NRK Meny
Normal

Brækhus: – Jeg blir aldri rik

ØSTBANEHALLEN (NRK): Cecilia Brækhus sitt selskap får over 13 millioner kroner bare i billettinntekter lørdag, men penger vil hun ikke snakke om.

Cecilia Brækhus

EIER: Cecilie Brækhus eier selv selskapet First Lady Promotion AS som arrangerer lørdagens proffkamp mellom Brækhus og franske Anne Sophie Mathis. Dermed kontrollerer hun selv det meste av inntektene fra arrangementet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Hun kommer til å tjene mye penger til å være kvinnebokser, sier lederen for det tyske bokseforbundet, Thomas Puetz, til NRK.

Han har vært lenge i proffboksegamet og kjenner godt til miljøet. Nå er han i Oslo for å se Cecilie Brækhus forsvare sine fem belter i tittelkampen mot Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum lørdag.

Akkurat i denne kampen mener Puetz Brækhus også matcher en del mannlige proffboksere i inntekt.

– Jeg tror ikke det er så mange mannlige boksere som tjener så mye, sier han og tenker på lørdagens kamp.

Cecilia Brækhus

SHOW: Torsdag kveld holdt trente Cecilia Brækhus offentlig på i en provisorisk boksering i Østbanehallen i Oslo.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

6 000 kroner

NRK får opplyst at kapasiteten i Oslo Spektrum lørdag er rundt 9 000. Med billettpriser fra 690 kroner og opptil rundt 6 000 kroner kommer billettinntektene fra kampen på omlag 13 millioner kroner, etter det NRK erfarer. Cecilia Brækhus sitt eget selskap, First Lady Promotion AS, sitter igjen med store deler av inntektene som arrangør.

De dyreste billettene er ringside, nærmest ringen. Disse kan man ikke bare kjøpe, de må søkes om.

I tillegg kommer inntekter fra sponsorer og salg av TV-rettigheter.

Floyd Mayweather

SØKKRIK: Den amerikanske proffbokseren Floyd Mayweather var ifølge Forbes vært verdens best betalte idrettsutøver i 2015 med en inntekt på 2,4 millarder kroner.

Foto: Sean M. Haffey / Afp

Sammenlignes med Mayweather

Flere boksekjennere sammenligner «The First Lady», som Brækhus kalles, med pengemaskinen Floyd Mayweather.

– Dette er en av de største kampene man kan få til i verden for øyeblikket. Jeg har reist rundt i verden med dette gamet i 21 år og nå vil jeg si at hun er kvinnenes svar på Mayweather, sier Puetz.

Det er riktignok et stort sprang opptil den amerikanske proffbokseren. Da Mayweather i fjor slo filippinske Manny Pacquiao satt han igjen med nesten svimlende 1,8 milliarder norske kroner, ifølge nyhetsbyrået AP.

Uansett, på kvinnesiden er Brækhus nummer én, men selv nekter hun å snakke om penger. Da NRK under en kort presseseanse i Østbanehallen i Oslo torsdag ettermiddag spurte Brækhus om hun blir rik etter lørdagens kamp, fleipet hun det hele bort.

– Om jeg blir det? Jeg blir aldri rik jeg, sa hun etterfulgt av latter.

Thomas Puetz

IMPONERT: Thomas Puetz leder det tyske bokseforbundet og roser Cecilia Brækhus.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Gratiskanal

Det er TV 3 som sender kampen i Norge, men siden kampen går på en gratiskanal mister Brækhus en potensiell stor inntektskilde i såkalt «pay per view», der hver seer må betale for å se kampen.

Det er derimot enklere å nå ut til et stort publikum.

– Akkurat nå er bokseverdens øyne rettet mot Oslo, ikke Las Vegas, sier tyske Hagen Döring.

Han jobber med å sette opp kamper i internasjonal proffboksing og jobbet tidligere for Team Sauerland da Brækhus også var hos dem. Han mener kampen får mye oppmerksomhet siden den er historisk.

– Enhver proffkamp er unik, denne også. Det er lenge siden forrige proffkamp i Norge og det er første gang Cecilia bokser i hjemlandet. Det er en spesiell situasjon, sier han.

Når Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis møtes i bokseringen lørdag, er det ikke bare tidenes største kvinnelige boksekamp, det er også kampen med den største pengepotten for kvinner noensinne.

SE VIDEO: Cecilia Brækhus trent i Østbanehallen ved Oslo S torsdag.

Siste nytt

 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Stokke til dansk fotball

  Kristiansunds Benjamin Stokke er klar for danske Randers. 27-åringen gir seg etter halvannet år i klubben han kom til etter overgangen fra Levanger FK i januar 2017. Spissen scoret ett mål på 12 kamper i Eliteserien denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Molde (1-0)
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale