Hopp til innhold

Blinkfestivalen

Oppsummert

 • 18:40: Langløp klassisk stil
 • Pellegrino spurtslo Klæbo med «ny» teknikk

  Federico Pellegrino vant herrenes sprint under Blinkfestivalen lørdag.

  På oppløpet spurtslo han blant annet Johannes Høsflot Klæbo. Det spesielle var at Pellegrino gikk enkeldans (ett stavtak for hvert andre skyv med beina), ikke den vanlige dobbeldansen på oppløpet.

  – Jeg har lært av min tyske trener. Det var bra. Langrenn er noe annet på vinteren, men vi får se om jeg bruker den til vinteren, sier Pellegrino til NRK.

  Johannes Høsflot Klæbo er likevel ikke nevneverdig skremt av sin italienske konkurrent.

  – Den er effektiv på rulleski, vi får se om den er like effektiv på vinteren. Det er sjelden vi har så stor fart på ski. Det er ingen tvil om at det fungerte her. For min del har ikke jeg brukt noe tid på det nå. Det er første sprintøkt for året, de første hurtighetsdragene. Jeg er greit fornøyd, men han var sterk, han, sier Klæbo etter andreplassen.

 • Løwstrøm Nyenget falt på rulleski - operert tirsdag

  Martin Løwstrøm Nyenget må stå over Blinkfestivalen i helga etter et fall på rulleski. Han har pådratt seg en leddbåndskade i høyre tommel og ble operert tirsdag, opplyser Skiforbundet i en pressemelding.

  Tiril Udnes Weng må også stå over Blinkfestivalen etter å ha blitt forkjølet.

  Uttaket til langrennslandslaget sesongen 2023-2024
  Foto: Lars Thomas Nordby / NTB
 • Andersson knuste konkurrentene i Lysebotn opp

  Ebba Andersson var suveren i det tradisjonelle løpet Lysebotn Opp under årets Blinkfestival.

  – Det kjennes ut som jeg lykkes med å holde trøkket greit, men jeg fikk kjenne det litt på slutten, sier Andersson til NRK.

  Svensken rykket fra slovenske Eva Urevc og fikk tidlig en luke på 40 meter i den stupbratte bakken. Norsk-amerikanske Sophie Laukli tok opp kampen med Andersson og Urevc, men klarte aldri å komme opp til svensken.

  Laukli tok andreplassen foran Urevc. Ingvild Flugstad Østberg og de andre norske håpene hevdet seg aldri helt i toppen.

  Flugstad Østberg ble beste norske rundt halvannet minutt bak Andersson på en fjerdeplass. Helene Marie Fossesholm ble nummer fem.

  Ebba Andersson
  Foto: Helge Tvedten / NRK
 • Ny Christiansen-seier i Sandnes

  Vetle Sjåstad Christiansen vant mennenes supersprint i Sandnes lørdag. Han var 2,3 sekunder foran franske Antoine Guigonnat og med Martin Uldal på tredjeplass.

  Christiansen vant også fredagens konkurranse foran Martin Femstenevik.

  – Kroppen sa nei, nei og nei. Men adrenalinet tok styringen, sier Christiansen til NRK.

  I kvinnenes supersprint var det svenske Linn Persson som var best. Hun var 4,8 sekunder foran franske Lou Jeanmonnot og med Ingrid Landmark Tandrevold på tredjeplassen. Hun var ytterligere fem sekunder bak.

  – Det er alltid bittert å bomme en kant. Men jeg tenker første steg er kant ut, så kant inn. Jeg er alt i alt veldig fornøyd, jeg, sier Tandrevold til NRK.

  Marte Olsbu Røiseland fikk det veldig tøft, og endte på 8.-plass.

  – Hun er ikke i form, det kan vi bare fastslå, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  Blinkfestivalen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sömskar med tre strake seire i Sandnes

  Svenske Linn Sömskar tok sin tredje strake seier under Blink-festivalen i Sandnes da hun vant rulleskisprinten i suveren stil. De norske ble grundig slått.

  Sömskar vant de to foregående konkurransene og tok seg også av sprinten foran slovenske Eva Urevc og sveitsiske Nadine Fähndrich.

  De to eneste norske i finalen Julie B. Drivenes og Kathrine Harsem endte som de to siste.

  Sömskar regnes som en av verdens beste løpere på rulleski og bekreftet sin styrke i Sandnes i helgen.

  Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen.
  Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i Bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det

  Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i Bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben.

  20-åringen ble i august hentet til Nord-Norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027.

  Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen.

  Etter torsdagens tap i serieligaen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen.

  I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham.

  (©NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB
 • Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0

  Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo Comet fra Halden med 10–0 foran godt besatte tribuner.

  Storhamar satset på å fylle Hamar OL-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. Det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte.

  Det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. Andreas Martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. Kort etter hadde Kenneth Pappalardo økt til 2–0 på en styring. Sverre Rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter.

  Maxime Trepanier økte til 4–0 etter at Comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en Storhamar-spiller fikk slått den unna. Mål fra Jacob Berglund og Marcus Bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. Kapteinen selv Patrick Thoresen satte 7–0 i midtperioden.

  Canadiske Trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. Berglund stoppet også på to mål til 9–0 før Andreas Dahl ordnet 10–0 og tosifret.

  Seieren var lagets 25. strake seier.

  (©NTB)

  Storhamar
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Dagbladet: Ny hopptopp melder avgang

  Hoppernes markedsansvarlig, Arne Åbråten, slutter i jobben om kort tid. Dermed mister hopperne nok en leder.

  Det skriver Dagbladet.

  – Jeg slutter seinest 30. april, sier Årbråten til avisa.

  Kontrakten hans utløper 30. april 2024 og han har ikke ønsket å forlenge kontrakten.

  – Jeg har heller ikke fått signaler fra Skiforbundet om at de ønsker det, så her er partene veldig enig, forklarer Åbråten.

  Avgangen føyer seg inn i rekken av hopp-exiter.

  Clas Brede Bråthen sa også opp jobben som sportssjef for en drøy måned siden. Etter planen skal han gi seg etter sesongen.

  Det har også stormet rundt hopptrener Alexander Stöckl den siste tiden. Hopperne har uttrykt sin misnøye med treneren og et ønske om et nytt lederteam før VM i Trondheim til neste år.

  Arne Årbråten
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal