Hopp til innhold

Full forvirring da Verstappen sikret VM-tittelen: – Sykeste jeg har opplevd

Max Verstappen sikret verdensmestertittelen i Formel 1 etter fullstendig kaos og en nestenulykke som satte sinnene i kok.

Verstappen

VERDENSMESTER: Max Verstappen ble utropt til verdensmester i Japan.

Foto: PHILIP FONG / AFP

Jeg tror vi har vunnet det, sa Red Bull-sjef Chris Horner til arrangøren etter løpsslutt.

Det ble full forvirring da Max Verstappen vant løpet i Japan og angivelig hadde sikret VM-tittelen.

TV-produksjonen konkluderte i sin grafikk etter målgang med at Verstappen hadde avgjort seierskampen i VM på Suzuka-banen. Det samme gjorde to stadionintervjuere, som gratulerte nederlenderen med triumfen.

Samtidig meldte både eksperter og medier at Red bull-sjåføren fortsatt manglet ett poeng for å ha avgjort mesterskapet. Argumentet var at det ikke ble kjørt nok runder under den regn-avbrutte runden i Japan til å dele ut fulle poeng.

– Fullstendig kaos. Det er absurd. Noe av det merkeligste vi har opplevd, utbrøt Viaplays programleder Daniel Høglund.

– Dette er det sykeste jeg har opplevd, sa Viaplays kommentator Stein Pettersen.

Verstappen

JUBEL: Max Verstappen forsvarte VM-tittelen fra forrige sesong.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Nestenulykke vekker oppsikt

Verstappens VM-tittel er ikke det eneste som kommer til å stjele overskrifter utover dagen. Det holdt nesten på å gå galt for Formel 1-fører Pierre Gasly på banen i Japan søndag.

Hendelsen fikk flere til å rase.

TV-bildene viste en svært overrasket Pierre Gasly som møtte bergingsbilen i høy fart i en sving. De to kjøretøyene kunne i verste fall ha frontkollidert.

Et voldsomt regnvær gjorde sikten uhyre vanskelig på Suzuka-banen i Japan. Løpet ble rødflagget etter kun én runde. Da hadde allerede flere biler vannplanet og snurret, og for å fjerne en av bilene var en bergingsbil sendt på banen.

Man kunne se at franskmannen var rasende etter nestenulykken og flere har også reagert sterkt på hendelsen.

– Det er en stor skandale, og det er hvorfor Gasly er så irritert. Det er lite som skal til i disse løpene for at han vannplaner og mister kontrollen. Da skal han ikke møte en lastebil på den måten, sa Viasat-ekspert Thomas Schie umiddelbart i kanalens studio.

– Hvordan skjedde dette!? Vi mistet et liv i denne situasjonen for mange år siden. Vi risikerer livet, spesielt under forhold som dette. Vi vil kjøre. Men dette... Uakseptabelt, skriver Formel 1-stjernen Lando Norris på Twitter.

Japan F1 GP Auto Racing

NESTENULYKKE: Det holdt på å gå ordentlig galt for Pierre Gasly under VM-runden i Japan.

Foto: Toru Hanai / AP

Minner fra ulykke

Norris sikter til episoden som skjedde i 2014 da Jules Bianchi kolliderte med nettopp et redningskjøretøy. Franskmannen ble påført store hodeskader, havnet i koma og døde ni måneder senere.

Det er den siste dødsulykken i Formel 1-sirkuset. Faren til Bianchi, Philippe, har kommentert situasjonen med en Twitter-melding.

– Ingen respekt for førerens liv. Ingen respekt for minnet til Jules, skrev han.

Italian Grand Prix

OPPGITT: Lando Norris

Foto: MASSIMO PINCA / Reuters

Løpet utsatt

Etter hvert kom det mer informasjon om episoden. Den gikk blant annet på at det røde flagget angivelig hadde kommet før Gasly møtte bergingsbilen.

– Det gjør at denne situasjonen ser litt annerledes ut. Gasly skulle fått beskjed om at det var rødt flagg, og han skulle ikke kjørt så fort da han møtte denne bilen, sa kommentator Atle Gulbrandsen.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) kom også på banen med en uttalelse rundt den svært kontroversielle episoden. Der ble det påpekt at Gasly hadde kjørt for fort i den aktuelle passasjen, gitt at det røde flagget hadde kommet.

Løpet ble utsatt i to timer grunnet det dårlige været, og da førerne omsider var i gang i igjen, var det Verstappen vant det som ble et forkortet løp. Ferraris Charles Leclerc fulgte på annenplass, mens Red Bull-fører Sergio Pérez ble nummer tre.

– Jeg er bare veldig glad for at vi til slutt fikk kjøre. Heldigvis fikk vi kjørt et solid antall runder. Det ble litt mørkt på slutten, men jeg er glad det ble løp, sa den nybakte verdensmesteren etter seieren.

Den neste VM-runden kjøres i USA fra 21. til 23. oktober. Etter det gjenstår det tre runder før sesongen er over.

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

 • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

  Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

  Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

  Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

  I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

  (NTB)

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Wærenskjold beholdt ledertrøya

  Søren Wærenskjold bærer ledertrøya også på siste etappe i sykkelrittet Belgia Tour, men ledelsen krympet lørdag til to sekunder.

  Uno-X-syklisten sikret seg trøya da han vant den innledende tempoetappen onsdag. Han forsvarte ledelsen torsdag og økte forspranget til 11 sekunder på fredagens etappe.

  Lørdag reduserte tsjekkiske Mathias Vacek fra Lidl-Trek-laget avstanden til to sekunder foran den avsluttende etappen søndag. Da skal feltet sykle 186,2 kilometer med start og mål i Brussel.

  Alex Aranburu fra Spania og Movistar-laget vant lørdagens etappe, og han er nummer tre i sammendraget, seks sekunder bak Wærenskjold.

  Visma-rytter Per Strand Hagenes ble beste nordmann på 4. etappe med 9.-plass. Han er nummer åtte sammenlagt.

  (NTB)

  Søren Wærenskjold, Uno-X
  Foto: NTB
 • Olaussen delaktig i dobbeltriumf – NTNUI beste norske lag i Venla-stafetten

  Marie Olaussen var svært delaktig da Store Tunas kvinnelige orienteringsløpere fullførte en gjev dobbeltriumf med seier i Venla-stafetten i Finland.

  Olaussen løp den lengste etappen i Tiomila, mens hun løp 2. etappe lørdag og løftet laget fra 22.- til 2.-plass med beste etappetid.

  NTNUI ble beste norske lag på sjetteplass, slått med 8.57 minutter av vinnerlaget.

  – Vi er godt fornøyde, sa ankerkvinne Ane Dyrkorn.

  Mennenes stafett løpes over sju etapper natt til søndag.

  (NTB)

  Marie Olaussen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal