NRK Meny
Normal

Neville: – Vinneren får et overtak i flere år fremover

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville mener at Manchester-derbyet får konsekvenser langt utover denne sesongen.

Gary Neville

Gary Neville blir så glad at han kysser Paul Scholes etter at rødoppen scoret i sluttsekundene av en seier mot Manchester City i 2010.

Foto: Tim Hales / AP

Alex Ferguson og Gary Neville

Alex Ferguson og Gary Neville jubler idet Michael Owen scorer på overtid mot Manchester City i 2009.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

– Jeg vet det bare spilles om tre poeng på mandag, men resultatet kan få konsekvenser for klubbene i tre år fremover, skriver den gamle United-helten i sin spalte i Daily Mail.

Fotballeksperter, journalister og spillere har forsøkt å sette ord på viktigheten av Manchester-derbyet i dagesvis. Og jammen kunne ikke kampen blåses opp enda et hakk.

Gary Neville tar nemlig det hele et steg videre og mener kampen kan endre hele landskapet i Premier League.

– Du har sett det både med Arsenal og med Chelsea. Når du først vinner et seriegull, tar du ofte et til, skriver den tidligere høyrebacken.

Mener seier ville gitt City autoriteten de trenger

Han mener City kommer til å trenge autoriteten og selvtilliten man får av å vinne seriegull. Egenskaper United har hatt i en årrekke.

Gary Neville

Gary Neville har hatt både opp- og nedturer mot Manchester City. Her skaller han til Steve McManaman under en FA-cupkamp i 2004. Neville ble utvist.

Foto: PAUL SANDERS / REUTERS

– Tenk om City skulle vinne. Det ville gi dem en følelse av eierskap over Premier League, en selvtillit som man bare kan få av å vinne troféet. Å gjøre det mot United ville bare gjøre følelsen av autoritet enda større, skriver han.

– Og tenk om de tapte. Tenk om de får se United ta tittelen på deres egen hjemmebane. Det ville bare forsterke Uniteds følelse av overlegenhet, og Citys følelse av at de kanskje aldri greier å slå rivalene sine.

«Citys øyeblikk har kommet»

Flere engelske medier er inne på mye av det samme. The Independent skriver på søndag at «Citys øyeblikk til å forandre maktbalansen har kommet».

Manchester City-manager Roberto Mancini mener også mandagens kamp er Citys store sjanse.

Roberto Mancini

City-manager Roberto Mancini mener fortsatt at United er favoritter. – Det kommer jeg alltid til å mene, sier han.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Vi kan være stolte. Vi har 80 poeng med tre kamper igjen. Vi har 22 poeng mer enn Chelsea, som er i mesterligafinalen. Vi har 15 poeng mer enn Arsenal og 34 poeng mer enn Liverpool. Vi har startet å endre historien til denne klubben, sier Mancini.

– Denne kampen betyr alt, sier Manchester United-manager Alex Ferguson til Manchester Uniteds hjemmesider.

– Verdens nest største fotballkamp

Spillerne forsøker heller ikke å slippe ut luften av Manchester-trykkokeren.

– Manchester-derbyet har blitt verdens nest største kamp i ligasammenheng, sier City-kaptein Vincent Kompany til Telegraph.

– Vi har erfaring i slike store kamper, men det er vilt. Du vil helst ikke vite at 400 millioner mennesker kommer til å se kampen, sier Kompany.

Fotballnyheter