NRK Meny
Normal

Her skjer det som ikke skal skje med Thingnes Bø

ÖSTERSUND (NRK): I hele sommer og høst har Johannes Thingnes Bø (23) trent på å ikke skyte for raskt, men søndag kan han ha mistet pallen nettopp på grunn av det.

Thingnes Bø på tredje skyting

TO BOM: Midti denne gruppen bommer Johannes Thingnes Bø to ganger på den tredje skytingen under søndagens jaktstart. Han fikk til slutt totalt fire bom. Hadde han truffet på de to siste skytingene ville han ha kjempet om pallen.

– Det er for dårlig, erkjenner 23-åringen.

– Skyter han fullt havner han på pallen, eller i hvert fall kjemper om den, sier trener Siegfried Mazet.

Det var på tredje skyting på søndagens jaktstart i Östersund det gikk galt. Med feilfri skyting kunne Thingnes Bø virkelig ha gått seg opp i tetstriden, men i stedet skjøt han for raskt og bommet to ganger - noe han har trent mye på å unngå.

– Føler du han glemte det han har lært, Mazet?

– Kanskje denne gangen, men du vet det er lett å gå i fella og angripe for mye når de andre skyter raskt og du ser plasseringene forsvinne, sier treneren.

Siegfried Mazet løfter brillene på på lua

SKYTETRENER: Siegfried Mazet mener Johannes Thingnes Bø nærmer seg en perfekt skytter steg for steg.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Hårfint

Thingnes Bø ble likevel beste norske på en tiendeplass, men 23-åringen samler ikke på tiendeplasser. Han skal vinne.

Men dette er ikke enkelt. På lørdag skjøt han sakte, men bommet likevel.

– I går tapte jeg en del tid på skytingen, derfor prøvde jeg å skyte litt raskere i dag, men det kan hende jeg ikke er god nok til det helt enda, sier 23-åringen.

– Det er en hårfin balansegang, forklarer skytetrener Siegfried Mazet.

Johannes Thingnes Bø på standplass

KONSENTRERT: Alle sanser er i helspenn når Johannes Thingnes Bø skyter. 23-åringen har jobbet mye med skytehastighet denne sommeren og høsten.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Følte seg sterk

Målet er å beherske skytingen bedre enn verdensener Martin Fourcade. Da franskmannens gamletrener, Mazet, tok over skyteansvaret for Norge i våres innførte han et nytt regime.

For Johannes Thingnes Bø handlet det mye om å bli flinkere til å lese forholdene på standplass. Som man så på søndag kan 23-åringen bli for ivrig å sende av gårde skudd når han egentlig bør holde igjen.

– I dag følte jeg meg sterkest av alle i hele feltet og bare gikk forbi folk, men dessverre tror jeg kanskje at jeg dro med meg farten inn på standplass, for der ble det litt knotete, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Møte lørdag kveld

Etter lørdagens sprint, der Bø endte på en skuffende 30. plass med to bom og etterpå nektet å snakke med pressen, tok Bø og Mazet seg en prat på kvelden.

– Vi pratet om at jeg skulle være mer direkte i dag, men det gikk ikke helt etter planen, sier Bø.

Slik oppsummerer Mazet nå tingenes tilstand:

– I dag angrep han, mens i går var han for forsiktig og skjøt for sakte. Nå må vi finne balansen mellom gårsdagens og dagens skyting.

– Hvis han holder hvert skudd et halvt sekund lenger enn i dag er det perfekt, sier treneren.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio