«Drillo» om Zlatan: – Sånne spillere vokser ikke på trær

Egil «Drillo» Olsen tok i dag ut flere av Norges største fotballstjerner til Sverige-kampen på Friends Arena 14. august, men landslagssjefen brukte likevel mest tid på å hylle Sveriges superstjerne, Zlatan Ibrahimović.

Egil Olsen

«Drillo» og Norge møter Sverige 14. august. Han har aldri vunnet over Sverige som landslagssjef – dét har han lyst til å gjøre noe med nå.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Zlatan

Zlatan Ibrahimovic jubler etter hans vakre brassescoring mot England.

Foto: Sandberg, Fredrik / NTB scanpix

– Zlatan er jævlig god, konstaterer Egil «Drillo» Olsen.

Landslagssjefen holdt i formiddag pressekonferanse på Ullevaal stadion for å offentliggjøre troppen som møter Zlatan Ibrahimović og Sverige til privatlandskamp på Friends Arena 14. august.

«Drillo» tok ut en tropp med flere utenlandsprofiler, men innser at den aller største profilen blir å finne på den andre banehalvdelen.

– Nordens beste spiller

– Jeg liker ikke å rangere spillere, men Zlatan er Nordens beste fotballspiller. Han har et stort navn i Sverige, sier «Drillo», som gjerne skulle hatt en lignende spiller på sitt landslag.

– Men sånne spillere vokser ikke på trær.

Landslagssjefen forteller at han har snakket med flere svensker om Norge-kampen, og alle han har pratet med sier det samme:

– De mener alle at Sveriges seiersmuligheter avhenger om han spiller eller ikke. «Sverige vinner naturligvis om Zlatan spiller.» Det er den innstillingen de har der borte.

«Drillo» forteller at han synes det var spesielt vanskelig å ta ut landslagstroppen denne gang.

Stefan Johansen

Stefan Johansen er tatt ut i troppen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det henger naturligvis sammen med tidspunktet. Mange av spillerne er ikke med i seriespill og flere har skiftet beite. En del er også er klubbløse.

Har savnet en Johansen-type

Hele ni spillere av de 20 «Drillo» tok ut til Sverige-kampen spilte U21-fotball for kort tid siden. Blant dem er Strømsgodsets midtbanejuvel, Stefan Johansen.

– Jeg har sett mye på Stefan. Han har spilt bra over tid, og er en spiller som har noe av det vi savnet: Det kreative i midtbaneleddet. Det var ikke vanskelig å ta ut han i denne troppen, sier «Drillo».

Tysklandsproffen Omar Elabdellaoui er også å finne i troppen.

– Han er med her på grunn av det han gjorde i Israel. Han kan spille back og kant, og er veldig god én mot én. Han er en spiller vi har tro på. Derfor kommer han inn på bekostning av Espen Ruud, sier landslagssjefen.

Fotballnyheter