Dette skjer i dag: Danmarks EM-skjebne avgjøres

Christian Eriksen er ute av sykehus og klar for å heie frem danskene når de spiller for videre EM-deltakelse i kveld.

KLART FOR SPENNING: Danmark, Ukraina, Nederland og Finland er noen av lagene som skal i aksjon mandag.

KLART FOR SPENNING: Danmark, Ukraina, Nederland og Finland er noen av lagene som skal i aksjon mandag.

Foto: AFP

Dagens kamper:

18.00: Nord-Makedonia - Nederland (TV 2)

18.00: Ukraina - Østerrike (TV 2)

21.00: Russland - Danmark (NRK)

21.00: Finland - Belgia (NRK)

Dagens snakkiser:

 • Det er vidåpent bak Belgia i gruppe B, der både Danmark, Russland og Finland har mulighet til å kapre den viktige andreplassen.
 • Christian Eriksen er ute av sykehus og klar for å støtte lagkameratene når alt skal avgjøres.
 • Både Østerrike og Ukraina kjemper om å slå følge med Nederland, og det er duket for en real thriller når de to lagene møtes i kveld.

Nord-Makedonia - Nederland

Mesterskapsdebutant Nord-Makedonia levnes få sjanser når de møter selveste Nederland i Amsterdam. Nederlenderne har vist mestertakter hittil i EM, og seiersrekken stopper neppe mot Nord-Makedonia, skal vi tro NRKs fotballekspert Melissa Wiik-Kovács.

– Det er ingen tvil om at Nederland kommer til å gå strake vegen gjennom dette gruppespillet her. Du skal ikke se bort fra at Nord-Makedonia kan yppe seg, for de har jo ingenting å tape, men jeg tror Nederland stikker av med en seier i denne kampen her også, sier Wiik-Kovács, og legger til:

– Men det har vært morsomt å følge med på Nord-Makedonias første mesterskap.

Ukraina - Østerrike

Gruppe Cs andre kamp er oppgjøret mellom Ukraina og Østerrike. Begge har tapt for Nederland og vunnet over Nord-Makedonia tidligere i mesterskapet, og i kveld møtes lagene for å avgjøre hvem som tar andreplassen i gruppa, og dermed er sikret avansement.

Melissa Wiik

NRK-EKSPERT: Melissa Wiik-Kovács

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

– Østerrike hadde jo en forrykende start mot Nord-Makedonia. Ukraina hadde en tam start på mesterskapet, men har kommet seg, og vi vet at vi alltid kan regne med dem. De har et spisspar i Andrij Jarmolenko og Roman Jaremtsjuk som leverer til de grader, påpeker Wiik-Kovács.

– Jeg tror det blir utslagsgivende for at Ukraina kommer til å slå Østerrike, fortsetter hun.

De fire beste gruppetreerne går også videre, så dersom kampen ender uavgjort, er det mulig at begge disse lagene har mer EM-moro i vente.

Russland - Danmark

Også gruppe B skal avgjøres i kveld, og den er virkelig vidåpen. Dersom Danmark slår Russland og Belgia slår Finland, vil tre lag ende på tre poeng. I så fall blir målforskjellen avgjørende.

Mikkel Mix Diskerud

EM-GJEST: Mikkel «Mix» Diskerud.

Foto: NRK

– De gjorde en veldig god kamp mot Belgia nå sist, sier Mikkel «Mix» Diskerud, som har gjestet NRKs EM-studio en rekke ganger i sommer.

Danmarks mesterskap er åpenbart preget av Christian Eriksens hjertestans under åpningskampen mot Finland, men de kan altså likevel kjempe seg videre fra gruppespillet.

– Danmark har jo hatt en tung start på mesterskapet, også hvis man bare tenker på fotballen. Likevel har de en teoretisk mulighet til å gå videre. De trenger en seier mot Russland, konstaterer Diskerud.

Kampen skal spilles i København, og Eriksen har varslet at han skal heie på landslagskameratene.

Finland - Belgia

Samtidig som Danmark må jakte seier over Russland, møtes Finland og Belgia i St. Petersburg. Belgia er allerede videre etter seks poeng av seks mulige, men også mesterskapsdebutant Finland kan sikre et sensasjonelt avansement. Da trenger de poeng i kveld.

– Jeg har latt meg sjarmere av Finland. Jeg synes de står på, og de har absolutt ikke gjort seg bort i dette mesterskapet. Likevel er Belgia store favoritter i denne kampen her, sier Diskerud.

– Om Finland klarer å få med seg et poeng i denne kampen her, så er det nesten et under, mener han.

Sportsnyheter

Annemiek Van Vleuten

Jublet for OL-gull – et halvt minutt senere innser hun tabben

Østerrikske Anna Kiesenhofer tok et overlegent, men sensasjonelt OL-gull. Men nederlandske Annemiek van Vleuten var av en annen oppfatning.

Herrem

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet OL-scoringskontoen i Norges målfest mot Sør-Korea med et vakkert trickskudd. Men så bommet hun like etterpå med lignende teknikk. Da skjønte både hun og Thorir Hergeirsson at det enkle ofte er det beste.

Siste nytt

 • God start for Tomasgaard

  Herman Tomasgaard seilte inn til 3.-plass i første OL-seilas i Laser-klassen. Dermed fikk han en god start på den olympiske regattaen.

  Tomasgaard var nummer seks av de 35 deltakerne ved første bøye, men seilte seg raskt opp til tredjeplassen og beholdt den til mål. Han kom inn 1.22 minutt etter den franske vinneren Jean Baptiste Bernaz, mens finske Kaarle Tapper ble nummer to.

  Det skal gjennomføres ti seilaser for jolleseilerne før de beste går videre til medaljeseilasen. Laser-seilerne skal i aksjon en gang til søndag. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Watndal helt i toppsjiktet

  Erik Watndal står med 74 av 75 mulige treff etter første dag av OL-kvalifiseringen i skeet. Dermed er han i toppsjiktet.

  I 33 stekende varmegrader virket Watndal sikker som få på de første 25 skuddene. Deretter ble det en bom på den andre serien, mens elektrikeren fra Moss fikk ned alle igjen på den tredje og siste serien for dagen.

  Watndal slengte hånden i været da han var ferdig med den siste stasjonen for dagen.

  50 skudd mandag formiddag norsk tid avgjør om det blir finaleplass.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Uvær flytter ro-øvelser

  Dårlig værvarsel for de neste dagene har ført til nye endringer i roprogrammet for OL. Det får betydning for alle de tre norske båtene.

  Alle tirsdagens øvelser er flyttet til onsdag eller torsdag. Det fører til flere forskyvninger i programmet, slik at noen øvelser flyttes fra onsdag til torsdag, noen fra torsdag til fredag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun må vente til onsdag med å ro semifinale i dobbeltsculler lettvekt, mens Kjetil Borchs semifinale i singlesculler skyves fra onsdag til torsdag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal