Hopp til innhold

Her prøver Norway Cup-spillerne å sove i 45 grader

Tropenatt. 190 fotballgutter i én gymsal. Ingen ventilasjon. Natt til søndag ble det så hett for Vard Haugesund at 60 spillere måtte flyttes til et annet sovested på Norway Cup.

Sovesal Norway Cup

Spillerne fra Vard Haugesund slet med å få sove i 40-45 varmegrader i en gymsal på Haugerud skole i Oslo. Vi har sladdet ansiktene til spillerne etter ønske fra Vard Haugesund.

Foto: Arnt Fredheim

190 fotballgutter ble natt til søndag satt til å sove i en gymsal på en skole i Oslo uten vinduer og med et dysfunksjonelt ventilasjonsanlegg, skriver VG.

Men kort tid før midnatt natt til søndag fikk 60 spillere fra Vard Haugesund tilbud om å sove i et klasserom på en annen skole i nærheten.

– Det bikket vel 40–45 grader inne i idrettshallen. Det var umulig å få sove. Det var ingen ventilasjon som fungerte der inne, sier oppmann Arnt Fredheim i Vard Haugesund til NRK.

Spillerne som ble flyttet skulle spille kamp allerede søndag morgen, og trengte å få sove litt. Resten av Vard Haugesund-delegasjonen måtte holde ut i gymsalen til søndag.

Vurderte åpen himmel

Lørdag kveld vurderte oppmannen og resten av de voksne som er med Vard Haugesund, å be spillerne sove på kunstgressbanen ved skolen. Beskjeden om at det var plass på en annen skole i nærheten, førte imidlertid til at planen ble skrotet.

Flykter fra glohet sovesal

Her flykter Vard Haugesund-spillerne fra den glohete sovesalen på Haugerud skole i Oslo. Vi har sladdet ansiktene til spillerne etter ønske fra Vard Haugesund.

Foto: Arnt Fredheim

Lars Grimsgård i sikkerhetsavdelingen til Norway Cup sier til VG at ventilasjonsanlegget på den aktuelle skolen ble reparert lørdag formiddag, men at det tar tid før det fungerer som det skal.

– Men cup er cup, som noen pleier å si. Å sove på klasserom og i gymsal er en del av det, sier han til VG og sier videre at man tross alt ikke kan gjøre noe med været.

Varmen har også ført til at arrangøren har innført flere tiltak for at fotballspillerne skal få i seg nok væske under kampene. Cupen åpnet lørdag.