Hopp til innhold

Familien til Bianchi: – Hjernen er skadet

Familien til Jules Bianchi (25) opplyser at formel 1-føreren pådro seg en traumatisk hjerneskade i ulykken søndag.

Krasj

Det var under Japans Grand Prix søndag at Bioanchi ble skadet.

Foto: HIROSHI YAMAMURA / Epa

 Jules Bianchi

Bilder og ønsker om god bedring er lagt foran sykehuset i Yokkaichi.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp

– Sykehuset gir den aller beste behandling og omsorg, og vi er takknemlig for alt de har gjort for Jules siden ulykken, sier de.

I en uttalelse fra familien og sykehuset heter det at franskmannen har pådratt seg en traumatisk hjerneskade. Tilstanden er alvorlig, men stabil.

En traumatisk hjerneskade skyldes støt mot hodeskallen, og som ikke oppstår før eller under fødsel, men senere i livet - ofte etter trafikkulykker.

Får hjelp av Schumacher-kirurg

En slik skade kan påvirke evnen til å styre og kontrollere kroppen, samt påvirke hukommelsen. De med lette hjerneskader har imidlertid gode utsikt til bedring (kilde: Helse Sør-Øst).

– Jules forblir under medisinsk tilsyn på sykehuset i Yokkaichi. Han er i en kritisk, men stabil tilstand, heter det i uttalelsen fra familien.

Den franske kirurgen Gerard Saillant ankom for øvrig Japan tirsdag for å hjelpe til i behandlingen av formel 1-føreren. Han var også med i teamet som opererte Michael Schumacher etter skiulykken.

Varsler granskning

Det var under Japans Grand Prix på Suzuka-banen at den franske formel 1-føreren kolliderte med en redningsbil.

Det internasjonale motorsportsforbundet (FIA) varlser nå at de har satt i gang full

Jules Bianchi

Jules Bianchi ble operert umiddelbart etter ulykken.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

etterforskning av søndagens alvorlige ulykke.

Bianchi var bevisstløs da han ble fraktet til sykehus med alvorlig hodeskader. Han gjennomgikk en hjerneoperasjon søndag, og tilstanden blir beskrevet som stabil, men kritisk og meget alvorlig.

– Målet er å ha en så komplett og detaljert rapport som mulig, slik at vi skal forstå hvordan ulykken skjedde, heter det fra FIA.

Vanskelige forhold

Ulykken skjedde da Bianchi skled ut av banen og kjørte inn i et redningskjøretøy som var i ferd med å løfte vekk bilen til tyskeren Adrian Sutil.

Det striregnet og var vanskelige kjøreforhold mot slutten av løpet, som ble stoppet etter Bianchis ulykke.

Sutil var vitne til ulykken, og han fortalte at Bianchi måtte skjæres løs fra sin vrakede formel 1-bil.

Ulykken søndag er den mest alvorlige i formel 1 siden Felipe Massa lå i koma etter et krasj under Ungarns Grand Prix i 2009.

Siste nytt

 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter som nummer én i sprintløpet lørdag, hvor rekkefølgen blant de ti beste blir snudd.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste