Hopp til innhold

Skiskyting, kvinner

Oppsummert

 • 14.15: Fellesstart, 12,5 kilometer
 • Nordmenn på start: Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten, Ranghild Femsteinevik.
 • Den norske troppen til VM i skiskyting er klar

  Norges Skiskytterforbund presenterte mandag kveld hvilke utøvere som skal delta i VM i skiskyting i Nove Mesto.

  Landslagssjef Per Arne Botnan forklarer i pressemeldingen at Norge har en kvote på fire kvinner og seks menn til de individuelle distansene.

  På kvinnesiden tar Norge med seg én reserve, som først blir tatt ut etter EM denne uken.

  Dette er Norges VM-tropp:

  Kvinner: Juni Arnekleiv, Karoline Knotten, Marit Ishol Skogan og
  Ingrid Landmark Tandrevold.

  Menn: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjaastad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Johannes Dale-Skjevdal og Endre Strømsheim.

  Verdensmesterskapet i Tsjekkia arrangers fra 7. til 18. februar, og sendes på NRK og TV 2.

  Vetle Sjåstad Christiansen og Ingrid Landmark Tandrevold
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • «Totalsprekk» ødela for Tandrevold: – Jeg ble litt usikker

  Sveitsiske Lena Häcki-Gross viste seg fra sin beste side i høyden i Anterselva. Hun skjøt ned 20 blinker og hadde god fart i løypa, dermed kunne hun juble for sin første verdenscupseier.

  Ingrid Landmark Tandrevold sprakk fullstendig på sin andre serie og fikk tre bom. Dermed røk seiersmuligheten for verdenscuplederen.

  – Det er rett og slett en totalsprekk, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde etter Tandrevolds andre skyting.

  – Ingrid har én drittserie, rett og slett, sa Tiril Eckhoff på TV 2s sending.

  Tandrevold selv sa følgende til NRK etter målgang:

  – Jeg ble litt usikker. Det er veldig små marginer på skyting, særlig her hvor det er mye bevegelse i våpenet. Når man trekker seg litt og ikke helt tør å satse helt, så blir det vanskelig å treffe blinken.

  Tandrevold fullførte likevel løpet godt og det ble med de tre bomskuddene for 27-åringen, som endte på 12. plass.

  Tandrevold beholder også den gule ledertrøya, da heller ikke hennes største konkurrenter i sammendraget kjempet i teten fredag.

  Både Juni Arnekleiv og Karoline Knotten gikk inn til siste skyting med 15 treff. Men begge fikk en bom på siste skyting. Dermed røk en potensiell pallplass for de to.

  Arnekleiv endte på 5. plass, mens Knotten ble nummer 6. Da var det ros å få fra TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

  – 19 treff i de forholdene her er en fantastisk prestasjon, sa Bjørndalen.

  Ida Lien imponerte i sitt første verdenscuprenn denne sesongen og gikk inn til 9. plass - som er karrierebeste i et normalprogram.

  Marit Ishol Skogan og Maren Kirkeeide var de andre norske fra start, og de ble henholdsvis nummer 60 og 43.

  Kort normaldistanse er nytt på programmet. Distansen er 12,5 kilometer og tidsstraffen for bom er 45 sekunder, mens en vanlig normaldistanse for kvinner er 15 kilometer og hver bom gir ett minutts tilleggstid.

 • Stina Nilsson avbrøt SVT-reporter: – Vil ikke høre

  Stina Nilssons skiskyttersatsing har fått hard medfart den siste tiden. Selv ønsker ikke svensken å vite hva folk sier om henne.

  Den tidligere langrennsprinteren har ikke klart å hevde seg i verdenscupen som skiskytter. I desember ble Nilsson vraket fra den svenske troppen etter en mislykket sesongåpning i Östersund.

  Siden har hun kjørt renn på nivå to. Nylig var Sveriges tidligere landslagstrener Wolfgang Pichler nådeløs i sin dom, og tyskeren kritiserte også Nilssons skigåing.

  I et SVT-intervju stoppet hun alle forsøk på å få gjengitt Pichlers utspill.

  – Du trenger ikke si hva han har sagt. Jeg har bare fått høre at han har sagt noe, og jeg prøver ikke å høre på hva folk sier. Derfor kjenner jeg at jeg ikke engang vil høre sitatene hans, sa Nilsson da hun avbrøt reporteren.

  30-åringen har tre pallplasser i IBU-cupen denne sesongen. Hun utelukker seg selv som en av Sveriges løpere i skiskytter-VM neste måned.

  – Jeg har ikke fått noen beskjed, men jeg er ikke naiv.

  Nilsson var i verdenstoppen i langrenn før hun bestemte seg for å satse på skiskyting foran 2020/21-sesongen. Hun mener folk legger for stor vekt på hva hun fikk til som langrennsløper.

  – Jeg tror mange glemmer at jeg var absolutt best i klassisk sprint, som er ganske så langt unna skøytedistanse som det kan bli. Så jeg synes den sammenligningen er litt spesiell, men akkurat nå føler jeg meg stolt over måten jeg går ski på.

  (NTB)

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN
 • Andersson knuste konkurrentene i Lysebotn opp

  Ebba Andersson var suveren i det tradisjonelle løpet Lysebotn Opp under årets Blinkfestival.

  – Det kjennes ut som jeg lykkes med å holde trøkket greit, men jeg fikk kjenne det litt på slutten, sier Andersson til NRK.

  Svensken rykket fra slovenske Eva Urevc og fikk tidlig en luke på 40 meter i den stupbratte bakken. Norsk-amerikanske Sophie Laukli tok opp kampen med Andersson og Urevc, men klarte aldri å komme opp til svensken.

  Laukli tok andreplassen foran Urevc. Ingvild Flugstad Østberg og de andre norske håpene hevdet seg aldri helt i toppen.

  Flugstad Østberg ble beste norske rundt halvannet minutt bak Andersson på en fjerdeplass. Helene Marie Fossesholm ble nummer fem.

  Ebba Andersson
  Foto: Helge Tvedten / NRK
 • Svindelsak i fransk skiskyting: Verdenscupvinner anklages for å ha misbrukt lagvenninnens bankkort

  Det er uro i det franske skiskyttermiljøet. Regjerende verdenscupvinner Julia Simon beskyldes for å ha svindlet OL-mester Justine Braisaz-Bouchet.

  Saken omtales av både L'Equipe og RMC Sport. Anklagene går ut på at Simon skal ha brukt lagvenninnens kredittkort til å kjøpe varer på nettet til verdi på mellom 1000 og 2000 euro.

  Det tilsvarer mellom 11.000 og 23.000 kroner etter dagens kurs. Ifølge rapportene skjedde svindelen mens utøverne deltok på Blinkfestivalen i Sandnes i august i fjor.

  Selv benekter Simon innholdet i beskyldningene.

  – Julia Simons posisjon er klar. Hun bestrider anklagene, sier 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud, ifølge L'Équipe.

  Saken ble tatt opp i et møte i disiplinærkomiteen i Frankrikes skiforbund 1. juni. Der ble det bestemt at man vil vente med å gjøre noe inntil politiet har konkludert i etterforskningen.

  Simon deltar ikke på det franske skiskytterlandslagets treningsleir, som for tiden er lagt til Prémanon. Den offisielle forklaringen er at hun er borte av «personlige årsaker».

  TV 2 omtalte saken først i Norge.

  (©NTB)

  Sesongstart skiskyting
  Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal