Fenerbahce utestenges fra mesterligaen

Mens Besiktas mister plassen i neste sesongs europaliga. Det er straffen for å ha vært innblandet i kampfiksing.

FENERBACHE

Dirk Kuyt og Raul Meireles får ikke spille mesterligafotball med Fenerbache til høsten.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Det opplyste Det europeiske fotballforbundet (UEFA) tirsdag. Begge klubbene var innblandet i kampfiksing i løpet av 2011.

Utestengelsene betyr at Fenerbahce ikke får spille i kommende mesterliga, til tross for at klubben kvalifiserte seg gjennom sin andreplass i den tyrkiske ligaen forrige sesong.

Klubben er dessuten utestengt fra europacupspill i 2014/15-sesongen. I tillegg er klubben utestengt et tredje år, men UEFA har utsatt det tredje året «med en prøvetid på fem år».

Straffen kommer av et tilfelle av kampfiksing da Fenerbahce kjempet om tittelen i 2011.

Besiktas, som havnet på plassen bak Fenerbahce i den nylig avsluttede serien, får ikke får delta i europaligaen. Klubben er imidlertid, og i motsetning til Fenerbahce, kun utestengt i ett år.

Besiktas' kampfiksingstilfelle dateres til cupfinalen i 2011, der klubben vant etter straffesparkkonkurranse.

Også Steua Bucuresti fra Romania er utestengt fra europacupspill i ett år, også her med en prøvetid på fem år.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England