NRK Meny
Normal

Her får Northug Trump-skyggeluen: – Blir en skummel kampanje

Under VM-kveld fredag fikk Northug skyggelue med påskriften «MAKE SKIFORBUNDET GREAT AGAIN».

Northug og Trump

SE VIDEO: Petter Northug «tok en Trump» i VM-kveld fredag.

– Fellesnevneren for meg og Trump er at når jeg skal søke på stillingen til Løfshus blir det Northug-caps med «MAKE SKIFORBUNDET GREAT AGAIN».

Det meldte Petter Northug da han møtte pressen før VM.

Fredag ble spøk til alvor da skiesset gjestet VM-kveld. Der fikk han overlevert en skyggelue fra programleder Ida Nysæther Rasch. Akkurat som Northug ønsket seg, hadde luen påskriften «MAKE SKIFORBUNDET GREAT AGAIN».

Petter Northug med ny skyggelue

Petter Northug med ny skyggelue.

Foto: Øystein Hagelund / NRK

– Den passet bra. Sorry, Vidar. Dette kan bli en skummel kampanje, kanskje allerede til våren, sa Northug og tok på seg luen på direkten.

Den uhøytidelige overleveringen skjedde på slutten av fredagens VM-kveld, og kampanjen startet bra for Northug. Umiddelbart tok han over programlederplassen til Atle Bjurstrøm.

– Du er jo helt sjef. Bare ta plassen min du, nå, sa Bjurstrøm.

– Det føles veldig naturlig. Nå føler jeg meg ordentlig hjemme. Det er første gang jeg føler meg ordentlig hjemme i dette studioet, sa Northug.

Northug og Trump

HELT LIK? Originalen Donald Trump til venstre, med Northugs kopi til høyre

Foto: Matt York/Skjermdump / AP/NRK

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag