Brækhus: – Jeg blir aldri rik

ØSTBANEHALLEN (NRK): Cecilia Brækhus sitt selskap får over 13 millioner kroner bare i billettinntekter lørdag, men penger vil hun ikke snakke om.

Cecilia Brækhus

EIER: Cecilie Brækhus eier selv selskapet First Lady Promotion AS som arrangerer lørdagens proffkamp mellom Brækhus og franske Anne Sophie Mathis. Dermed kontrollerer hun selv det meste av inntektene fra arrangementet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Hun kommer til å tjene mye penger til å være kvinnebokser, sier lederen for det tyske bokseforbundet, Thomas Puetz, til NRK.

Han har vært lenge i proffboksegamet og kjenner godt til miljøet. Nå er han i Oslo for å se Cecilie Brækhus forsvare sine fem belter i tittelkampen mot Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum lørdag.

Akkurat i denne kampen mener Puetz Brækhus også matcher en del mannlige proffboksere i inntekt.

– Jeg tror ikke det er så mange mannlige boksere som tjener så mye, sier han og tenker på lørdagens kamp.

Cecilia Brækhus

SHOW: Torsdag kveld holdt trente Cecilia Brækhus offentlig på i en provisorisk boksering i Østbanehallen i Oslo.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

6 000 kroner

NRK får opplyst at kapasiteten i Oslo Spektrum lørdag er rundt 9 000. Med billettpriser fra 690 kroner og opptil rundt 6 000 kroner kommer billettinntektene fra kampen på omlag 13 millioner kroner, etter det NRK erfarer. Cecilia Brækhus sitt eget selskap, First Lady Promotion AS, sitter igjen med store deler av inntektene som arrangør.

De dyreste billettene er ringside, nærmest ringen. Disse kan man ikke bare kjøpe, de må søkes om.

I tillegg kommer inntekter fra sponsorer og salg av TV-rettigheter.

Floyd Mayweather

SØKKRIK: Den amerikanske proffbokseren Floyd Mayweather var ifølge Forbes vært verdens best betalte idrettsutøver i 2015 med en inntekt på 2,4 millarder kroner.

Foto: Sean M. Haffey / Afp

Sammenlignes med Mayweather

Flere boksekjennere sammenligner «The First Lady», som Brækhus kalles, med pengemaskinen Floyd Mayweather.

– Dette er en av de største kampene man kan få til i verden for øyeblikket. Jeg har reist rundt i verden med dette gamet i 21 år og nå vil jeg si at hun er kvinnenes svar på Mayweather, sier Puetz.

Det er riktignok et stort sprang opptil den amerikanske proffbokseren. Da Mayweather i fjor slo filippinske Manny Pacquiao satt han igjen med nesten svimlende 1,8 milliarder norske kroner, ifølge nyhetsbyrået AP.

Uansett, på kvinnesiden er Brækhus nummer én, men selv nekter hun å snakke om penger. Da NRK under en kort presseseanse i Østbanehallen i Oslo torsdag ettermiddag spurte Brækhus om hun blir rik etter lørdagens kamp, fleipet hun det hele bort.

– Om jeg blir det? Jeg blir aldri rik jeg, sa hun etterfulgt av latter.

Thomas Puetz

IMPONERT: Thomas Puetz leder det tyske bokseforbundet og roser Cecilia Brækhus.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Gratiskanal

Det er TV 3 som sender kampen i Norge, men siden kampen går på en gratiskanal mister Brækhus en potensiell stor inntektskilde i såkalt «pay per view», der hver seer må betale for å se kampen.

Det er derimot enklere å nå ut til et stort publikum.

– Akkurat nå er bokseverdens øyne rettet mot Oslo, ikke Las Vegas, sier tyske Hagen Döring.

Han jobber med å sette opp kamper i internasjonal proffboksing og jobbet tidligere for Team Sauerland da Brækhus også var hos dem. Han mener kampen får mye oppmerksomhet siden den er historisk.

– Enhver proffkamp er unik, denne også. Det er lenge siden forrige proffkamp i Norge og det er første gang Cecilia bokser i hjemlandet. Det er en spesiell situasjon, sier han.

Når Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis møtes i bokseringen lørdag, er det ikke bare tidenes største kvinnelige boksekamp, det er også kampen med den største pengepotten for kvinner noensinne.

SE VIDEO: Cecilia Brækhus trent i Østbanehallen ved Oslo S torsdag.

Sportsnyheter

Sveriges superspurter vraket til VM-stafetten – Norge satser på en junior som ankerkvinne

OBERSTDORF (NRK): Etter et trøblete VM tør ikke Sverige å satse på Linn Svahn som ankerkvinne i VM-stafetten. I stedet blir det duell mellom Frida Karlsson og Helene Marie Fossesholm.

Sportssjef kalles inn på teppet etter brudd på smittevernregel

OBERSTDORF (NRK): Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan er én av flere norske ledere og utøvere som har brutt reglene under VM. Det får FIS til å reagere.

Siste nytt

 • Junior Fossesholm på ankeretappen

  Onsdag klokken 17 presenterte hovedtrener Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad laget som representerer Norge på morgendagens stafett.

  Det er Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og junior Helene Marie Fossesholm på ankeretappen.

  Sverige er storfavoritter, og der ble Linn Svahn vraket til ankeretappen. Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Frida Karlsson er de fire utvalgte der.

  UVZvzOa9joI
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva
 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ingen lovnader til idretten

  Idretten fikk lagt fram sine synspunkter i onsdagens møte med statsminister Erna Solberg (H), men kan ikke regne med lettelser i nærmeste framtid.

  – Vi har ikke lovet noe på dette møtet. Vi skal forsøke å se på tilpasninger vi i har i systemet. Men smittetallene vi ser nå, indikerer innskjerpinger – ikke åpninger. Vi må regne med at de nasjonale tiltakene ikke vi lettes noe særlig, sa Solberg på pressekonferansen etter møtet mellom henne, idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja.

  I over seks uker har toppidretten hatt full stans i alt seriespill. Det skjedde etter en klar anbefaling fra statsminister Erna Solberg på talerstolen i Stortinget 18. januar.

  Berit Kjøll uttrykte sine bekymringer for idretten og kom med forslag til mulige tiltak i møtet med Solberg og Raja.

  – Idrettens betydning for fysisk og psykiske helsen er viktigere enn noen gang, spesielt den psykiske helsen. Jo lengre idretten er nedstengt, jo større risiko blir det for betydelig frafall, sa Kjøll.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal