Hopp til innhold

Schumacher hentet av ambulanse etter voldsomt krasj: – Bilen er knust

Formel 1-kvalifiseringen ble satt på vent etter at Mick Schumacher kjørte rett i veggen i svært høy hastighet. Nå opplyser Schumacher selv på Instagram at det har gått bra med ham, men han blir ikke å se i søndagens løp.

Schumacher krasjer

BRUTAL SMELL: Her kan du se Schumachers voldsomme krasj.

– Bilen er knust, rett og slett, kommenterer Viasats Henning Isdal.

– Den brekker i to, legger han til.

Tyskerens bil er nå fjernet fra banen etter at den nærmest gikk i oppløsning i det brutale sammenstøtet, men siste nytt fra teamet er at det etter forholdene skal ha gått greit med den unge sjåføren.

– Beskjeden fra lagets pressesjef er at Mick faktisk har det greit fysisk. Han har snakket med moren på telefon, opplyser Viasats reporter mens banen rengjøres.

Insta

Skjermdump: Instagram.

Haas, 23-åringens lag, meldte tidligere lørdag at sjåføren var bevisst, og Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) skriver i en pressemelding at de umiddelbare undersøkelsene ikke har avdekket noen skader.

Sent lørdag kveld opplyser likevel laget at Schumacher står over søndagens Formel 1-løp.

– Han er på sykehuset akkurat nå og blir evaluert av legene, så han er i gode hender for øyeblikket. Det er mulig han bli til observasjon over natten, og basert på det har vi bestemt oss for ikke å stille med bilen hans i morgen, sier teamsjef Günther Steiner.

Schumacher har lørdag kveld lagt ut et bilde på Instagram, der han forteller at han er OK.

– Jeg ville bare fortelle at jeg er OK. Takk for alle hyggelige hilsner, skriver han blant annet.

Ambulanse henter Schumacher

AMBULANSE: Tyskeren ble hentet av en ambulanse ute på banen. Så ble han undersøkt på et legesenter ved banen, før han ble fløyet videre til sykehus.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Drøyt å tenke på

Smellen oppsto da Schumacher mistet kontrollen i en sving, og designet på banen gjør at sjåførene ikke har noe å gå på når det skjer.

Da er et sammenstøt uunngåelig, og Schumachers møte med barrierene i Saudi-Arabia var så kraftig at betongblokker flyttet på seg.

Henning Isdal

VIASAT-EKSPERT: Henning Isdal.

Foto: Rune Bendiksen / Viaplay

– Det er drøyt å tenke på kraften i et sånt sammenstøt. Da er det helt utrolig at det tilsynelatende skal ha gått relativt bra, sier Isdal.

Superstjerne Lewis Hamilton, som hadde en meget mislykket kvalifisering, ble intervjuet rett etter ulykken.

– Det er fryktelig å se. Jeg håper bare han er i orden, er hans kommentar.

Mener banen er skummel

Saudi-Arabia har langtidskontrakt med Formel 1, og det skal bygges en permanent bane i ørkenen. Det er imidlertid litt frem i tid, og ifølge Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen må dagens bane i Jeddah brukes i noen år til.

Schumacher, krasj

KNUST BIL: Schumachers bil løftes opp og fjernes fra banen.

Foto: Skjermdump / Viasat

– Men ønsker egentlig førerne og teamene å kjøre på denne banen? Mange opplever denne banen som for skummel, rett og slett, sier nevnte Gulbrandsen.

Isdal mener at det nå bør vurderes om man i det hele tatt skal kjøre på denne banen.

– Man sitter med noen tanker om hva som i verste fall kan skje, medgir Isdal, som også trekker frem gårsdagens hendelser utenfor banen.

Les også Brannkaos etter angrep ved Formel 1-trening

KRAFTIG BRANN: Et oljeanlegg rett ved racing-banen i Saudi-Arabia ble angrepet fredag. Like etterpå skulle Dennis Hauger kjøre kvalifisering.

Perez raskest

Da kvalifiseringen endelig kunne fortsette, var det Sergio Pérez som maktet å varte opp med den aller raskeste runden, og som dermed får starte i best startposisjon i søndagens race.

– Jeg tror jeg kan kjøre 1000 runder uten å slå den runden der, sier en lykkelig Perez etter kvalifiseringen.

Charles Leclerc og Carlos Sainz ble henholdsvis nummer to og tre, mens regjerende verdensmester Max Verstappen må nøye seg med fjerde beste startplass søndag.

Siste nytt

 • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

  Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

  – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

  Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

  Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

  Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

  – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

  Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

  Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

  Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

  Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

  Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal