Hopp til innhold

Blinkfestivalen

Oppsummert

 • 18:40: Langløp klassisk stil
 • Ny Christiansen-seier i Sandnes

  Vetle Sjåstad Christiansen vant mennenes supersprint i Sandnes lørdag. Han var 2,3 sekunder foran franske Antoine Guigonnat og med Martin Uldal på tredjeplass.

  Christiansen vant også fredagens konkurranse foran Martin Femstenevik.

  – Kroppen sa nei, nei og nei. Men adrenalinet tok styringen, sier Christiansen til NRK.

  I kvinnenes supersprint var det svenske Linn Persson som var best. Hun var 4,8 sekunder foran franske Lou Jeanmonnot og med Ingrid Landmark Tandrevold på tredjeplassen. Hun var ytterligere fem sekunder bak.

  – Det er alltid bittert å bomme en kant. Men jeg tenker første steg er kant ut, så kant inn. Jeg er alt i alt veldig fornøyd, jeg, sier Tandrevold til NRK.

  Marte Olsbu Røiseland fikk det veldig tøft, og endte på 8.-plass.

  – Hun er ikke i form, det kan vi bare fastslå, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  Blinkfestivalen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sömskar med tre strake seire i Sandnes

  Svenske Linn Sömskar tok sin tredje strake seier under Blink-festivalen i Sandnes da hun vant rulleskisprinten i suveren stil. De norske ble grundig slått.

  Sömskar vant de to foregående konkurransene og tok seg også av sprinten foran slovenske Eva Urevc og sveitsiske Nadine Fähndrich.

  De to eneste norske i finalen Julie B. Drivenes og Kathrine Harsem endte som de to siste.

  Sömskar regnes som en av verdens beste løpere på rulleski og bekreftet sin styrke i Sandnes i helgen.

  Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Tefre med tredjeplass i mennenes sprintfinale i Sandnes

  Gjøran Tefre var enslig norsk svale i mennenes sprintfinale på rulleski langrenn i Sandnes. Han endte på tredjeplass der britiske James Clugnet var raskest.

  James Clugnet vant foran svenske Alfred Buskqvist.

  Andrew Young (Storbritannia), Matteo Tanel (Italia) og Luke Chanavat (Frankrike) var også finalen.

  Gjøran Tefre var eneste norske innslag, der det for eksempel manglet en størrelse som Johannes Høsflot Klæbo. En solid løper som Håvard Solås Taugbøl ble slått ut i semifinalen.

  – Det var dårlig, jeg følte jeg var sliten. Det var seigt og ta seg videre, men det ble stopp i semifinalen. Jeg er nok ikke trent for tre konkurranser ennå, forklarte Håvard Solås Taugbøl sin egen skuffende innsats overfor NRK.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sömskar best på fellesstarten i Sandnes

  Linn Sömskar er kanskje verdens beste kvinne på rulleski og stakk av med seieren på 10 kilometer klassisk under Blink-festivalen fredag.

  Den svenske jenta var også best over 52 kilometer klassisk staking torsdag. Fredag kom hun i mål på 22.19,5 og var sju tideler foran tyske Victoria Carl i mål. Rett bak der igjen fulgte slovenske Eva Urevc på 3.-plass.

  Katerina Janatova fra Tsjekkia ble nummer, mens Tiril Udnes Weng ble beste norske på 5.-plass. Hun var tre sekunder bak vinneren i mål.

  Julie Bjervig Drivenes var den andre norske løperen som tok seg inn blant de beste. Hun var seks sekunder bak på 8.-plass. (NTB)

  Line Sömskar
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Northug imponerte i langløp: – Galskap

  Petter Northug stilte til start på langløpet i Blinkfestivalen, og viste seg frem. Etter drøye fire mil dukket han opp i teten, og vant til slutt den siste mellomspurten.

  – Han vinner den siste spurten. Det er galskap. Petter Northug har lagt opp for lengst. Nå leder han og vinner den siste mellomspurten her, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

  Men etter spurten sa det stopp for Northug, som slapp teten.

  Svenske Max Novak vant etter en spurt mot britenes Andrew Musgrave.

  I kvinneklassen gikk Linn Sömskar til topp i suveren stil etter at Astrid Øyre Slind brakk staven, og mistet kontakt med svensken.

Siste nytt

 • Mjelde scora i comeback-kampen

  Maren Mjelde scora sikkert på straffespark då Chelsea slo Manchester City 2–0 i storkampen i engelsk kvinnefotball søndag.

  Mjelde var med i Chelseas startoppstilling i superligaen for første gang sidan mars i fjor. Den norske landslagskapteinen har slite med skader, og vegen tilbake har vore lang.

  Søndag markerte ho comebacket i startoppstillinga på best mogelege måte. 12 minutt før full tid fekk Chelsea straffe då ballen trefte handa til ein City-spelar etter at innbytar Sophie Ingle hadde avslutta frå fin posisjon.

  Frå kritmerket fekk Mjelde sjansen, og 32-åringen svinga ballen sikkert opp i krysset bak City-keeper Ellie Roebuck.

  Scoringa var kampens andre. Tre minutt før pause var Guro Reiten tilretteleggar då Fran Kirby sende Chelsea i leiinga på enklaste vis. Gjestene var helt utspilt ved den anledninga.

  Mjelde og Reiten blei tatt av banen med høvesvis tre og fire minutt igjen å spele av ordinær tid. Julie Blakstad starta kampen på Manchester Citys benk, men blei sendt på banen fem minutt før slutt.

  Maren Mjelde
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Verdenslaget avgjorde - ingen Ruud-kamp

  Frances Tiafoe fra USA sikret seier til verdenslaget i Laver Cup, etter å ha slått Stefanos Tsitsipas i det som endte med et såkalt «super-tiebreak» - første mann til 10 poeng.

  Dermed får ikke Casper Ruud muligheten til å avgjøre i den oppsatte sistekampen for Europa-laget i London. Verdenslaget vant totalt 13-8, og tok turneringsseieren for første gang.

  Laver Cup
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Verdenslaget tok ledelsen

  Felix Auger-Aliassime slo Novak Djokovic med 2-0 i sett i Laver Cup, og sendte med det verdensaget opp i 10-8-ledelse over europalaget. Casper Ruud er satt opp til å spille Europas siste kamp søndag, men om Frances Tiafoe slår Stefanos Tsitsipas i neste kamp, er verdenslaget sikret seieren i turneringen.

  Tennis
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste