Hopp til innhold

Ber Northug ta kritikk internt: – Tror de har diskutert dette

Langrennskomiteen skal evaluere Vidar Løfshus etter sesongen. Et punkt vil være kommunikasjon med media der landslagssjefen refses av skikongen.

Vidar Løfshus og petter Northug

FÅR KRITIKK: Vidar Løfshus (til venstre) kritiseres av Petter Northug etter VM.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I mandagens VG går Petter Northug knallhardt ut mot landslagssjef Vidar Løfshus. Northug reiste medaljeløs hjem fra Lahti, men tok et oppgjør med Løfshus mediehåndtering i forkant av mesterskapet.

Sprinttrener Arild Monsen kjenner seg ikke igjen i overskriftene.

Arild Monsen

SPRINTTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tror den ser verre ut på trykksverte. Jeg tror Petter er ganske ironisk, men den er kanskje skremmende for folk der ute. Vi opplever det ikke slik, i alle fall ikke når han er sammen med oss, forteller Monsen til NRK.

Skal evaluere Løfshus

Sitatene Northug henviser til ble gitt i et TV 2-intervju før VM. Til kanalen meldte landslagssjef Løfshus at ​mediepresset førte til Johaugs positive dopingprøve, en uttalelse han senere trakk tilbake. Skikongen kunne avsløre at sportssjefens uttalelser ble et samtaleemne innad i troppen.

Leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, ber Northug om å ta det internt innad i landslaget og ikke i media.

– Jeg ønsker at Petter tar det direkte med Vidar. Det opplever jeg at de gjør. Jeg tror at han og Vidar har diskutert dette, sier Skogstad til NRK.

Etter uttalelsene skal Northug og Løfshus ha pratet sammen på hotellet. Sportssjef Vidar Løfshus henviser til kommunikasjonssjef Espen Graff som sa følgende til VG i går.

– Vidar har tatt opp dette med Petter etter de kom tilbake i leiren og de er begge enige om å legge saken død. Han ønsker ikke kommentere ut over det.

– Jeg opplever at det ikke er noe konflikt mellom Løfshus og Northug, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

Kontrakten går ut etter OL

Sportssjefen vil bli evaluert av langrennskomiteen, og kommunikasjonen og mediehåndtering blir et punkt i evalueringen – uten at det er noe ekstraordinært.

Lederen av langrennskomiteen vil ikke bidra til spekulasjoner rundt Løfshus' stilling.

– Han har kontrakt til etter OL i Pyeongchang og den forholder vi oss til.

Langrennskomiteen vil sammen med landslaget evaluere sesongen etter NM på Gålå i slutten av måneden. Skogstad forteller at de er fornøyde med det som er levert i VM.

– Vi ønsker å gi Vidar og co. honnør for det, forteller Skogstad.

Northug og Trump

SE VIDEO: Northug fikk ny skyggelue i VM-kveld.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    ­– Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal