Formel 1

 • Sliter med korona-ettervirkninger

  Lewis Hamilton tok en sterk tredjeplass i Ungarns Grand Prix, da det virkelig så tøft ut i starten av løpet. Men da han var på pallen sammen med Sebastian Vettel og Esteban Ocon, så han uvanlig stille og uengasjert ut.

  Hamilton forklarer at han var sliten, og han tror at han sliter med ettervirkninger fra da han hadde korona.

  – Alt ble tåkete på pallen. Jeg har kjempet i hele år for å holde meg frisk etter alt som har skjedd. Det er fortsatt en kamp for meg, sier Hamilton ifølge Reuters.

  Hamilton fikk korona i desember, og fortalte også etter sitt første løp etter sykdommen at han slet. Nå tror han altså at ettervirkningene har vedvart.

  – Hvem vet hva som skjedde i dag. Kanskje jeg var dehydrert – jeg vet ikke. Men jeg har definitivt aldri hatt den opplevelsen, forteller briten, som leder verdensmesterskapet i Formel 1.

  Lewis Hamilton
  Foto: Florion Goga / AFP
 • Hamilton best i kvalifiseringen

  Lewis Hamilton tok et nytt stikk i kampen om VM-tittelen da han sikret seg beste startposisjon i Ungarns Grand Prix. VM-rival Max Verstappen ble treer.

  De to formel-1-stjernene har kranglet i pressen siden Silverstone-løpet tidligere i juli, da Hamilton vant og Verstappen endte på sykehuset. Verstappen har nå bare åtte poengs ledelse i kampen om VM-tittelen.

  I kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix var Hamilton best igjen, foran lagkamerat i Mercedes Valtteri Bottas. Verstappen kjørte inn til tredjeplass. Selve VM-løpet går søndag. (NTB)

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: David W Cerny / AP
 • Rasistisk netthets mot Hamilton

  Mercedes-fører Lewis Hamilton har mottatt netthets av rasistisk karakter etter den kontroversielle seieren i Storbritannias Grand Prix.

  Etter løpet tikket det inn rasistiske meldinger under en feirende Instagram-post på profilen til arbeidsgiver Mercedes.

  Formel 1, Det internasjonale bilsportforbundet og Mercedes fordømmer meldingene i en samlet pressemelding, melder Sky Sports.

  – Disse menneskene hører ikke hjemme i vår sport, og vi håper de blir holdt ansvarlig for sine handlinger, heter det videre.

  Red Bull er Mercedes sin største tittelutfordrer i årets verdensmesterskap. Max Verstappens lag var lite fornøyd med Hamilton sin kjøring under løpet søndag, men melder mandag sin støtte til Hamilton på Twitter.

  – Selv om vi er arge konkurrenter på banen, står vi alle samlet i kampen mot rasisme. Vi fordømmer rasisme mot vårt lag, våre konkurrenter og våre fans, skriver laget

  Sju ganger verdensmester Lewis Hamilton har gjennom hele karrieren vært svært aktiv i kampen mot rasisme. Sist ga han sin støtte til Englands EM-stjerner Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho, som bommet fra ellevemetersmerket i EM-finalen.

  Steiermark Grand Prix
  Foto: Darko Vojinovic / Reuters
 • - Eg køyrer hardt, men fair

  Lewis Hamilton forsvarer køyringa si etter formel 1-løpet på Silverstone søndag, der han og VM-utfordrar Max Verstappen kolliderte i 280 kilometer i timen like etter start. Verstappen måtte bryte, men Hamilton fekk ei straff på ti tilleggssekund då løpet starta på nytt. Trass det, vann Hamilton.

  Verstappens lag meinte det var ei altfor lita straff. – Straffa var ikkje rettferdig med tanke på Hamiltons farlege køyring, sa Verstappen.

  Hamiltons svar på kritikken var:

  – Eg sender mine beste ønskjetil Max, som er ein fantastisk konkurrent. Eg er glad for å høyre at han er OK. Eg vil alltid køyre hardt, men fair.

  DyY7yqNB9Hw
  Foto: Wolfgang Rattay / AP
 • Vant tidenes første Formel 1-sprint

  VM-leder Max Verstappen sikret seg beste startposisjon foran Storbritannias Grand Prix på Silverstone lørdag, og var suverent best i lørdagens sprintrace.

  Lørdagens sprint besto av 17 runder og varte rundt en halvtime. Førerne tilbakela over 100 kilometer.

  Formel 1 har innført nyvinningen i et forsøk på å gjøre kvalifiseringen mer severdig. Formatet vil bli brukt tre ganger denne sesonger.

  Lewis Hamilton hadde beste startspor i Formel 1-sportens aller første sprint, men åpnet dårlig og så rivalen Verstappen stikke i tet tidlig.

  Den britiske Mercedes-stjernen greide aldri å tette luken og ble nummer to foran stallkamerat Valtteri Bottas.

   Max Verstappen
  Foto: Jon Super / AP

Siste nytt

 • Kristoff og Bystrøm bytter lag

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE-laget etter fire sesonger og skal begge sykle for belgiske Intermarché-Wanty-Gobert neste sesong.

  Det opplyser laget onsdag kveld. Det var TV 2 som først fikk overgangene bekreftet.

  Mens Bystrøm har forpliktet seg til det belgiske laget i to sesonger, har Kristoff i første omgang kun skrevet under for tolv måneder.

  – Det er trygghet for begge parter. Jeg har ikke prestert så bra i år, så det vil jo da være enkelt for dem å bytte meg ut om jeg presterer like svakt neste år. Og om laget ikke fungerer så bra som jeg håper, er det jo enkelt å finne seg et nytt lag med en så kort kontrakt, forklarer Kristoff til TV 2.

  Han og Bystrøm blir lagkamerater med Odd Christian Eiking i sitt nye lag. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Alisson forlenget

  Liverpool-keeper Alisson Becker har skrevet kontrakt med Premier League-klubben til sommeren 2027.

  Stjernemålvakten er sistemann ut i en rekke av Liverpool-profiler som har forlenget sine avtaler med klubben.

  Fabinho skrev tirsdag ny femårsavtale, mens høyrebacken Trent Alexander-Arnold nylig forlenget sin kontrakt til sommeren 2025.

  Alisson
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Kveldskamp for Norge i semifinalen

  Norge spiller senkampen i semifinalen i håndball i Tokyo. Det betyr avkast 14.00 norsk tid fredag.

  Motstander er ROC (russiske utøvere) der flere av spillerne også var med i OL for fem år siden. Da slo Russland Norge i semifinalen på vei mot gull.

  Sverige og Frankrike møtes i den andre semifinalen i Tokyo. Den starter 10.00 norsk tid. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal