Verstappen tok innersvingen på Leclerc etter utrolig duell: – To fremtidige verdensmestere

Max Verstappen kronet en utrolig opphenting i Østerrikes Grand Prix med å nedsable Charles Leclerc. Etterpå kranglet de om hvorvidt forbikjøringen var ureglementær.

Red Bull-fører Max Verstappen (foran) og Ferrari-fører Charles Leclerc

NUMMER ÉN OG TO: Max Verstappen (foran) kunne juble etter å ha passert Charles Leclerc to runder før mål.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

– Dette er to fremtidige verdensmestere i Formel 1, sa Viasat-ekspert Henning Isdal om Verstappen og Leclerc etter løpet.

Kampen om seieren i Østerrikes Grand Prix stod til slutt mellom Red Bulls Verstappen og Ferraris Leclerc, etter at førstnevnte hadde kjørt seg opp fra 7. plass til 2. plass.

På den 69. runden tok Verstappen innersvingen på Leclerc. Ferrari-føreren mente forbikjøringen var ureglementær, og la ikke skjul på hva han mente om manøveren.

– Hva i helvete var det, sa Leclerc etter Verstappens forbikjøring.

Nederlandske Verstappen, som hadde mange fans på tribunen, mener han ikke gjorde noe galt.

– Hvis det ikke er lov, hva er poenget med Formel 1 da, spurte Verstappen.

Forbikjøringen ble etterforsket av Formel 1. Konklusjonen ble at den ikke var ureglementær.

Utrolig opphenting

Da de røde lysene ble grønne og startskuddet for Østerrikes Grand Prix gikk, ble Verstappen nesten stående bom stille på startrekken.

Den trege starten innebar at han fra 2. plass til 7. plass før den første runden var over, men nederlenderen mistet ikke motet av den grunn.

I tur og orden innhentet han førerne foran, til kampen om seieren til slutt stod mellom ham og en annen unggutt, Ferraris Charles Leclerc.

På den 68. runden forsøkte Verstappen seg, men Leclerc svarte. Runden etter tok Verstappen innersvingen på monegaskeren.

– Etter den starten trodde jeg løpet var over, men jeg så fort at farten ikke var så ille. Vi hadde god fart på de rette strekningene. Jeg er ekstremt glad på vegne av laget og Honda (som produserer Red Bull-bilens motor). Det er fantastisk, sier Verstappen i et intervju vist på Viasat etter løpet.

Isdal lot seg imponere av Verstappens opphenting.

– Det er noe av det beste vi har sett, sa Formel 1-eksperten etter løpet.

Max Verstappen med store problemer under starten på Østerrikes Grand Prix

MARERITTSTART: Red Bull-fører Max Verstappen (nummer to fra venstre) passeres av Lewis Hamilton (t.v.) etter en elendig start på Østerrikes Grand Prix.

Foto: Ronald Zak / AP

Ikke første kontrovers

Det er ikke første gang denne sesongen temperaturen har blitt høy etter en intens kamp om seieren.

Under Canadas Grand Prix i begynnelsen av juni fikk Sebastian Vettel en tidsstraff etter at han skar inn foran Mercedes-fører Lewis Hamilton etter å ha sklidd av banen.

F1 Grand Prix of Canada

BYTTER OM: Vettel bytter om skiltene foran Hamiltons bil og der hans egen bil skulle stått. Til venstre står Leclercs Ferrari.

Foto: Dan Istitene / AFP

Ferrari-føreren kjørte først i mål, men tidsstraffen på fem sekunder kostet ham seieren. Etter løpet var han ikke redd for å markere hva han mente.

– Hvor i helvete skulle jeg kjøre? Dette er en gal verden. Dette er ikke rettferdig, sa Vettel.

 • Lewis Hamilton leder fortsatt VM-sammendraget. Han har 197 poeng og er med det 31 poeng foran stallkamerat Valtteri Bottas. Etter seieren i Østerrike er Max Verstappen nå nummer tre med 126 poeng.

Siste nytt

 • Falla valgte heat 1

  Det er problemer med grafikken på TV-skjermen, men bildene viser at Maiken Caspersen Falla har valgt heat 1 til kvartfinalene.

  – Der er hun tøff. Nå er selvtilliten tilbake, sier Bjørn.

 • Mistet faren i drukningsulykke

  Liverpool-keeper Alisson Becker fikk onsdag den tunge beskjeden om at hans far har omkommet under en svømmetur hjemme i Brasil. Han ble 57 år gammel. Beckers tidligere klubb i Brasil, Internacional, la ut nyheten om dødsfallet på sin Twitter-konto.

  Alisson Becker
  Foto: PHIL NOBLE / AFP
 • Zuccarello med mål og målgivende

  Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

  Scoringen kom etter et flott overgangsspill om lag ti minutter ut i kampen og var det eneste målet i første periode.

  Zuccarello fikk pucken like foran mål fra Kirill Kaprizov, som kunne ha skutt selv, og satte den høyt i mål med et håndleddsskudd fra en trang vinkel.

  Det var nordmannens tredje scoring denne sesongen, og han har vært i storform etter skadeavbrekket. (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal