Hopp til innhold

Dette skjer i dag: Danmarks EM-skjebne avgjøres

Christian Eriksen er ute av sykehus og klar for å heie frem danskene når de spiller for videre EM-deltakelse i kveld.

KLART FOR SPENNING: Danmark, Ukraina, Nederland og Finland er noen av lagene som skal i aksjon mandag.

KLART FOR SPENNING: Danmark, Ukraina, Nederland og Finland er noen av lagene som skal i aksjon mandag.

Foto: AFP

Dagens kamper:

18.00: Nord-Makedonia - Nederland (TV 2)

18.00: Ukraina - Østerrike (TV 2)

21.00: Russland - Danmark (NRK)

21.00: Finland - Belgia (NRK)

Dagens snakkiser:

 • Det er vidåpent bak Belgia i gruppe B, der både Danmark, Russland og Finland har mulighet til å kapre den viktige andreplassen.
 • Christian Eriksen er ute av sykehus og klar for å støtte lagkameratene når alt skal avgjøres.
 • Både Østerrike og Ukraina kjemper om å slå følge med Nederland, og det er duket for en real thriller når de to lagene møtes i kveld.

Nord-Makedonia - Nederland

Mesterskapsdebutant Nord-Makedonia levnes få sjanser når de møter selveste Nederland i Amsterdam. Nederlenderne har vist mestertakter hittil i EM, og seiersrekken stopper neppe mot Nord-Makedonia, skal vi tro NRKs fotballekspert Melissa Wiik-Kovács.

– Det er ingen tvil om at Nederland kommer til å gå strake vegen gjennom dette gruppespillet her. Du skal ikke se bort fra at Nord-Makedonia kan yppe seg, for de har jo ingenting å tape, men jeg tror Nederland stikker av med en seier i denne kampen her også, sier Wiik-Kovács, og legger til:

– Men det har vært morsomt å følge med på Nord-Makedonias første mesterskap.

Ukraina - Østerrike

Gruppe Cs andre kamp er oppgjøret mellom Ukraina og Østerrike. Begge har tapt for Nederland og vunnet over Nord-Makedonia tidligere i mesterskapet, og i kveld møtes lagene for å avgjøre hvem som tar andreplassen i gruppa, og dermed er sikret avansement.

Melissa Wiik

NRK-EKSPERT: Melissa Wiik-Kovács

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

– Østerrike hadde jo en forrykende start mot Nord-Makedonia. Ukraina hadde en tam start på mesterskapet, men har kommet seg, og vi vet at vi alltid kan regne med dem. De har et spisspar i Andrij Jarmolenko og Roman Jaremtsjuk som leverer til de grader, påpeker Wiik-Kovács.

– Jeg tror det blir utslagsgivende for at Ukraina kommer til å slå Østerrike, fortsetter hun.

De fire beste gruppetreerne går også videre, så dersom kampen ender uavgjort, er det mulig at begge disse lagene har mer EM-moro i vente.

Russland - Danmark

Også gruppe B skal avgjøres i kveld, og den er virkelig vidåpen. Dersom Danmark slår Russland og Belgia slår Finland, vil tre lag ende på tre poeng. I så fall blir målforskjellen avgjørende.

Mikkel Mix Diskerud

EM-GJEST: Mikkel «Mix» Diskerud.

Foto: NRK

– De gjorde en veldig god kamp mot Belgia nå sist, sier Mikkel «Mix» Diskerud, som har gjestet NRKs EM-studio en rekke ganger i sommer.

Danmarks mesterskap er åpenbart preget av Christian Eriksens hjertestans under åpningskampen mot Finland, men de kan altså likevel kjempe seg videre fra gruppespillet.

– Danmark har jo hatt en tung start på mesterskapet, også hvis man bare tenker på fotballen. Likevel har de en teoretisk mulighet til å gå videre. De trenger en seier mot Russland, konstaterer Diskerud.

Kampen skal spilles i København, og Eriksen har varslet at han skal heie på landslagskameratene.

Finland - Belgia

Samtidig som Danmark må jakte seier over Russland, møtes Finland og Belgia i St. Petersburg. Belgia er allerede videre etter seks poeng av seks mulige, men også mesterskapsdebutant Finland kan sikre et sensasjonelt avansement. Da trenger de poeng i kveld.

– Jeg har latt meg sjarmere av Finland. Jeg synes de står på, og de har absolutt ikke gjort seg bort i dette mesterskapet. Likevel er Belgia store favoritter i denne kampen her, sier Diskerud.

– Om Finland klarer å få med seg et poeng i denne kampen her, så er det nesten et under, mener han.

Sportsnyheter

Britain Soccer League Cup

Liverpool-kapteinen i tårer etter «juniorbragd» – Chelsea hudflettes av ekspertene

Kaptein Virgil van Dijk og et juniorpreget Liverpool vant ligacupen etter et nervedrama av de sjeldne søndag. Da seieren var et faktum, kom tårene hos kapteinen.

Siste nytt

 • 15 år gammel rallyfører døde på New Zealand

  En 15 år gammel rallyfører og kartleseren hans mistet livet da de kjørte av veien og havnet i en elv under et sprintrally nord på New Zealand.

  Politiet sier bilen til Brooklyn Horan (15) og Tyson Jemmett (35) skled på en grusvei i Paparoa nordvest for landets største by Auckland. Rallybilen og de to om bord havnet uti en elv der vannføringen var høy på grunn av regn.

  Aldersgrensen for å ta førerkort på New Zealand er 16 år, men yngre utøvere kan få lisens til å drive motorsport på lukket bane eller stengte veier på visse betingelser. Motorsport New Zealand sier de utsteder juniorlisenser til utøvere mellom 12 og 15 år.

  (NTB)

 • Haugan to hundredeler unna pallen – Kristoffersen skuffet

  Timon Haugan ble beste nordmann i slalåmrennet i California med fjerdeplass. Han var to hundredeler fra tredjeplassen.

  Selv om det ikke ble pallplass, var Viaplay-kommentator Kjetil André Aamodt imponert over 27-åringen.

  – Han er i toppslag og har vært det hele sesongen. Han leverer igjen – denne gangen i California, sa Aamodt da Haugan kjørte i mål.

  Manuel Feller, som leder slalåmcupen, tok sin fjerde slalåmseier for sesongen. Han kjørte seg opp fra tredjeplass etter første omgang og seiret foran franske Clément Noël og tyske Linus Strasser.

  Henrik Kristoffersen var på 5.-plass etter første omgang, men leverte ingen topp finaleomgang og måtte nøye seg med 8.-plass.

  – Ingen god dag på jobben for Kristoffersen i paradegrenen, sa Aamodt.

  – Rufsete, slo Viaplay-kollega Kjetil Jansrud fast.

  Atle Lie McGrath leverte for annen dag på rad beste omgangstid i finalen. Han kjørte seg opp fra 27.- til 12.-plass.

  (NRK / NTB)

  WCup Mens Slalom Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Ny seier for Lilleberg og Lightning

  Emil Martinsen Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tok en ny sterk borteseier da New Jersey Devils ble slått 4-1 søndag.

  Dermed har laget etter tre strake tap slått tilbake med to seirer på like mange dager, begge i New York-området. Lørdag ble Islanders slått.

  Lilleberg spilte 16.56 minutter. Han var ikke på isen ved noen av de fire scoringene i kampen. Han sonet en utvisning tidlig i 3. periode for å ha spilt pucken over vantet.

  Lightning ligger i øyeblikket an til å få wildcardplass til sluttspillet.

  (NTB)

  Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal