25-åringen spilte for Aruba – nå herjer han for Nederland i EM

Han er oppkalt etter Denzel Washington og spilte sine første landskamper for Aruba. Nå er Denzel Dumfries (25) Nederlands store EM-helt.

Dumfries åpnet EM med å avgjøre kampen mot Ukraina med sitt første landslagsmål. Her ble han kåret til banens beste etter å ha vært direkte involvert i alle tre målene.

Nå, etter 2-0 over Østerrike torsdag kveld, har han vært involvert i fem av Nederlands fem mål så langt i EM.

– Dette er tre viktige poeng. En fantastisk start, sier hovedpersonen, ifølge De Telegraaf.

Ny praktkamp

Torsdag var det nemlig Dumfries som ble felt før Memphis Depay satte inn straffesparket.

Dommer Orel Grinfeeld vinket først spillet videre, men VAR-bildene viste tydelig at David Alaba tråkket Dumfries på foten.

Så, etter et sjansesløseri av de sjeldne, var det nettopp Dumfries som skulle sikre seieren.

Denne gangen fikk backen en langt enklere oppgave enn mot Ukraina da innbytter Donyell Malen uselvisk trillet ballen videre til Dumfries på bakerste stolpe.

25-åringen banket inn 2-0 via keeper Daniel Bachmann:

– Det var en viktig seier, og vi har fått en fantastisk start på EM. Nå vil vi ha mer, sa Dumfries, som aldri hadde scoret for landslaget før EM-sluttspillet tok til.

– Jeg synes vi spilte veldig bra. Vi ga bort for mange sjanser mot Ukraina, men i dag slapp vi til veldig lite, sa landslagssjef Frank de Boer, ifølge De Telegraaf.

Ville representere Nederland

Denzel Dumfries er på mange måter en usannsynlig helt for Nederland. Han spilte amatørfotball for Barendrecht helt frem til 2014, da han ble plukket opp av Sparta Rotterdam.

Her fikk han sin profesjonelle debut som 18-åring.

På dette tidspunktet stod han også med to landskamper for Aruba, men Dumfries hadde hele tiden et ønske om å representere Nederland, ifølge The Times.

Samme avis skriver at Dumfries er oppkalt etter skuespillerstjernen Denzel Washington (66).

Etter å ha satt ordentlig fart på karrieren i først Heerenveen, har 25-åringen vært en viktig brikke for PSV de tre siste sesongene.

Nå står han også med 21 landskamper, to EM-mål og en brennhet søknad når storklubbene skal lete etter forsterkninger i sommer.

2-0 betyr samtidig at Nederland allerede er klare for åttedelsfinalen. 21. juni møtes Ukraina og Østerrike til det som blir en ren finale om 2.-plassen og sikker plass i åttedelsfinalene.

Siste nytt

 • Hovland med god start

  Viktor Hovland virker bestemt på å rette opp inntrykket før han forlater OL. Golfstjernen fikk tidlig tre birdier på 4. og siste runde søndag.

  23-åringen startet sisterunden på delt 32.-plass og hele sju slag bak bronseplassen. Søndagens åpning tyder på at Hovland vil vise seg fra sin beste side i OL-avslutningen.

  Hovland er i øyeblikket på delt 14.-plass. Totalt er han åtte slag under par.

  Kristian Krogh Johannessen har hittil hatt en svært ujevn runde. På de åtte første hullene står han med tre birdier og fire bogeyer. 26-åringen er i øyeblikket ett slag over par og ligger på delt 55.-plass.

  De beste i sammendraget har ikke startet enda.

  f
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Ruuds finale stanset av uvær

  Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld.

  Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske tennisesset og spanske Pedro Martinez.

  Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

  Arrangøren varslet først at kampen skulle spilles ferdig 22, før dette ble flyttet fram til 21.05. Mens banen ble gjort i stand, fortsatte regnet å falle fra himmelen.

  På banen var Ruud i en egen klasse. Nordmannen vant førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame før regnet stanset spillet.

  Casper Ruud
  Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal