Formel 1

 • Hamilton sikret VM-tittelen

  Lewis Hamilton sikret sin sjette VM-tittel i Formel 1 med 2.-plass bak lagkamerat Valtteri Bottas i USAs Grand Prix i Austin søndag. Britens tredje strake VM-tittel gjør at han bare er en tittel fra rekorden til Michael Schumacher, som ble verdensmester sju ganger.

  F1 Grand Prix of USA
  Foto: Charles Coates / AFP
 • Hamilton sikret VM-tittelen

  Lewis Hamilton sikret sin sjette VM-tittel i Formel 1 med 2.-plass bak lagkamerat Valtteri Bottas i USAs Grand Prix i Austin søndag. Britens tredje strake VM-tittel gjør at han bare er en tittel fra rekorden til Michael Schumacher, som ble verdensmester sju ganger.

  F1 Grand Prix of USA
  Foto: Charles Coates / AFP
 • Bottas vann etter flagg-tabbe

  Valeri Bottas vann Japan Grand Prix i dag, men formel 1-løpet blei skjemt av ein stygg flaggtabbe.

  Det blei vinka med målflagget ein runde for tidleg, og det skapte forvirring. Reglementet tilseier at når det skjer, skal rekkefølgja når flagget går, bli det endelege resultatet.

  Årsaka til tabben er uklar, og det internasjonale bilsportforbundet skal granske hendinga nærmare.

  Bottas hadde tredje beste startspor etter kvalifiseringa like før løpet, men freste forbi alle allereie på startsida, og leia deretter heile løpet.

  Sebastian Vettel og Lewis Hamilton blei nr 2 og 3.

  Fem rundar før sesongslutt er det klart at VM-kampen står mellom Mercedes-førararne Bottas og Hamilton.

  Valeri Bottas
  Foto: Kim Hong-ji / AFP
 • Avlyst på grunn av tyfon

  Tyfonen Hagibis knuste alle håp om å få avvikla kvalifiseringsrunden til Japan Grand Prix i dag. Hagibis er rekna som den kraftigaste og farlegaste tyfonen som har råka Tokyo-området sidan 1958.

  Det er varsla enormt kraftige vindkast og store mengder regn.

  Arrangørane kryssar firngane for at tyfonen spaknar såpass at det blir trygt å avvikle VM-runden på Suzuka-bana søndag, og at kvaliken kan gjennomførast i timane før løpsstart.

  Om det ikkje er mogeleg å gjennomføre kvalifiseringa, blir resultatet frå den siste offisielle treninga fredag gjeldande. I så fall får Max Verstappen den beste startposisjonen.

  Meteorologane spår at Hagibis når sitt toppunkt seint laurdag kveld.

  Formel 1-førararne som hadde tenkt å nyte den uventa fridagen i Tokyo, må halde seg på hotellet. All trafikk med tog og fly er innstilt på grunn av tyfonen.

  Informasjon om avlyst formel 1-kvalik
  Foto: Issei Kato / Reuters
 • Vettels første for sesongen

  Sebastian Vettel jublet for sin første seier på over ett år da han vant Singapores Grand Prix, men Ferrari-lagkompis Charles Leclerc følte seg snytt.

  Vettel, med fire VM-titler på merittlista, har slitt tungt denne sesongen. Søndag vant han seierskampen mot Leclerc ved hjelp av depotstrategien, men makkeren freste og følte seg dårlig behandlet av lagledelsen.

  Det var første dobbeltseier for Ferrari siden Ungarns Grand Prix i 2017, mens Max Verstappen kjørte inn til 3.-plass i Red Bull og sørget for at de seiersvante Mercedes-bilene endte utenfor pallen. Lewis Hamilton ble nummer fire og Valtteri Bottas nummer fem. (NTB)

  Sebastian Vettel
  Foto: Mladen Antonov / AFP

Siste nytt

 • – Haaland beste tenåring i Europa

  Det mener sportsdataselskapet InStat. Selskapet skal analysere spillere på en objektiv basis, og har analysert spillere i alle de topp 35 europeiske ligaene. Ikke overraskende er Lionel Messi oppført som nummer en, med 401 poeng, i saken publisert hos CIES Football Observatory. Erling Braut Haaland er kanskje mer overraskende oppført på delt 32. plass, over blant annet Mohammed Salah og Eden Hazard, med 330 poeng. Andre nordmenn på listen er Martin Ødegaard på delt 69. plass og Fredrik Midtsjø på delt 136. plass.

  I flytsonen
  Foto: Kerstin Joensson / AP
 • Mer hjelp for Norge

  Danmark slo Nederland 27-24, og det er gode nyheter for Norge. Med poeng mot Sør-Korea vil Norge gå forbi Nederland (4 poeng), og med seier vil de toppe gruppen foran Tyskland (5 poeng). I kampen mot Nederland var det den danske målvakten Sandra Toft som ble kåret til banens beste etter å ha stått en kjempekamp.

  Danmark slo Nederland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal