Hopp til innhold

Familien til Bianchi: – Hjernen er skadet

Familien til Jules Bianchi (25) opplyser at formel 1-føreren pådro seg en traumatisk hjerneskade i ulykken søndag.

Krasj

Det var under Japans Grand Prix søndag at Bioanchi ble skadet.

Foto: HIROSHI YAMAMURA / Epa

 Jules Bianchi

Bilder og ønsker om god bedring er lagt foran sykehuset i Yokkaichi.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp

– Sykehuset gir den aller beste behandling og omsorg, og vi er takknemlig for alt de har gjort for Jules siden ulykken, sier de.

I en uttalelse fra familien og sykehuset heter det at franskmannen har pådratt seg en traumatisk hjerneskade. Tilstanden er alvorlig, men stabil.

En traumatisk hjerneskade skyldes støt mot hodeskallen, og som ikke oppstår før eller under fødsel, men senere i livet - ofte etter trafikkulykker.

Får hjelp av Schumacher-kirurg

En slik skade kan påvirke evnen til å styre og kontrollere kroppen, samt påvirke hukommelsen. De med lette hjerneskader har imidlertid gode utsikt til bedring (kilde: Helse Sør-Øst).

– Jules forblir under medisinsk tilsyn på sykehuset i Yokkaichi. Han er i en kritisk, men stabil tilstand, heter det i uttalelsen fra familien.

Den franske kirurgen Gerard Saillant ankom for øvrig Japan tirsdag for å hjelpe til i behandlingen av formel 1-føreren. Han var også med i teamet som opererte Michael Schumacher etter skiulykken.

Varsler granskning

Det var under Japans Grand Prix på Suzuka-banen at den franske formel 1-føreren kolliderte med en redningsbil.

Det internasjonale motorsportsforbundet (FIA) varlser nå at de har satt i gang full

Jules Bianchi

Jules Bianchi ble operert umiddelbart etter ulykken.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

etterforskning av søndagens alvorlige ulykke.

Bianchi var bevisstløs da han ble fraktet til sykehus med alvorlig hodeskader. Han gjennomgikk en hjerneoperasjon søndag, og tilstanden blir beskrevet som stabil, men kritisk og meget alvorlig.

– Målet er å ha en så komplett og detaljert rapport som mulig, slik at vi skal forstå hvordan ulykken skjedde, heter det fra FIA.

Vanskelige forhold

Ulykken skjedde da Bianchi skled ut av banen og kjørte inn i et redningskjøretøy som var i ferd med å løfte vekk bilen til tyskeren Adrian Sutil.

Det striregnet og var vanskelige kjøreforhold mot slutten av løpet, som ble stoppet etter Bianchis ulykke.

Sutil var vitne til ulykken, og han fortalte at Bianchi måtte skjæres løs fra sin vrakede formel 1-bil.

Ulykken søndag er den mest alvorlige i formel 1 siden Felipe Massa lå i koma etter et krasj under Ungarns Grand Prix i 2009.

Siste nytt

 • Forbannet Hovland midt i fiaskorunde: – Så jævlig dårlig du er

  Viktor Hovland hadde en mildt sagt tung dag på jobb under majorturneringen The Masters fredag kveld norsk tid. Allerede på det første hullet kom en forsmak på det som var i vente, da han gikk av med en såkalt bogey. Det vil si at han brukte ett slag «for mye». På hull to ble vondt til betydelig verre, og etter banens fem første hull, lå han hele sju slag over par.

  – Den verste starten i manns minne, kommenterte Discovery-ekspert Per Haugsrud.

  – Et sjokk for systemet, supplerte kollega Henrik Bjørnstad.

  Hovland var avhengig av å pynte på scoren for å kvalifisere seg til turneringens to siste dager, men da han vartet opp med nok et skjevt utslag i sterk vind på den allerede fryktinngytende golfbanen Augusta, rant det over for 26-åringen.

  – Det er så sjukt. Det er så sjukt, ropte han i fortvilelse, før han utbrøt:

  – Så jævlig dårlig du er i golf!

  Discovery-ekspert Marius Thorp fikk med seg utbruddet:

  – Det er en reaksjon på at han ikke får til det han vil. Han vet nok godt at han ikke er jævlig dårlig i golf, sa han under kanalens studiosending.

  Avslutningen ble også et mareritt for mannen som skrev norsk idrettshistorie så sent som i august, og en dobbeltbogey på hull 15 fjernet alt håp om at han skulle klare cuten.

  Hovland hadde ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022, men nå går altså Masters-helgen uten nordmannen. Bare topp 50 får være med lørdag og søndag, og fredagens fiaskorunde sendte Hovland ned på en delt 71.-plass (runden pågår fortsatt).

  I tillegg til tidlig hjemreise, betyr resultatet ny verstenotering i en profesjonell turnering. Den forrige var en runde på 80 slag under Porsche European Open tilbake i 2018. Fasiten fredag er 81 slag, ni over par.

  Trioen i tet ligger på seks slag under par.

  Viktor Hovland, The Masters
  Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
 • Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo

  Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld.

  Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen.

  Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen.

  Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere.

  Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass.

  Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)

  Strand Larsen
  Foto: Reuters
 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF

Sendeplan

Kl. Program Kanal