Bjørndalen gir utstyret skylda – fikk spesialsendt nye ski

POKLJUKA/OSLO (NRK) Ole Einar Bjørndalen (42) tapte mye i sporet i verdenscupåpningen. For å få opp farten fikk han spesialsendt nye ski – med god hjelp av NRKs kommentator.

Ole Einar Bjørndalen

GIKK FOR SAKTE: Ole Einar Bjørndalen tapte mye i sporet sist helg. Her fra 20 kilometeren, der han ble nummer fem.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

– Jeg valgte feil utstyr, det er sånt som skjer. Jeg tok en risiko som var dum å ta, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Han startet sesongen med en femteplass på 20 kilometeren, og fulgte opp med 12. plass på både sprint og jaktstart. Han omtaler sprinten lørdag som et av hans beste løp på lenge, men det holdt bare til 12. plass, selv med ti treff.

– Jeg og to andre mente skiene skulle være bra, men det funka ikke. Forskjellen synes jo ekstremt godt, erkjenner veteranen.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

Takker «postbudet» fra NRK

Da må han ta grep. Før rennene i Pokljuka har han fått helt nye ski som skal få fart på mannen med 94 verdenscupseirer i skiskyting.

– Jeg skal unngå å gå i den samme fella igjen, så vi har produsert opp ti ski som skal være riktig for dette føret. Jeg har fått sendt ned fem par ski, sier Bjørndalen.

Men han trengte hjelp for å få skiene til Slovenia. Løsningen ble NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Morten Aa Djupvik (skiskyttersjef) ringte og lurte på om vi kunne ta med et par ski fra Oslo. Da jeg hørte at det var nye par ski, var det litt morsomt. Det føltes som dyrebar last, sier NRK-kommentatoren om oppdraget.

– Jeg må takke NRK for at de var postbud og tok med skiene. Jeg brukte alle kontakter for å få raskest mulig transport. Jeg må bare takke for hjelpa; det var veldig bra postbud, sier Bjørndalen.

Stabrun Smith melder også at det er første gang som postbud.

– Jeg har ikke tenkt å gå over i bransjen, men det hadde vært gøy om det gikk, sier han.

Lynkurs i russisk

Det er ikke bare på ski det er nye utfordringer for Bjørndalen om dagen. De første månedene som far er unnagjort.

– Jeg skulle gjerne vært litt mer med familien. Det er litt spesielt, og det er litt fint. Jeg gleder meg til å komme hjem til jul.

Han innrømmer også at farsrollen har forandret ham.

– Jeg er ganske urolig av meg, men nå har jeg fått mer tålmodighet.

Og språkmektige Bjørndalen ser også utfordringer i det fjerne. Datteren Xenia kommer til å snakke russisk – et språk Bjørndalen ikke behersker.

– Jeg kan ikke russisk. Men kanskje jeg tar et lynkurs etter OL, sier han lurt.

 • Se verdenscupen i skiskyting direkte fra Pokljuka fra klokken 11.10 fredag.

Siste nytt

 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Ungarn hjalp Norge

  Norge trenger hjelp fra andre lag for å gå videre i EM, og et av resultatene de trengte var Ungarn-seier mot Tyskland. Det ble en nervepirrende kamp, men Ungarn vant til slutt 26-25. Senere i kveld må Romania slå Nederland for norsk avansement.

  Hpndball
  Foto: Jean-christophe Verhaegen / AFP
 • Misfornøyd Lunde Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på dagens 10 000m med en femteplass, men var misfornøyd med baneforholdene. Nordmannen mente det var for mye vann på isen. Nederlandske Marcel Bosker vant foran russerne Alexander Rumyantsev og Danila Semerikov.

  Sverre Lunde Pedersen
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal