Klæbo skal trene med en av sine største rivaler: – Dårlig nytt for alle konkurrenter

SANDNES/OSLO (NRK): Nesten ingen i verden kan henge på Federico Pellegrinos ekstreme rykk. Nå skal han samarbeide med sin største rival, Johannes Høsflot Klæbo.

Kirkebakken Grand Prix rulleskirenn Hamar

SAMARBEID MED RIVAL: Frem mot vinteren skal Johannes Høsflot Klæbo trene med spurtrival Federico Pellegrino.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det vil bli en strålende mulighet for meg, men kanskje også for han for å få litt erfaring fra gamle Pellegrino, sier Federico Pellegrino til NRK.

Pellegrino har i en årrekke vært verdens klart beste på sprint i fristil, inntil han i fjor ble revet ned fra tronen av nettopp Klæbo. Nå slår de to enerne seg sammen.

– Vi har ikke gjort det før. Men skiforbundene organiserte det sammen, sier italieneren.

Skifestivalen Blink 2019

TOK SEIEREN: Federico Pellegrino var best i sprinten og tok seieren på Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Axelar/norges Skiforbund / NTB scanpix

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, tror at samarbeidet vil ha en klar positiv innvirkning for de to spurt-essene.

– At to av verdens beste sprintere skal trene sammen kan jo gjøre begge bedre. Det er kanskje dårlig nytt for alle konkurrenter, sier Torgeir Bjørn.

– Pellegrino kan tjene mest

Pellegrino er 28 år og har vært i langrennssirkuset i lang tid. NRK-eksperten tror at gullvinneren fra Lahti-VM kan tilføye den unge nordmannen en hel del.

– Pellegrino har jo vært den beste sprinteren i mange år, helt til Klæbo kom opp. Han har lang erfaring i det å gå i felt, så han kan nok lære litt hvordan Pellegrino tenker og taktisk går i felt, forteller Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo vant alle sprintene han stilte opp i fjor. Pellegrino vant i Cogne, men der stile ikke Klæbo, og var kun bedre enn nordmannen da Klæbo knakk staven på Lillehammer.

Torgeir Bjørn

ET FARLIG SAMARBEID: NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, mener at samarbeidet mellom de to spurtkanonene er dårlig nytt for konkurrentene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– I skøyting er det ganske dødt løp mellom de to, så det er kanskje der Klæbo kan hente mest.

Likevel tror han at det er italieneren som har aller mest å hente på det nye samarbeidet.

– Jeg tror nok Pellegrino kan tjene mest på samarbeidet, fordi Klæbo har utviklet teknikken en del. Han kan lære en del i klassisk teknikk, for der har Klæbo vært en del bedre enn Pellegrino, understreker langrennseksperten.

Vant sprinten

Og i sprintfinalen på Blinkfestivalen lørdag viste italieneren virkelig storform.

– Ingen kan true Federico Pellegrino i finalen her i Sandnes, utbrøt NRKs langrennskommentator Andreas Stabrun Smith i spurten.

For ut av siste sving før oppløpet, dro virkelig Pellegrino til. I spurten utkonkurrerte han motstanderne sine.

– Jeg er veldig fornøyd. Formen er ikke den beste, men det var veldig gøy her i dag. Det var en fantastisk atmosfære, sa Pellegrino til NRK etter sprintseieren.

Han vant etter å ha slått britiske James Clugnet og russiske Sergej Ustjugov, som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Nå blir Pellegrino værende i Norge for å trene.

– Frem til vinteren har jeg en lang periode i Norge. Jeg blir her en måned i Sandnes og Trondheim. For å trene på det beste stedet for langrenn, sier italieneren.

Gjøran Tefre var eneste nordmann i sprintfinalen for herrene. På sisterunden hektet han seg fast i Sergej Ustjugov sine rulleski og falt på asfalten. Det ble derfor sisteplass for 24-åringen.

Siste nytt

 • Hovland heng framleis med i teten

  Viktor Hovland gjekk tredje runde i PGA-turneringa i Wentworth i England på to slag under par, og er åtte under par samanlagt før siste runde.

  Han hadde fem birdiar og tre bogeyar på runden. Då han var ferdig, låg han på delt niandeplass, men ikkje alle var ferdige.

  Jon Rahm leier med 16 under par, framfor Danny Willett med 14 og Justin Rose med 13.

  Viktor Hovland
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017 etter personleg å ha spurt statsminister Erna Solberg om det. I august i fjor fekk han løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal