Klæbo skal trene med en av sine største rivaler: – Dårlig nytt for alle konkurrenter

SANDNES/OSLO (NRK): Nesten ingen i verden kan henge på Federico Pellegrinos ekstreme rykk. Nå skal han samarbeide med sin største rival, Johannes Høsflot Klæbo.

Kirkebakken Grand Prix rulleskirenn Hamar

SAMARBEID MED RIVAL: Frem mot vinteren skal Johannes Høsflot Klæbo trene med spurtrival Federico Pellegrino.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det vil bli en strålende mulighet for meg, men kanskje også for han for å få litt erfaring fra gamle Pellegrino, sier Federico Pellegrino til NRK.

Pellegrino har i en årrekke vært verdens klart beste på sprint i fristil, inntil han i fjor ble revet ned fra tronen av nettopp Klæbo. Nå slår de to enerne seg sammen.

– Vi har ikke gjort det før. Men skiforbundene organiserte det sammen, sier italieneren.

Skifestivalen Blink 2019

TOK SEIEREN: Federico Pellegrino var best i sprinten og tok seieren på Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Axelar/norges Skiforbund / NTB scanpix

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, tror at samarbeidet vil ha en klar positiv innvirkning for de to spurt-essene.

– At to av verdens beste sprintere skal trene sammen kan jo gjøre begge bedre. Det er kanskje dårlig nytt for alle konkurrenter, sier Torgeir Bjørn.

– Pellegrino kan tjene mest

Pellegrino er 28 år og har vært i langrennssirkuset i lang tid. NRK-eksperten tror at gullvinneren fra Lahti-VM kan tilføye den unge nordmannen en hel del.

– Pellegrino har jo vært den beste sprinteren i mange år, helt til Klæbo kom opp. Han har lang erfaring i det å gå i felt, så han kan nok lære litt hvordan Pellegrino tenker og taktisk går i felt, forteller Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo vant alle sprintene han stilte opp i fjor. Pellegrino vant i Cogne, men der stile ikke Klæbo, og var kun bedre enn nordmannen da Klæbo knakk staven på Lillehammer.

Torgeir Bjørn

ET FARLIG SAMARBEID: NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, mener at samarbeidet mellom de to spurtkanonene er dårlig nytt for konkurrentene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– I skøyting er det ganske dødt løp mellom de to, så det er kanskje der Klæbo kan hente mest.

Likevel tror han at det er italieneren som har aller mest å hente på det nye samarbeidet.

– Jeg tror nok Pellegrino kan tjene mest på samarbeidet, fordi Klæbo har utviklet teknikken en del. Han kan lære en del i klassisk teknikk, for der har Klæbo vært en del bedre enn Pellegrino, understreker langrennseksperten.

Vant sprinten

Og i sprintfinalen på Blinkfestivalen lørdag viste italieneren virkelig storform.

– Ingen kan true Federico Pellegrino i finalen her i Sandnes, utbrøt NRKs langrennskommentator Andreas Stabrun Smith i spurten.

For ut av siste sving før oppløpet, dro virkelig Pellegrino til. I spurten utkonkurrerte han motstanderne sine.

– Jeg er veldig fornøyd. Formen er ikke den beste, men det var veldig gøy her i dag. Det var en fantastisk atmosfære, sa Pellegrino til NRK etter sprintseieren.

Han vant etter å ha slått britiske James Clugnet og russiske Sergej Ustjugov, som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Nå blir Pellegrino værende i Norge for å trene.

– Frem til vinteren har jeg en lang periode i Norge. Jeg blir her en måned i Sandnes og Trondheim. For å trene på det beste stedet for langrenn, sier italieneren.

Gjøran Tefre var eneste nordmann i sprintfinalen for herrene. På sisterunden hektet han seg fast i Sergej Ustjugov sine rulleski og falt på asfalten. Det ble derfor sisteplass for 24-åringen.

Siste nytt

 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP
 • Spania klar for semifinale

  Med 37-28 seier over Hviterussland er Spania klar for semifinale. Dermed vil Norge møte enten Kroatia eller Spania, dersom Norge tar seg til en semifinale. Onsdag møter Spania Kroatia i siste kamp før semifinalene, og den kampen avgjør hvem som går ut som gruppevinner.

  Viran Morros de Argila
  Foto: Vladimir Simicek / AFP
 • Kansellert fly skaper problemer

  Freestylekjører Øystein Bråten går glipp av viktig trening i forkant av X Games i Aspen, som starter torsdag. Bråten skulle egentlig fly til USA i dag, men grunnet feil med flyet ble reisen kansellert. Nordmannen skal konkurrere i slopestyle, men får da en dag mindre i løypa enn konkurrentene. – Jeg krysser fingrene for at vi er på plass i morgen, så skal det gå bra. Jeg gleder meg sjukt mye. Jeg har sett bilder av løypa og den ser helt rå ut, sier Bråten til NRK.

  Øystein Bråten under X Games Oslo 2018
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal