NRK Meny
Normal

– Jeg jobbet som tusan, men ble bare fragått

ÖSTERSUND (NRK): Ole Einar Bjørndalen fatter ikke hvorfor han havnet helt nede på 12. plass tross feilfri skyting på sprinten i Östersund.

Ole Einer Bjørndalen ser uforståelig ut i lufta

FORUNDRET: Ole Einar Bjørndalen skjønte lite da han kom i mål langt bak teten selv med feilfri skyting. Han endte til slutt på 12. plass, omtrent ett minutt bak vinneren Martin Fourcade.

Foto: Alem Zebic / NRK

– Jeg må se på det etterpå, sier Bjørndalen til NRK på spørsmål om hvorfor det gikk så trått på sprinten.

Da han fyllte alle blinkene også på stående skyting så det lyst ut i Sverige lørdag kveld. 42-åringen forlot standplass på en foreløpig tredjeplass etter siste skyting.

Men på sisterunden sa det stopp.

– Jeg jobbet som tusan, men ble bare fragått, sier 42-åringen som likevel ble beste norske med sin 12. plass.

Martin Fourcade jubler med armene i været

MASKIN: Franske Martin Fourcade vant lørdagens sprint i Östersund med hele 41,5 sekund. Det er ren utklassing.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

– Må skjerpe meg

Til slutt var han hele 57 sekunder bak suveren Martin Fourcade som vant. Mellom han og franskmannen var det også to løpere med én strafferunde. I tillegg hadde østerrikske Julian Eberhard faktisk to runder, men endte likevel på femteplass.

– Det er store avstander. Det var mange som gikk fort i dag, men jeg hadde ikke sjanse til å svare på det. Jeg gjorde et bra renn så jeg får ikke gjort så mye, men det er langt opp og jeg må skjerpe meg, sier Bjørndalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Tidligere i uka har han understreket at han ikke har forventet å være i toppform denne helgen, men ifølge 42-åringen står det ikke så dårlig til som lørdagens resultat skulle tilsi.

– Formen er nok ikke på topp, men den er ikke dårlig heller, så hva skal jeg si? Jeg skyter fullt og går middels. Mer er det ikke å si.

Skylder ikke på skiene

Fredag fortalte NRK at ringreven har byttet ut hele skiparken før årets sesong for første gang siden 2004, men han vil ikke uten videre skylle på skiene etter 12. plassen torsdag.

– Jeg føler jeg valgte bra ski i dag, men det er vanskelig å si for jeg gikk ikke sammen med så mange andre som jeg kunne sammenligne med.

– Vanskelig

Suverene Maritn Fourcade, som nå har vunnet årets to første verdenscuprenn, forteller at også han følte det var tungt selv om han vant.

– Det var vanskelig i dag, jeg bare ga alt jeg hadde, sier franskmannen som virker fryktelig sterk også i år.

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

  • Vipers ute av mesterligaen

    Vipers Kristiansand er ute av mesterligaen i håndball forkvinner etter 23-26-tap mot Buducnost Podgorica fra Montenegro.

    Vipers tapte lørdagens skjebneoppgjør i Montenegro med 23-26. Dermed er Vipers-jentene ute av mesterligaen, men går nå inn i EHF-cupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal