Hopp til innhold
APTOPIX Spain F1 GP Auto Racing
Foto: Manu Fernandez / AP

Formel 1

Oppsummert

Vi følger Formel-1-sirkuset.

 • Verstappen ut mot egen fans: – Bare ekkelt

  Max Verstappen reagerer etter en video gikk viralt av at en fan, ikledd en oransje Verstappen-trøye, brant en sort Mercedes-caps under løpshelgen i Ungarn.

  – Nei, jeg støtter definitivt ikke det, for det er bare ekkelt. Men jeg tror at de fleste av fansen bare jublet gjennom løpet og heiet på alle sjåførene som kom på pallen. Det er sånn jeg synes det skal være, svarte Verstappen på spørsmål om brenningen av Mercedes-effekter og omtalte hendelsen som «helt uakseptabel».

  Det skjedde kun en uke etter en lignende hendelse ble filmet på tribunen under Østerrike Grand Prix. Det førte til at Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og Formel 1 tok grep og lanserte en ny kampanje kalt «Drive it Out».

  Verstappen og Mercedes' Lewis Hamilton hadde en skikkelig kamp om verdensmestertittelen forrige sesong, hvor førstnevnte stakk av med seieren i det siste løpet av sesongen.

  Under Storbritannia Grand Prix snurret Verstappen ut av banen under kvalifiseringen og ble møtt av full jubel fra Hamilton-fansen. Det likte den britiske superstjernen dårlig.

  – Jeg mener vi er bedre enn det der, sa Hamilton om supporternes oppførsel.

  Verstappens fans tok igjen da Hamilton krasjet under kvalifiseringen i Østerrike uken etter. Da var det full jubel fra de over 50.000 tilreisende nederlenderne. (NTB)

  Max Verstappen og Lewis Hamilton
  Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP
 • Piastri-kaos i formel 1

  Formel 1-laget Alpine offentleggjorde tysdag at dei har signert Oscar Piastri for neste år. Piastri nektar for det og seier at han ikkje skal køyre for Alpine.

  Det skriv han på Twitter.

  – Utan mi godkjenning har Alpinse sendt ut ei melding om at eg skal køyre for dei. Det er feil. Eg har ikkje signert kontrakt med Alpine for 2023 og skal ikkje køyre for dei neste år, skriv Piastri.

  Meldinga kjem etter at Alpine på sin Twitter-konto offentleggjorde at ungguten blir lagets nye fører når Fernando Alonso forsvinn til Aston Martin.

  Piastri har vore ein del av Alpines juniorprogram sidan 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren. Ifølge The Race meiner McLaren å ha rett på Piastri neste år.

  I løpet av sesongen har han testa F1-biler på ulike baner rundt om i verda, og det var venta at han skulle få debutere som Formel 1-fører under treninga til Frankrikes Grand Prix. Det blei utsett.

  21-åringen debuterte i Formel 2 førre sesong og vann samanlagt i første forsøk. Han samla elleve pallplassar, der seks var sigrar.

  Han vann også Formel 3-samandraget året før.

  Oscar Piastri
  Foto: NACHO DOCE / Reuters
 • Oscar Piastri nekter for å være klar for Formel 1-lag

  I kveld kom nyheten fra Alpine at Oscar Piastri (21) skulle forfremmes og ta over Fernando Alonsos sete i Formel 1-laget Alpine fra neste år.

  Men nå nekter han for at noen enighet har funnet sted på Instagram.

  – Det er feil og jeg har ikke signert noen kontrakt for Alpine fra 2023. Jeg vil ikke kjøre for Alpine neste år, skriver han.

  Piastri har vært en del av Alpines juniorprogram siden 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren.

  21-åringen debuterte i Formel 2 forrige sesong og vant sammenlagt i første forsøk. Han samlet elleve pallplasser, hvorav seks var seirer.

  Han vant også Formel 3-sammendraget året før.

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Formel 1: Red Bull forlenger motoravtalen

  Det østerrikske Formel 1-laget Red Bull bekrefter tirsdag at de forlenger motoravtalen med Honda fram til 2025.

  Motor-levrandøren forlot opprinnelig Formel 1-sirkuset på slutten av forrige sesong, men signerte en avtale som løper ut 2022-sesongen for å fortsette å gi teknisk assistanse for motorutvikling til Red Bull og dets datterselskap Alpha Tauri.

  Motorene utvikles nå hovedsakelig av Red Bull. Nye motorregler for Formel 1 skal vedtas innen kort tid og trer i kraft fra 2026.

  Red Bulls Max Verstappen leder nå VM-sammendraget med 80 poeng ned til Charles Leclerc. Red Bull har også et godt grep om konstruktørmesterskapet, som de leder med 97 poeng på Ferrari.

  Max Verstappen for Red Bull
  Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP
 • Alonso klar for Aston Martin

  Formel 1-stjerna Fernando Alonso er klar for Aston Martin, og blir en del av laget neste sesong. Han kommer fra Alpine.

  – Vi er glade for å annonserte at den doble verdensmesteren Fernando Alonso kommer til laget fra neste sesong på en «flerårskontrakt», skriver Aston Martin.

  Det bekrefter Aston Martin på sine nettsider. Han tar dermed over setet som Sebastian Vettel innehar denne sesongen. Vettel legger opp etter sesongslutt.

  Alonso har fylt 41 år, men har ingen planer om å legge opp.

  – Dette er en virkelig spennende mulighet, og jeg er takknemlig for tilliten de gir meg på dette eventyret, sier Alonso i pressemeldingen.

  Overgangen har overrasket flere, blant annet Viaplays Atle Gulbrandsen.

  – Denne så jeg ikke komme. Da ligger alt til rette for Oscar Piastri i Alpine, skriver kommentatoren på Twitter.

  Hungarian Grand Prix
  Foto: LISA LEUTNER / Reuters
Schumacher krasjer

Schumacher hentet av ambulanse etter voldsomt krasj: – Bilen er knust

Bilen til Lewis Hamilton tok fyr under kvalifiseringen til Ungarn Grand Prix

Gutter, bilen min brenner

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste