Hopp til innhold

Full forvirring da Verstappen sikret VM-tittelen: – Sykeste jeg har opplevd

Max Verstappen sikret verdensmestertittelen i Formel 1 etter fullstendig kaos og en nestenulykke som satte sinnene i kok.

Verstappen

VERDENSMESTER: Max Verstappen ble utropt til verdensmester i Japan.

Foto: PHILIP FONG / AFP

Jeg tror vi har vunnet det, sa Red Bull-sjef Chris Horner til arrangøren etter løpsslutt.

Det ble full forvirring da Max Verstappen vant løpet i Japan og angivelig hadde sikret VM-tittelen.

TV-produksjonen konkluderte i sin grafikk etter målgang med at Verstappen hadde avgjort seierskampen i VM på Suzuka-banen. Det samme gjorde to stadionintervjuere, som gratulerte nederlenderen med triumfen.

Samtidig meldte både eksperter og medier at Red bull-sjåføren fortsatt manglet ett poeng for å ha avgjort mesterskapet. Argumentet var at det ikke ble kjørt nok runder under den regn-avbrutte runden i Japan til å dele ut fulle poeng.

– Fullstendig kaos. Det er absurd. Noe av det merkeligste vi har opplevd, utbrøt Viaplays programleder Daniel Høglund.

– Dette er det sykeste jeg har opplevd, sa Viaplays kommentator Stein Pettersen.

Verstappen

JUBEL: Max Verstappen forsvarte VM-tittelen fra forrige sesong.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Nestenulykke vekker oppsikt

Verstappens VM-tittel er ikke det eneste som kommer til å stjele overskrifter utover dagen. Det holdt nesten på å gå galt for Formel 1-fører Pierre Gasly på banen i Japan søndag.

Hendelsen fikk flere til å rase.

TV-bildene viste en svært overrasket Pierre Gasly som møtte bergingsbilen i høy fart i en sving. De to kjøretøyene kunne i verste fall ha frontkollidert.

Et voldsomt regnvær gjorde sikten uhyre vanskelig på Suzuka-banen i Japan. Løpet ble rødflagget etter kun én runde. Da hadde allerede flere biler vannplanet og snurret, og for å fjerne en av bilene var en bergingsbil sendt på banen.

Man kunne se at franskmannen var rasende etter nestenulykken og flere har også reagert sterkt på hendelsen.

– Det er en stor skandale, og det er hvorfor Gasly er så irritert. Det er lite som skal til i disse løpene for at han vannplaner og mister kontrollen. Da skal han ikke møte en lastebil på den måten, sa Viasat-ekspert Thomas Schie umiddelbart i kanalens studio.

– Hvordan skjedde dette!? Vi mistet et liv i denne situasjonen for mange år siden. Vi risikerer livet, spesielt under forhold som dette. Vi vil kjøre. Men dette... Uakseptabelt, skriver Formel 1-stjernen Lando Norris på Twitter.

Japan F1 GP Auto Racing

NESTENULYKKE: Det holdt på å gå ordentlig galt for Pierre Gasly under VM-runden i Japan.

Foto: Toru Hanai / AP

Minner fra ulykke

Norris sikter til episoden som skjedde i 2014 da Jules Bianchi kolliderte med nettopp et redningskjøretøy. Franskmannen ble påført store hodeskader, havnet i koma og døde ni måneder senere.

Det er den siste dødsulykken i Formel 1-sirkuset. Faren til Bianchi, Philippe, har kommentert situasjonen med en Twitter-melding.

– Ingen respekt for førerens liv. Ingen respekt for minnet til Jules, skrev han.

Italian Grand Prix

OPPGITT: Lando Norris

Foto: MASSIMO PINCA / Reuters

Løpet utsatt

Etter hvert kom det mer informasjon om episoden. Den gikk blant annet på at det røde flagget angivelig hadde kommet før Gasly møtte bergingsbilen.

– Det gjør at denne situasjonen ser litt annerledes ut. Gasly skulle fått beskjed om at det var rødt flagg, og han skulle ikke kjørt så fort da han møtte denne bilen, sa kommentator Atle Gulbrandsen.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) kom også på banen med en uttalelse rundt den svært kontroversielle episoden. Der ble det påpekt at Gasly hadde kjørt for fort i den aktuelle passasjen, gitt at det røde flagget hadde kommet.

Løpet ble utsatt i to timer grunnet det dårlige været, og da førerne omsider var i gang i igjen, var det Verstappen vant det som ble et forkortet løp. Ferraris Charles Leclerc fulgte på annenplass, mens Red Bull-fører Sergio Pérez ble nummer tre.

– Jeg er bare veldig glad for at vi til slutt fikk kjøre. Heldigvis fikk vi kjørt et solid antall runder. Det ble litt mørkt på slutten, men jeg er glad det ble løp, sa den nybakte verdensmesteren etter seieren.

Den neste VM-runden kjøres i USA fra 21. til 23. oktober. Etter det gjenstår det tre runder før sesongen er over.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Mol og Sørum til topps i Doha – vant naboduell i finalen

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i verdenstourturneringen i Doha. I finalen ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig slått.

  Den norske duoen tok sin første triumf i 2023-sesongens første turnering med settsifrene 21-19, 21-19.

  De to finalelagene møttes også tidligere i turneringen. Da var det også Mol/Sørum som vant bataljen, den gang etter tre sett.

  De svenske ungguttene startet godt og ledet tidvis med 3-4 poeng i første sett søndag. Nordmennene hentet seg likevel inn og utlignet til 13-13. Deretter sendte en god blokk av Mol den norske duoen i føringen for første gang i kampen. Settet ble senere vunnet 21-19.

  I det andre settet kom Mol og Sørum bedre i gang og var i føringen hele veien.

  Den svenske duoen slo Mol/Sørum i fjorårets EM-semifinale og vant senere mesterskapet. Da hadde nordmennene vunnet europamesterskapet de fire foregående årene.

  Forrige helg avsluttet Mol og Sørum den koronautsatte 2022-sesongen med triumf i verdenstourfinalen. Den turneringen ble også spilt i Doha. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Granerud tok sin fjerde strake verdenscupseier - Tande på pallen

  Halvor Egner Granerud smalt til igjen og dominerte i hopprennet i Willingen. Nordmannen vant suverent, og sikret dermed sin fjerde verdenscupseier på rad.

  Til slutt var han hele 20,7 poeng foran Ryoyu Kobayashi på plassen bak.

  Det var også Graneruds tolvte strake pallplass, og niende seier for sesongen.

  Daniel Andre Tande lå på andreplass etter første omgang, men klarte ikke å forsvare plasseringen. Han tapte en plass til nevnte Kobayashi, men klarte likevel å sikre en strålende tredjeplass.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Skotheim satte norsk rekord

  Sander Aae Skotheim leverte norsk rekord i sin første mangekamp for sesongen.

  20-åringen, som VM- og EM-debuterte sist sesong, gikk til topps inndendørs i Tallinn med poengsummen 6255.

  Skotheim oppnådde følgende resultater i syvkampen:

  60 meter: 7,00 sekunder (882 poeng)

  Lengde: 7,73 meter (992)

  Kule: 14,48 meter (758)

  Høyde: 2,15 meter (944)

  60 meter hekk: 8,24 (922)

  Stavsprang: 4,83 (859)

  1000 meter: 2.37,82 minutter (898)

  PS! Sondre Guttormsen tok også norsk rekord i stavsprang da han hoppet 5,90 meter natt til søndag.

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste