Hopp til innhold
APTOPIX Spain F1 GP Auto Racing
Foto: Manu Fernandez / AP

Formel 1

Oppsummert

Vi følger Formel-1-sirkuset.

 • Bekreftet: Horner får fortsette som Red Bull-sjef

  Det har vært stor usikkerhet rundt fremtiden til Christian Horner etter at en kvinnelig kollega anklaget ham for trakassering, men onsdag bekrefter Red Bull at briten får fortsette som lagsjef for Formel-1-laget.

  – Den eksterne etterforskningen av anklagene mot Horner er fullført, og Red Bull kan bekrefte at anklagen er avvist, står det i en uttalelse fra Red Bull.

  Horner ble gransket tidligere denne måneden, og 50-åringen ble avhørt 9. februar. Briten har hele tiden avvist anklagene, og er altså frikjent for de rett før sesongstart.

  Horner har vært lagsjef i Red Bull siden 2005, og har blant annet vært med på tre strake VM-titler til Max Verstappen. Denne helgen starter 2024-sesongen i Bahrain.

  Christian Horner i Bahrain under Pre-Season Testing
  Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters
 • Sky Sports: Red Bull-sjef Horner kjenner ikke utfallet av intern etterforskning

  Red Bulls teamsjef Christian Horner skal være på vei til Formel 1-åpningen i Bahrain. Han vet angivelig ikke hva de interne undersøkelsene mot ham vil ende med.

  Det er Sky Sports som hevder å vite at Horner ikke har fått noen informasjon om hvordan Red Bull-sjefene ser på og konkluderer rundt anklagene som er rettet mot ham.

  Det er ventet at Horner lander i Bahrain senere onsdag. Formel 1-sesongen innledes med trening torsdag.

  Horner har den siste tiden vært under etterforskning internt i Red Bull-systemet. Bakgrunnen er anklager om upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt.

  Tidligere denne måneden skal han ha deltatt i en åtte timer lang høring på et hemmelig sted i London. Red Bull-toppen har hele tiden avvist anklagene.

  – Etter nylig å ha blitt gjort oppmerksom på visse anklager, har selskapet startet en uavhengig etterforskning, opplyste Red Bull da Horner-saken ble kjent for offentligheten.

  – Denne prosessen, som allerede er i gang, utføres av en ekstern advokat. Selskapet ser svært alvorlig på disse forholdene, og etterforskningen vil bli avsluttet så snart det er praktisk mulig, het det videre.

  Under Red Bulls offentliggjøring av årets bil for en tid tilbake var Horner klar på at han kom til å være ringside under sesongåpningen i Bahrain.

  50-åringen har vært Red Bulls teamsjef siden 2005. Han er gift med tidligere Spice Girls-medlem Geri Halliwell.

  Formel 1-sesongen starter kommende helg. Anført av suverene Max Verstappen har Red Bull dominert sirkuset de siste sesongene. I fjor gikk teamet til topps i 21 av 22 Grand Prix-løp. (NTB)

  Horner
  Foto: AP
 • Hamilton skjøt fart på Ferraris aksjekurs

  Etter Lewis Hamiltons sjokkovergang fra Mercedes til Ferrari torsdag, har aksjene til den italienske luksusbilprodusenten steget til rekordhøyder ved børsslutt i New York torsdag kveld.

  Det var en økning på mer enn 12 prosent fra onsdag, melder NTB.

  Sju ganger verdensmester Hamilton blir i Mercedes ut sesongen og har signert en langtidskontrakt med Ferrari fra 2025.

  Der blir briten lagkamerat med monegaskeren Charles Leclerc.

  5xr902MwDoM
  Foto: AFP
 • Verstappen på topp i kvalifiseringen til Abu Dhabis Grand Prix

  I årets siste formel 1-kvalifisering var Red Bull-fører Max Verstappen nok en gang best.

  Den belgisk-nederlandske racerføreren sikret seg med det «pole position» til Abu Dhabis Grand Prix på Yas Marina Circuit i De forente arabiske emirater.

  Charles Leclerc (Ferrari) var nest raskest i tredje kvalifiseringsrunde (Q3), mens McLarens Oscar Piastri ble nummer tre.

  Den tidligere verdenseneren Lewis Hamilton (Mercedes) røk ut før Q3 og endte på 11. plass.

  Max Verstappen
  Foto: AFP
 • Verstappen vant thriller-løp i Las Vegas

  Løpet i gamblingbyen bød på svært mye spenning. Ferraris Charles Leclerc startet først, og tidlig i løpet fikk Max Verstappen en femsekundersstraff for å presset Leclerc ut av banen, noe som økte Leclercs seiersmuligheter.

  Han greide imidlertid ikke å holde nederlenderen bak seg og ble forbikjørt. Dermed kunne Verstappen juble for sin 18. seier denne sesongen.

  – Det var et tøft løp. Jeg havnet litt på bakfoten med tidsstraffen, men kjempet meg tilbake. Det var veldig gøy, sa Verstappen til arrangøren.

  Leclerc endte på andreplass, etter å ha kastet seg forbi Sergio Pérez på den siste runden.

  Max Verstappen feirer seieren i Las Vegas
  Foto: AFP

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

VM-bronsevinnar Narve Gilje Nordås kviknar som regel til når han får mikrofonen i ansiktet, men VM-håpet kjem med ei avsløring til NRK.

Siste nytt

 • Holger Rune klar for semifinalen - kan møte Ruud

  Danske Holger Rune klar for semifinalen i ATP 500-turneringen i Acapulco etter seier i to sett over tyske Dominik Koepfer.

  Kampen ble jevn, men dansken dro i land begge settene i tiebreak (7-6, 7-6).

  Casper Ruud møter amerikanske Ben Shelton fredag morgen. Vinneren møter Rune i semfinalen.

  (NTB)

  hfcZOrpk9Fs
  Foto: AP
 • Zuccarellos Wild gikk på en kjempesmell i Nashville

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello ledet i et snaut minutt i første periode mot Predators, men til slutt vant Nashville-laget 6–1.

  Det ble ingen god dag på jobb for Mats Zuccarello, som verken scoret eller bidro med noen assist denne gangen, men som måtte tilbringe to minutter på benken for usportslig oppførsel i andre periode.

  Nordmannen fikk 13 minutter på isen i torsdagens kamp.

  (NTB)

  fW-ZZUHdWeY
  Foto: AFP
 • Aursnes tente håpet for Benfica

  I semifinalen i den portugisiske cupen så det lenge mørkt ut for Fredrik Aursnes og hans Benfica, mot Sporting.

  De grønnkledde med svenske Victor Gyökeres dominerte kampen, men vant kun 2-1, etter at nettopp Aursnes reduserte etter nærmere 70 minutters spilt.

  Dermed har Benfica et brukbart utganspunkt før returoppgjøret på hjemmbane i april.

  AqTF2ejEOCg
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal