Hopp til innhold

– Mye står på spill

Store- og lillebror på Haugalandet møtes i cupens tredje runde i kveld. FKH-treneren er spent og tror det blir en jevn kamp.

Jostein Grindhaug

FKH-trener Jostein Grindhaug er spent før kveldens lokaloppgjør.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

– Det er to rivaler som møtes. Det er mye som står på spill i en viktig kamp. Begge lag ønsker å komme videre i cupen. Det er viktig for supporterne våre og ikke minst for økonomien til begge klubbene, sier trener for FK Haugesund, Jostein Grindhaug.

Laget hans befinner seg nå på sjetteplass på tabellen i den øverste divisjonen. Vard Haugesund ligger i bunnen av førstedivisjon.

Uavgjort i forrige treningskamp

Forrige gang lagene møttes var i en treningskamp i januar 2012. Da ble stillingen 2-2. De møttes også i andre runde i cupen i 2010. Da vant FKH 2-1. Også i 2004 slo FKH Vard ut av cupen. I 1995 slo Vard FKH ut av cupen.

– Det er jevnt i lokaloppgjør. Når det er cup er det som om divisjonsforkjellene viskes litt ut. Det er enkeltkampen som betyr noe. De som ønsker det mest og har marginene med seg går ofte av med seiere, sier Grindhaug.

På søndag tapte Haugesund 3-0 mot Lillestrøm.

– Vi har brukt dagene etter lillestrøm-kampen godt og fått hodene på plass. Jeg tror vi skal bite godt fra oss, sier han.

Mindre kyssing, klapping og klemming

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var svært oppgitt etter 3-0-tapet mot Lillestrøm søndag. Han mente spillerne var altfor vennlig innstilt overfor motstanderne.

– Jeg håper de har tatt det til etterretning. Det blir en høflig hilsen og så skal det kjempes på banen, sier han.

Nå er han spent før kveldens kamp.

– Forhåpentligvis blir det en spennende kamp med mål begge veier. At vi vinner til slutt er det aller viktigste, sier Grindhaug.

Fotball