Klæbo skal trene med en av sine største rivaler: – Dårlig nytt for alle konkurrenter

SANDNES/OSLO (NRK): Nesten ingen i verden kan henge på Federico Pellegrinos ekstreme rykk. Nå skal han samarbeide med sin største rival, Johannes Høsflot Klæbo.

Kirkebakken Grand Prix rulleskirenn Hamar

SAMARBEID MED RIVAL: Frem mot vinteren skal Johannes Høsflot Klæbo trene med spurtrival Federico Pellegrino.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det vil bli en strålende mulighet for meg, men kanskje også for han for å få litt erfaring fra gamle Pellegrino, sier Federico Pellegrino til NRK.

Pellegrino har i en årrekke vært verdens klart beste på sprint i fristil, inntil han i fjor ble revet ned fra tronen av nettopp Klæbo. Nå slår de to enerne seg sammen.

– Vi har ikke gjort det før. Men skiforbundene organiserte det sammen, sier italieneren.

Skifestivalen Blink 2019

TOK SEIEREN: Federico Pellegrino var best i sprinten og tok seieren på Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Axelar/norges Skiforbund / NTB scanpix

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, tror at samarbeidet vil ha en klar positiv innvirkning for de to spurt-essene.

– At to av verdens beste sprintere skal trene sammen kan jo gjøre begge bedre. Det er kanskje dårlig nytt for alle konkurrenter, sier Torgeir Bjørn.

– Pellegrino kan tjene mest

Pellegrino er 28 år og har vært i langrennssirkuset i lang tid. NRK-eksperten tror at gullvinneren fra Lahti-VM kan tilføye den unge nordmannen en hel del.

– Pellegrino har jo vært den beste sprinteren i mange år, helt til Klæbo kom opp. Han har lang erfaring i det å gå i felt, så han kan nok lære litt hvordan Pellegrino tenker og taktisk går i felt, forteller Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo vant alle sprintene han stilte opp i fjor. Pellegrino vant i Cogne, men der stile ikke Klæbo, og var kun bedre enn nordmannen da Klæbo knakk staven på Lillehammer.

Torgeir Bjørn

ET FARLIG SAMARBEID: NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, mener at samarbeidet mellom de to spurtkanonene er dårlig nytt for konkurrentene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– I skøyting er det ganske dødt løp mellom de to, så det er kanskje der Klæbo kan hente mest.

Likevel tror han at det er italieneren som har aller mest å hente på det nye samarbeidet.

– Jeg tror nok Pellegrino kan tjene mest på samarbeidet, fordi Klæbo har utviklet teknikken en del. Han kan lære en del i klassisk teknikk, for der har Klæbo vært en del bedre enn Pellegrino, understreker langrennseksperten.

Vant sprinten

Og i sprintfinalen på Blinkfestivalen lørdag viste italieneren virkelig storform.

– Ingen kan true Federico Pellegrino i finalen her i Sandnes, utbrøt NRKs langrennskommentator Andreas Stabrun Smith i spurten.

For ut av siste sving før oppløpet, dro virkelig Pellegrino til. I spurten utkonkurrerte han motstanderne sine.

– Jeg er veldig fornøyd. Formen er ikke den beste, men det var veldig gøy her i dag. Det var en fantastisk atmosfære, sa Pellegrino til NRK etter sprintseieren.

Han vant etter å ha slått britiske James Clugnet og russiske Sergej Ustjugov, som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Nå blir Pellegrino værende i Norge for å trene.

– Frem til vinteren har jeg en lang periode i Norge. Jeg blir her en måned i Sandnes og Trondheim. For å trene på det beste stedet for langrenn, sier italieneren.

Gjøran Tefre var eneste nordmann i sprintfinalen for herrene. På sisterunden hektet han seg fast i Sergej Ustjugov sine rulleski og falt på asfalten. Det ble derfor sisteplass for 24-åringen.

Siste nytt

 • Zuccarello med mål og målgivende

  Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

  Scoringen kom etter et flott overgangsspill om lag ti minutter ut i kampen og var det eneste målet i første periode.

  Zuccarello fikk pucken like foran mål fra Kirill Kaprizov, som kunne ha skutt selv, og satte den høyt i mål med et håndleddsskudd fra en trang vinkel.

  Det var nordmannens tredje scoring denne sesongen, og han har vært i storform etter skadeavbrekket. (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • City med kontrollert seier

  Borussia Mönchengladbach fikk det veldig tøft i første kamp mot Manchester City i mesterligaens åttendedelsfinale.

  Kampen ble spilt i Ungarn, men var regnet som hjemmekamp for tyskerne. De klarte ikke skape noe press eller noen sjanser på «bortelaget», og Pep Guardiolas mannskap fikk tidlig kampens første mål da Cancelo dro seg inn og slo et presist innlegg på hodet til Bernardo Silva, som stanget inn 1-0.

  Etter pause fortsatte City presset, og nok en gang fikk Cancelo stå upresset og prikke et innlegg til Bernardo Silva. Denne gangen la portugiseren igjen ballen til Jesus, som pirket den over linja. 2-0 holdt kampen ut, tross en god sjanse til Mönchengladbach på overtid alene med keeper.

  I den andre kampen slet Real Madrid seg til en knepen seier borte mot Atalanta. Italienerne fikk tidlig et rødt kort på Remo Freuler da han taklet Ferland Mendy på vei igjennom forsvaret til Atalanta, og måtte forsvare seg mot et tafatt Real Madrid.

  Spanjolene slet med å skape sjanser, men like før slutt prikket Mendy ballen inn i lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

  Dermed vant Zidanes menn 1-0 i første kamp mot Atalanta.

  Silva og Jesus
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • VM-lab blandet prøvesvar: – Sykt

  Andrew Musgrave er bekymret etter at menneskelige feil gjorde at han fikk uriktig prøvesvar på en blodprøve.

  – Det er helt sykt, forteller briten til NRK.

  Tirsdag fikk både Musgrave og lagkamerat James Clugnet beskjed fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) om at det var funnet antistoffer for korona i blodprøvene deres.

  Britene fikk det ikke til å stemme, ettersom de også tok en antistofftest under Tour de Ski, og de har blitt testen jevnlig for korona siden.

  – Jeg forsto at det ikke var mulig, så James sendte en e-post til FIS. Da fant de ut at de hadde blandet prøvene våre med noen andres. Det er meget spesielt, utbryter Musgrave.

  – De bør ha stålkontroll på laboratoriene når det kommer til dopingtester, utdyper han.

  FIS' etiske sjef Sarah Fussek legger seg flat når NRK ringer, og hun forsikrer om at hun har beklaget til langrennsløperne, men at det ikke er noen grunn til bekymring.

  – Analysene av dopingprøver skjer automatisk, men disse antistofftestene må legges inn manuelt. Derfor er det tastefeil som har gjort at resultatene ble blandet, forklarer hun.

  Andrew Musgrave fra Storbritannia under langrennet i skiløypene på Beitostølen Skiarena søndag
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal