Hopp til innhold

Bjørndalen gir utstyret skylda – fikk spesialsendt nye ski

POKLJUKA/OSLO (NRK) Ole Einar Bjørndalen (42) tapte mye i sporet i verdenscupåpningen. For å få opp farten fikk han spesialsendt nye ski – med god hjelp av NRKs kommentator.

Ole Einar Bjørndalen

GIKK FOR SAKTE: Ole Einar Bjørndalen tapte mye i sporet sist helg. Her fra 20 kilometeren, der han ble nummer fem.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

– Jeg valgte feil utstyr, det er sånt som skjer. Jeg tok en risiko som var dum å ta, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Han startet sesongen med en femteplass på 20 kilometeren, og fulgte opp med 12. plass på både sprint og jaktstart. Han omtaler sprinten lørdag som et av hans beste løp på lenge, men det holdt bare til 12. plass, selv med ti treff.

– Jeg og to andre mente skiene skulle være bra, men det funka ikke. Forskjellen synes jo ekstremt godt, erkjenner veteranen.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

Takker «postbudet» fra NRK

Da må han ta grep. Før rennene i Pokljuka har han fått helt nye ski som skal få fart på mannen med 94 verdenscupseirer i skiskyting.

– Jeg skal unngå å gå i den samme fella igjen, så vi har produsert opp ti ski som skal være riktig for dette føret. Jeg har fått sendt ned fem par ski, sier Bjørndalen.

Men han trengte hjelp for å få skiene til Slovenia. Løsningen ble NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Morten Aa Djupvik (skiskyttersjef) ringte og lurte på om vi kunne ta med et par ski fra Oslo. Da jeg hørte at det var nye par ski, var det litt morsomt. Det føltes som dyrebar last, sier NRK-kommentatoren om oppdraget.

– Jeg må takke NRK for at de var postbud og tok med skiene. Jeg brukte alle kontakter for å få raskest mulig transport. Jeg må bare takke for hjelpa; det var veldig bra postbud, sier Bjørndalen.

Stabrun Smith melder også at det er første gang som postbud.

– Jeg har ikke tenkt å gå over i bransjen, men det hadde vært gøy om det gikk, sier han.

Lynkurs i russisk

Det er ikke bare på ski det er nye utfordringer for Bjørndalen om dagen. De første månedene som far er unnagjort.

– Jeg skulle gjerne vært litt mer med familien. Det er litt spesielt, og det er litt fint. Jeg gleder meg til å komme hjem til jul.

Han innrømmer også at farsrollen har forandret ham.

– Jeg er ganske urolig av meg, men nå har jeg fått mer tålmodighet.

Og språkmektige Bjørndalen ser også utfordringer i det fjerne. Datteren Xenia kommer til å snakke russisk – et språk Bjørndalen ikke behersker.

– Jeg kan ikke russisk. Men kanskje jeg tar et lynkurs etter OL, sier han lurt.

  • Se verdenscupen i skiskyting direkte fra Pokljuka fra klokken 11.10 fredag.

Siste nytt

  • Larvik knep den siste semifinaleplassen

    Larvik slo Molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner.

    Fra før er Vipers Kristiansand, Storhamar og Sola klar for neste fase i sluttspillet. Oppgjøret mellom Larvik og Molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien.

    På egen parkett tok Larvik tak i kampen i 2. omgang. Maja Furu Sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. Sherin Obaidli scoret seks mål for Molde.

    Veteranen Heidi Løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag.

    – Denne skaden kan ta tid. Hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for Heidi, sa Larvik -Arne Senstad til TV 2 før oppgjøret.

    De første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. Skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai.

    Vipers er regjerende mester i sluttspillet. (NTB)

    Larvik Håndball
    Foto: NTB
  • Woods fikk US Open-invitasjon: – Jeg er beæret

    Golflegenden Tiger Woods ble torsdag tildelt en plass i den 124. utgaven av majorturneringen US Open.

    Selv om Woods har vunnet turneringen tre ganger gir ikke det, som noen andre majorturneringer, automatisk plass ut livet.

    Woods har spilt få turneringer de siste årene som følge av en alvorlig bilulykke og måtte i utgangspunktet kvalifisere seg til turneringen på Pinehurst i midten av juni.

    Torsdag opplyser arrangøren at 48-åringen har fått invitasjon til turneringen.

    – US Open er en veldig spesiell turnering for meg og den har hjulpet meg med å definere karrieren min. Jeg er beæret over å få denne invitasjonen, sier Woods.

    Amerikaneren har vunnet 15 majortitler i løpet av karrieren.

    – Historien om US Open kan ikke bli skrevet uten Tiger Woods. Mesterskapet er enkelt sagt bedre med Tiger på start, sier USGA-sjef John Bodenhamer. (NTB)

    Tiger Woods
    Foto: AP
  • Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

    Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson har sluttet å spekulere på om Therese Johaug stiller under VM i Trondheim neste år.

    – Jeg regner med at hun kommer. Det blir kult å ha henne tilbake, sier Karlsson ifølge TT etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag.

    Det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene.

    Hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. Landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen.

    I Sverige har de tatt Johaugs beslutning på forskudd. Karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen.

    – For tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. Da slo jeg henne to ganger, sier Karlsson.

    Siden har Johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med Nils Jakob Hoff.

    – Hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger Karlsson til. (NTB)

    rdtoipDKm5Q
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal