NRK Meny
Normal

Tallene som beviser at dette er «århundrets fight»

Billettpriser til over en halv million kroner og pengepremier langt over én milliard. Boksekampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao overgår alt.

Boxers Floyd Mayweather and Manny Pacquiao

ÅRHUNDRETS KAMP: Mange mener boksekampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao er århundrets kamp. Onsdag møtte de begge pressen i Kodak Theatre i Hollywood.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

– Vi trenger ikke å selge denne kampen. Denne kampen kommer til å selge seg selv, uttalte Floyd Mayweather i forbindelse med onsdagens presentasjon i Los Angeles.

Og Mayweather har utvilsomt rett. Interessen rundt superduellen mellom han og Manny Pacquiao er – mildt sagt – vanvittig.

Kampen, som går 2. mai, sies å være «århundrets fight» og den største boksekampen siden Joe Frazier møtte Muhammad Ali i 1971. Det er nemlig nå det skal avgjøres hvem som er verdens beste bokser uansett vektklasse.

Her er noen viktige – og mindre viktige – tall som kan slå knockout på de fleste av oss:

1.) 600.000

Grand Garden Arena

DYRE BILLETTER: Kampen mellom Mayweather og Pacquiao er ingen billig fornøyelse. Man må ut med minst 12.000 kroner for de dårligste billettene.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Det er forventet at de 18.800 plassene i MGM Grand Garden – arenaen der boksekampen holdes – kommer til å kun bli fylt opp med kjendiser og storspillere. Årssak: Skyhøye billettpriser.

Billettsalget har ennå ikke startet, men prisene vil ligge på mellom 12.200 og 61.000 kroner, ifølge The Guardian.

Den samme avisen skriver at det rapporteres om at enkelte plasser kan koste opp mot 75.000 dollar – altså drøye 600.000 kroner etter dagens kurs.

2.) To milliarder

Laster Instagram-innhold

Det ligger minst 250 millioner dollar eller knappe to milliarder kroner i potten, som er tidenes største uansett idrett, ifølge The Guardian.

Amerikanske ESPN hevder potten er enda større, nemlig tre milliarder kroner, og sportskanalen skriver at Mayweather, også kalt «Money», er sikret 60 prosent av de samlede inntektene.

3.) 55

Boksekampen mellom Floyd Mayweather jr og Manny Pacquiao blir omtalt som tidenes største.

SE VIDEO: Her kan du se deler av boksernes «face off» og presentasjon fra Kodak Theatre i Los Angeles.

55 er antall sekunder Floyd Mayweather og Manny Pacquiao brukte på å stirre hverandre inn i øynene under presentasjonen onsdag.

– Jeg har aldri før hatt et så stort ønske om å vinne en kamp, sa Mayweather.

Og det kunne man se. Amerikaneren sto helt stille og kikket intenst inn i pupillene til den filippinske motstanderen uten å fortrekke en mine.

4.) 700

Boxer Floyd Mayweather Jr

STORT PRESSEKORPS: Journalister fra rundt 600 medier var til stede under pressekonferansen. Her poserer Mayweather for fotografene.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Det var over 700 akkrediterte journalister og fotografer på onsdagens presskonferanse i Los Angeles, ifølge flere amerikanske medier.

Mange av journalistene hadde reist fra andre siden av jorden for å overvære presentasjonen, som for øvrig ble holdt i ekte Hollywood-stil.

Det var rød løper, designerdresser og flust med kjendiser i Kodak Theatre denne onsdagen.

5.) 101

Manny Pacquiao of the Philippines (R) fights against Chris Algieri

TRYGG PÅ SEIER: Pacquiao, eller Pacman som han kalles, tror han kan vinne selv om han beskrives som underdog. Her er han avbildet i kampen mot Chris Algieri.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Både bookmakere og eksperter holder en knapp på Mayweather i superduellen, men Pacquiao er likevel trygg på at det er han som kommer til å stå med armen hevet 2. mai.

– Jeg liker å være en underdog. Det gjør meg veldig besluttsom. Jeg er 101 prosent trygg, sa Pacquiao på pressekonferansen.

101 prosent trygg?

6.) 750

Maidana

BETAL-TV: Det er ikke bare bare å få se kampen. I USA spekuleres det i om man må betale 750 kroner for å få kampen hjem i stua.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Mayweathers samarbeidspartner Showtime og Pacquiaos HBO samarbeider om TV-salget, eller rettere sagt pay-per-view-salget.

I USA kan man vanligvis skru på TV-en og trykke seg frem til riktig kanal for å få med seg de viktigste sportsbegivenhetene, men slik blir det trolig ikke med denne kampen.

Det spekuleres i at det kan koste rundt 750 kroner for å få kampen hjem i stua. Det er uansett ventet at oppgjøret vil knuse både antall PPV-salg og total PPV-inntekt.

7.) 47

Floyd Mayweather Jr.

ENORM SEIERSREKKE: Mayweather har vunnet 4t strake boksekamper. Han er klokkeklar på at han i mai øker tallet til 48.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Mayweather, som har blitt regnet som den beste aktive bokseren uansett vektklasse, har bokset 47 kamper som proff og står med utrolige 47 seire.

Han har ikke tapt en eneste kamp siden OL i Atlanta i 1996. Da var han fortsatt amatør.

– Manny (Pacquiao) vil prøve å gjøre det 47 andre prøvd å gjøre før ham, men han vil ikke klare det. Han vil bli nummer 48, sier Mayweather.

8.) 6

Manny "Pacman" Pacquiao

VENTETID FOR FANSEN: Fansen til de to bokserne har ventet på denne boksekampen i mange år. Her er Pacquiao avbildet med utallige journalister og fans rundt seg etter seieren over Chris Algieri.

Foto: ROMEO RANOCO / Reuters

Dette er boksekampen fansen har ventet en evighet på. Nærmere bestemt 6 år. Den amerikanske TV-kanalen ESPN meldte i desember 2009 at de to skulle bokse mot hverandre i 2010, men dette avkreftet Pacquiao kort tid etter.

Det har tatt lang tid å få avtalen i boks for de to bokserne. De skal ha kranglet om alt fra pengefordeling til hvordan de skal bli dopingtestet.

Nå – seks år senere – er de endelig enige.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune