NRK Meny
Normal

Ferguson vil revansjere stortapet: – Vi har det fremdeles vondt

Det bygger seg opp til storkamp i Engelsk fotball. Mandag møtes Premier Leagues to beste lag, Manchester United og Manchester City, til et forrykende derby som kan avgjøre ligaen.

Ferguson, Mancini

Alex Ferguson ser med skrekkblandet fryd fram mot det avgjørende ligaoppgjøret mot byrival Manchester City og Roberto Mancini.

Foto: NTB Scanpix

1-6

Måltavla etter forrige ligaoppgjør mellom Manchester-lagene.

Foto: JON SUPER / Ap

– Alt kommer an på denne kampen. Det kommer til å bli en fantastisk atmosfære. Jeg er skikkelig forberedt, og det tror jeg spillerne også er, sier United-sjef sir Alex Ferguson, ifølge united.no.

Før kampen skiller tre poeng de to Manchester-lagene. United ligger fortsatt foran, men har tapt mye terreng til erkerivalen de siste rundene. Dermed blir byderbyet helt avgjørende for tittelkampen.

– Alt pekte mot dette oppgjøret allerede fra det øyeblikk terminlisten forelå. Det var uunngåelig, det lå i kortene. Og nå er vi der vi er, sier Ferguson.

70-åringen møter kampen med skrekkblandet fryd.

– Jeg vet ikke om det er mulig å trives med en situasjon som denne. Jeg vet ikke om jeg ser frem til kampen, men jeg er så avgjort klar for den, sier han.

Les videre under bildet!

Rooney brassespark

Forrige sesong ble Manchester-derbyet avgjort med en av Premier Leagues vakreste scoringer noensinne: Et brassespark signert Wayne Rooney.

Foto: JON SUPER / Ap

Manchester derby nummer 163

For bare tre runder siden ledet Fergusons United med hele åtte poeng, og City-sjef Roberto Mancini var klokkerklar på at tittelracet var avgjort. Det var også bettingselskapet Betfred, som betalte ut gevinst til alle som tippet United som serievinner – sju runder før slutt.

Etter å ha knappet inn fem poeng på kort tid, øyner imidlertid Roberto Mancini sjansen igjen.

– Jeg tror fortsatt United har en større sjanse enn oss, de har lettere kamper igjen. Men vi har fått en ny sjanse, sier Mancini ifølge givemefootball.com.

Derbyet på mandag blir 163. gang Manchester-lagene barker sammen, men man trenger ikke gå langt tilbake i historien for å finne hendelser utenom det vanlige.

  • De tre siste oppgjørene har gitt to røde kort og 17 mål.
  • Da United vant på Old Trafford forrige sesong scoret Wayne Rooney vinnermålet med et spektakulært brassespark.
  • Old Trafford-kampen i sesongen 2009-2010, da United vant 4-3 etter en veldig sen overtid-av-overtiden-scoring av Michael Owen, ble av Alex Ferguson kalt «det beste derbyet noensinne».

Det forrige ligaoppgjøret mellom lagene endte 6-1 i Citys favør – et tap som trolig stakk svært dypt i de fleste United-supporteres hjerter.

Les videre under bildet!

Michael Owen avgjør mot Manchester City

Sesongen 2009-10 avgjorde Michael Owen det Alex Ferguson kaller «tidenes derby» i det 95. minutt.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

– De forrige kampene er irrelevante

Siden har revansjelysten hos de røde blitt trukket fram som et potensielt avgjørende element i tittelkampen. Ferguson bekrefter at stortapet fortsatt sitter i.

– Vi har fremdeles vondt etter målene vil slapp inn sist. Vi har en tendens til å gjøre ting vanskelig for oss selv, og dermed utsette fansen for drama. Men slik har det vært i årevis. Forhåpentligvis klarer vi å gjøre opp for oss på mandag, sier han.

Han vil imidlertid ikke gå med på at femmålstapet spiller en trille i forhold til kampen mandag.

– Nei, de forrige kampene er helt irrelevante. Vi har møttes tre ganger, men det tilhører fortiden. Det spiller ingen rolle. Alt dreier seg nå om mandag, sier Ferguson bestemt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Må venne oss til dette

Ferguson, i likhet med de fleste andre som følger engelsk fotball tett, fester ikke mye lit til kollega Mancinis uttalte resignasjon i kampen om Premier League-trofeet.

– Mancini prøver bare å ta presset bort fra spillerne sine. Det har ingen betydning for våre forberedelser eller tilnærming til kampen. Vi vet hvilken situasjon vi befinner oss i, og vi går til kampen for å vinne, sier Ferguson.

Han påpeker at laget hans har mye erfaring i spillere som Rio Ferdinand, Patrice Evra, Wayne Rooney og Michael Carrick, og at dette kan bli avgjørende i innspurten. Skotten sier også at han regner med å møte Manchester City stadig oftere i avgjørende kamper som denne.

– Den finansielle situasjonen de befinner seg i tilsier at vi kommer til å treffes ofte. Siden de i øyeblikket er våre eneste konkurrenter, overgår faktisk dette møtet kampene mot Liverpool. Og vi er nødt til å fokusere på det laget som representerer den største trusselen mot ligatittelen, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.