Dette skjer i dag 22. februar

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser.

Jan Schmid etter sølvet i Seefeld

SØLVGUTT: Jan Schmid tok Norges første individuelle medalje i kombinert siden samme mann tok VM-sølv i Liberec i 2009.

Foto: Lisi Niesner / Reuters

Kombinert, hopp stor bakke, klokken 10.30:

Jarl Magnus Riiber ble i starten av februar historisk. Første norske vinner av verdenscupen på 20 år, og som om ikke det var nok, forseglet han sammenlagtseieren med sin tiende seier i verdenscupen denne sesongen. Sjeldent har noen vært større favoritt til å ta et VM-gull.

Riiber fikk det imidlertid ikke til å stemme i Bergiselbakken. Han hoppet bare 121 meter, og la seg inn på 10. plass før langrennsdelen.

Bedre gikk det med Jan Schmid, som hoppet 129 meter. Det holdt til 3. plass, bare ti sekunder bak Eric Frenzel, som hoppet 130,5 meter.

VM-debutant Espen Bjørnstad hoppet 120,5 meter, og la seg på 11. plass, mens Jørgen Graabak skuffet da han bare hoppet 108,5 meter.

Les også: Vitenskapen bak medaljen – Jarl Magnus Riiber

Hopp, kvalifisering menn, klokken 14.30:

Alle de norske hopperne gikk videre fra kvalifiseringen i Bergiselbakken.

Andreas Stjernen ble best av de norske gutta etter et hopp på 122,5 meter. Det holdt til en 7. plass.

Halvor Egner Granerud ble nummer tolv. Også han hoppet 122,5 meter. Johann André Forfang endte på en skuffende 25. plass etter et hopp på 114 meter, mens Robert Johansson bare strakte seg til 110,5 meter. Mannen med barten ble nummer 32.

Andreas Stjernen etter kvalifiseringen i Innsbruck

BEST AV DE NORSKE: Andreas Stjernen ble nummer syv i kvalifiseringen i Innsbruck.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

De norske hopperne har altså en jobb å gjøre før lørdagens renn.

De unngikk imidlertid uhell av den karakter som VM-reserven Thomas Aasen Markeng opplevde da han onsdag fikk et ublidt møte med Bergiselbakken. Da smalt han inn i reklameskiltene etter sitt første treningshopp i Innsbruck.

SMELL: Utrolig nok går det etter forholdene bra med Markeng etter denne smellen.

– Han glemmer ikke VM-debuten, utbrøt hopplandslagets kommunikasjonssjef Steinar Bjerkmann etter den brutale krasjen.

Les også: Vitenskapen bak medaljen – Johann André Forfang

Kombinert, langrenn 10 kilometer, klokken 16.15:

Graabak valgte å stå over langrennsdelen etter sitt svake hopp. Han ville heller forberede seg til lørdagens trening i hoppbakken.

– Jeg skal prøve å komme meg opp til Frenzel. Sprekker jeg, så sprekker jeg. Man må prøve for å lykkes, sa Schmid til NRK før langrennet.

Det var også det eneste Riiber kunne gjøre. Han gikk ut 59 sekunder bak Frenzel.

Les også: Riiber avslører ukjent sykdomsdrama

Før halvannet minutt var gått, hadde det dannet seg en kvartett i tet. Riiber forsøkte å ta seg opp til teten og plukket 40 sekunder på de første fire kilometerne, men det ble med det. Han ble nummer fem.

Da var det desto gledeligere at Jan Schmid tok sølvet – mot alle odds. Det var Norges første individuelle medalje i kombinert siden Schmid tok sølv under VM i Liberec i 2009.

Les også: Sølvvinneren bor i kjelleren til foreldrene og kalles «helt ekstrem»

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal