situasjonen.

Straffe like før pause

Dermed var Milans forsprang halvert, og oppmuntret av scoringen fortsatte Arsenal hardkjøret på Milans banehalvdel.

Like før pause kom kveldens gavepakke i form av en straffe.

Arsene Wenger

Utfordringen ble for tøff for Wengers menn. Dermed er mesterligaen uten engelske lag.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Oxlade-Chamberlain falt innenfor 16-meteren, uten at det var noen helt klar straffesituasjon.

Dommer valgte likevel til slutt å dømme for situasjonen, og van Persie satte straffen trygt og rutinert høyt til høyre.

Med tre mål på 45 minutter begynte mange å tro på et aldri så lite mesterligamirakel.

Forsvarte seg bedre

Italienerne fikk summet seg noe i pausen, og Arsenal fikk ikke slippe like lett foran Milans mål i 2. omgang.

Etter 59 minutter så hjemmepublikummet formelig ballen i Milan-målet etter skudd fra Gervinho og retur fra van Persie. Men to feberredninger av Christian Abbiati sørget for at ballen ikke fikk trille over målstreken.

Milan hadde også en enorm sjanse etter 77 minutter. Nocerino fikk nesten ballen i mål, men keeper Szczesny avverget i siste liten.

Dermed endte kampen 3-0, og med 3–4 sammenlagt er det Milan som går videre til kvartfinale i mesterligaen. Arsenal er på sin side tredje engelske lag slått ut av mesterligaen.

Kvartfinaler og semifinaler trekkes 16. mars.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England