Hopp til innhold

Verstappen tok innersvingen på Leclerc etter utrolig duell: – To fremtidige verdensmestere

Max Verstappen kronet en utrolig opphenting i Østerrikes Grand Prix med å nedsable Charles Leclerc. Etterpå kranglet de om hvorvidt forbikjøringen var ureglementær.

Red Bull-fører Max Verstappen (foran) og Ferrari-fører Charles Leclerc

NUMMER ÉN OG TO: Max Verstappen (foran) kunne juble etter å ha passert Charles Leclerc to runder før mål.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

– Dette er to fremtidige verdensmestere i Formel 1, sa Viasat-ekspert Henning Isdal om Verstappen og Leclerc etter løpet.

Kampen om seieren i Østerrikes Grand Prix stod til slutt mellom Red Bulls Verstappen og Ferraris Leclerc, etter at førstnevnte hadde kjørt seg opp fra 7. plass til 2. plass.

På den 69. runden tok Verstappen innersvingen på Leclerc. Ferrari-føreren mente forbikjøringen var ureglementær, og la ikke skjul på hva han mente om manøveren.

– Hva i helvete var det, sa Leclerc etter Verstappens forbikjøring.

Nederlandske Verstappen, som hadde mange fans på tribunen, mener han ikke gjorde noe galt.

– Hvis det ikke er lov, hva er poenget med Formel 1 da, spurte Verstappen.

Forbikjøringen ble etterforsket av Formel 1. Konklusjonen ble at den ikke var ureglementær.

Utrolig opphenting

Da de røde lysene ble grønne og startskuddet for Østerrikes Grand Prix gikk, ble Verstappen nesten stående bom stille på startrekken.

Den trege starten innebar at han fra 2. plass til 7. plass før den første runden var over, men nederlenderen mistet ikke motet av den grunn.

I tur og orden innhentet han førerne foran, til kampen om seieren til slutt stod mellom ham og en annen unggutt, Ferraris Charles Leclerc.

På den 68. runden forsøkte Verstappen seg, men Leclerc svarte. Runden etter tok Verstappen innersvingen på monegaskeren.

– Etter den starten trodde jeg løpet var over, men jeg så fort at farten ikke var så ille. Vi hadde god fart på de rette strekningene. Jeg er ekstremt glad på vegne av laget og Honda (som produserer Red Bull-bilens motor). Det er fantastisk, sier Verstappen i et intervju vist på Viasat etter løpet.

Isdal lot seg imponere av Verstappens opphenting.

– Det er noe av det beste vi har sett, sa Formel 1-eksperten etter løpet.

Max Verstappen med store problemer under starten på Østerrikes Grand Prix

MARERITTSTART: Red Bull-fører Max Verstappen (nummer to fra venstre) passeres av Lewis Hamilton (t.v.) etter en elendig start på Østerrikes Grand Prix.

Foto: Ronald Zak / AP

Ikke første kontrovers

Det er ikke første gang denne sesongen temperaturen har blitt høy etter en intens kamp om seieren.

Under Canadas Grand Prix i begynnelsen av juni fikk Sebastian Vettel en tidsstraff etter at han skar inn foran Mercedes-fører Lewis Hamilton etter å ha sklidd av banen.

F1 Grand Prix of Canada

BYTTER OM: Vettel bytter om skiltene foran Hamiltons bil og der hans egen bil skulle stått. Til venstre står Leclercs Ferrari.

Foto: Dan Istitene / AFP

Ferrari-føreren kjørte først i mål, men tidsstraffen på fem sekunder kostet ham seieren. Etter løpet var han ikke redd for å markere hva han mente.

– Hvor i helvete skulle jeg kjøre? Dette er en gal verden. Dette er ikke rettferdig, sa Vettel.

 • Lewis Hamilton leder fortsatt VM-sammendraget. Han har 197 poeng og er med det 31 poeng foran stallkamerat Valtteri Bottas. Etter seieren i Østerrike er Max Verstappen nå nummer tre med 126 poeng.

Siste nytt

 • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

  Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

  – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

  – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

  Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

  Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

  – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

  – Har du tenkt mye på det?

  – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

  – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

  Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

  – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

  Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

  Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

  Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

  – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

  Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

  Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

  Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

  Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

  Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal