NRK Meny
Normal

Her skjer det som ikke skal skje med Thingnes Bø

ÖSTERSUND (NRK): I hele sommer og høst har Johannes Thingnes Bø (23) trent på å ikke skyte for raskt, men søndag kan han ha mistet pallen nettopp på grunn av det.

Thingnes Bø på tredje skyting

TO BOM: Midti denne gruppen bommer Johannes Thingnes Bø to ganger på den tredje skytingen under søndagens jaktstart. Han fikk til slutt totalt fire bom. Hadde han truffet på de to siste skytingene ville han ha kjempet om pallen.

– Det er for dårlig, erkjenner 23-åringen.

– Skyter han fullt havner han på pallen, eller i hvert fall kjemper om den, sier trener Siegfried Mazet.

Det var på tredje skyting på søndagens jaktstart i Östersund det gikk galt. Med feilfri skyting kunne Thingnes Bø virkelig ha gått seg opp i tetstriden, men i stedet skjøt han for raskt og bommet to ganger - noe han har trent mye på å unngå.

– Føler du han glemte det han har lært, Mazet?

– Kanskje denne gangen, men du vet det er lett å gå i fella og angripe for mye når de andre skyter raskt og du ser plasseringene forsvinne, sier treneren.

Siegfried Mazet løfter brillene på på lua

SKYTETRENER: Siegfried Mazet mener Johannes Thingnes Bø nærmer seg en perfekt skytter steg for steg.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Hårfint

Thingnes Bø ble likevel beste norske på en tiendeplass, men 23-åringen samler ikke på tiendeplasser. Han skal vinne.

Men dette er ikke enkelt. På lørdag skjøt han sakte, men bommet likevel.

– I går tapte jeg en del tid på skytingen, derfor prøvde jeg å skyte litt raskere i dag, men det kan hende jeg ikke er god nok til det helt enda, sier 23-åringen.

– Det er en hårfin balansegang, forklarer skytetrener Siegfried Mazet.

Johannes Thingnes Bø på standplass

KONSENTRERT: Alle sanser er i helspenn når Johannes Thingnes Bø skyter. 23-åringen har jobbet mye med skytehastighet denne sommeren og høsten.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Følte seg sterk

Målet er å beherske skytingen bedre enn verdensener Martin Fourcade. Da franskmannens gamletrener, Mazet, tok over skyteansvaret for Norge i våres innførte han et nytt regime.

For Johannes Thingnes Bø handlet det mye om å bli flinkere til å lese forholdene på standplass. Som man så på søndag kan 23-åringen bli for ivrig å sende av gårde skudd når han egentlig bør holde igjen.

– I dag følte jeg meg sterkest av alle i hele feltet og bare gikk forbi folk, men dessverre tror jeg kanskje at jeg dro med meg farten inn på standplass, for der ble det litt knotete, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Møte lørdag kveld

Etter lørdagens sprint, der Bø endte på en skuffende 30. plass med to bom og etterpå nektet å snakke med pressen, tok Bø og Mazet seg en prat på kvelden.

– Vi pratet om at jeg skulle være mer direkte i dag, men det gikk ikke helt etter planen, sier Bø.

Slik oppsummerer Mazet nå tingenes tilstand:

– I dag angrep han, mens i går var han for forsiktig og skjøt for sakte. Nå må vi finne balansen mellom gårsdagens og dagens skyting.

– Hvis han holder hvert skudd et halvt sekund lenger enn i dag er det perfekt, sier treneren.

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld