Blinkfestivalen

Oppsummert

Blink er en sommerfestival for rulleski som arrangeres i Sandnes, på Ålgård og i Lysebotn. Blink startet i 2006, og utøverne konkurrerer innen både langrenn og skiskyting. Festivalen samler kjente navn fra eliten, i tillegg til å være en folkefest.

 • – Ingen dårlig helg

  Martin Fourcade, som ble nummer tre, sier han er takknemlig for støtten han fikk fra publikum gjennom løpet.

  – Jeg gikk for seieren, men da jeg så Lars Helge fikk fullt hus forsto jeg at det ikke var mulig med seier lenger. Men jeg kom til Blink uten noen forhåpninger. Men når jeg ble nummer to i går og tre i dag, så ble det ingen dårlig helg.

 • – Gåsehud

  – Det var utrulig kult! Jeg hadde gåsehud fra start til slutt, og det fløt bra i dag, sier Birkeland til NRK, som tok sin første seier på Blink.

 • Dobbelt norsk i skiskyttersprinten

  Lars Helge Birkeland strålte i skiskyttersprinten på Blinkfestivalen. Med kun én bom gikk han alene over målstreken. Vetle Sjåstad Christiansen tok andreplassen, mens Martin Fourcade kom på tredje.

  Skifestivalen Blink 2019
  Foto: Axelar/norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Birkeland med seier

  Lars Helge Birkeland blir aldri utfordret på sisterunden og kan ta i mot hyllesten fra publikum. Christiansen spurter ned Fourcade som kommer på pallen for andre gang på like mange dager.

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal