Hopp til innhold

Klæbo skal trene med en av sine største rivaler: – Dårlig nytt for alle konkurrenter

SANDNES/OSLO (NRK): Nesten ingen i verden kan henge på Federico Pellegrinos ekstreme rykk. Nå skal han samarbeide med sin største rival, Johannes Høsflot Klæbo.

Kirkebakken Grand Prix rulleskirenn Hamar

SAMARBEID MED RIVAL: Frem mot vinteren skal Johannes Høsflot Klæbo trene med spurtrival Federico Pellegrino.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det vil bli en strålende mulighet for meg, men kanskje også for han for å få litt erfaring fra gamle Pellegrino, sier Federico Pellegrino til NRK.

Pellegrino har i en årrekke vært verdens klart beste på sprint i fristil, inntil han i fjor ble revet ned fra tronen av nettopp Klæbo. Nå slår de to enerne seg sammen.

– Vi har ikke gjort det før. Men skiforbundene organiserte det sammen, sier italieneren.

Skifestivalen Blink 2019

TOK SEIEREN: Federico Pellegrino var best i sprinten og tok seieren på Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Axelar/norges Skiforbund / NTB scanpix

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, tror at samarbeidet vil ha en klar positiv innvirkning for de to spurt-essene.

– At to av verdens beste sprintere skal trene sammen kan jo gjøre begge bedre. Det er kanskje dårlig nytt for alle konkurrenter, sier Torgeir Bjørn.

– Pellegrino kan tjene mest

Pellegrino er 28 år og har vært i langrennssirkuset i lang tid. NRK-eksperten tror at gullvinneren fra Lahti-VM kan tilføye den unge nordmannen en hel del.

– Pellegrino har jo vært den beste sprinteren i mange år, helt til Klæbo kom opp. Han har lang erfaring i det å gå i felt, så han kan nok lære litt hvordan Pellegrino tenker og taktisk går i felt, forteller Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo vant alle sprintene han stilte opp i fjor. Pellegrino vant i Cogne, men der stile ikke Klæbo, og var kun bedre enn nordmannen da Klæbo knakk staven på Lillehammer.

Torgeir Bjørn

ET FARLIG SAMARBEID: NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, mener at samarbeidet mellom de to spurtkanonene er dårlig nytt for konkurrentene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– I skøyting er det ganske dødt løp mellom de to, så det er kanskje der Klæbo kan hente mest.

Likevel tror han at det er italieneren som har aller mest å hente på det nye samarbeidet.

– Jeg tror nok Pellegrino kan tjene mest på samarbeidet, fordi Klæbo har utviklet teknikken en del. Han kan lære en del i klassisk teknikk, for der har Klæbo vært en del bedre enn Pellegrino, understreker langrennseksperten.

Vant sprinten

Og i sprintfinalen på Blinkfestivalen lørdag viste italieneren virkelig storform.

– Ingen kan true Federico Pellegrino i finalen her i Sandnes, utbrøt NRKs langrennskommentator Andreas Stabrun Smith i spurten.

For ut av siste sving før oppløpet, dro virkelig Pellegrino til. I spurten utkonkurrerte han motstanderne sine.

– Jeg er veldig fornøyd. Formen er ikke den beste, men det var veldig gøy her i dag. Det var en fantastisk atmosfære, sa Pellegrino til NRK etter sprintseieren.

Han vant etter å ha slått britiske James Clugnet og russiske Sergej Ustjugov, som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Nå blir Pellegrino værende i Norge for å trene.

– Frem til vinteren har jeg en lang periode i Norge. Jeg blir her en måned i Sandnes og Trondheim. For å trene på det beste stedet for langrenn, sier italieneren.

Gjøran Tefre var eneste nordmann i sprintfinalen for herrene. På sisterunden hektet han seg fast i Sergej Ustjugov sine rulleski og falt på asfalten. Det ble derfor sisteplass for 24-åringen.

Siste nytt

 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

  Rafael Nadal bekreftet mandag at han skal spille Barcelona Open. Der møter han Flavio Cobolli fra Italia i første runde tirsdag.

  – For meg er det en gave å kunne være her i Barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa Nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere.

  Nadal har ikke spilt siden Brisbane International i januar på grunn av skade. Han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert Australian Open, Indian Wells og Monte-Carlo Masters.

  Turneringen i Barcelona blir Nadals første på grus siden han slo Casper Ruud i finalen av French Open i mai 2022.

  Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal