Hopp til innhold

Hegerberg hetses etter pride-støtte: – Vi har en lang vei å gå

Oppkast, avføring og klovner. Det er symbolene som fyller opp Ada Hegerbergs kommentarfelt etter den emosjonelle feiringen lørdag kveld.

Ada Hegerberg og kommentarfelt

REAKSJONER: Dette er noen av tilbakemeldingene Ada Hegerberg har fått på Instagram etter målfeiringen.

Foto: Helene Mariussen / Skjermdump / NRK / @Ahegerberg

– Jeg vil trekke frem at det har vært mye styrke og kjærlighet. Det er det jeg tar med meg. Negative, fordomsfulle og den andre delen legger jeg ikke så mye energi i. Men det viser at vi har en lang vei å gå. Det er viktig å huske på, og det er viktig vi står opp for det og diskuterer det – spesielt i Skandinavia, sier Hegerberg til NRK.

Bare timer etter masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, løftet en alvorstynget Hegerberg et kapteinsbind i regnbuefarger mot publikum.

Hun fulgte opp ved å legge ut et bilde av den spesielle målfeiringen på sin egen Instagram-side, der hun ble møtt av støtte, hjerter og regnbuer, men også hets.

Ada Hegerberg vil ha mangfold i fotballen

BRUKER STEMMEN: Ada Hegerberg, her fotografert i forbindelse med en Stabæk-kampanje for mangfold, er vant til å bruke stemmen.

Foto: Stabæk

26-åringen delte et skjermbilde av det sistnevnte søndag kveld.

Hoder som kaster opp, avføring og klovnefjes er blant symbolene som fyller opp fotballstjernens kommentarfelt.

Selv la hun bare til teksten «også i 2022».

– Jeg må si at jeg er i en naiv forstand at alle vil hverandre godt, vi er likestilt og at vi har like rettigheter. Men realiteten er hard og verden er tøff. Det viser at vi må fortsette å stå opp for hverandre. Det er viktig for fremtiden og for dem som vokser opp. Vi må lære opp den neste generasjonen, mener Hegerberg.

– Svarer du dem?

– Jeg svarer dem som sender masse kjærlighet. Det er viktigere å svare dem og gi dem respons. At de følger og backer og sprer «support». Det er enda viktigere, sier Hegerberg.

– Det var mektig

Instagram-innlegget som skaper disse reaksjonene, er altså et bilde av Hegerbergs måte å feire 1-0-scoringen på lørdag kveld. Den samme kvelden som hovedstadens gater egentlig skulle ha vært fylt opp av farger, folk og fest.

Norge

MARKERINGEN: Se Hegerbergs emosjonelle feiring.

Det er alltid noen fullstendige idioter som er på andre siden, som ikke synes at det er fint, kommenterer NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han omtaler den avbildede feiringen som fantastisk.

– Et tydelig og flott budskap. Jeg synes det var veldig fint at hun gjorde det, det var mektig, sier fotballeksperten.

Torp respekterer også at hun deler et skjermbilde av den negative responsen.

Carl-Erik Torp

NRKs FOTBALLEKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: NRK

– Det viser bare at vi er i en tid der det er en kamp som må kjempes. Og det tydeliggjør hun ved å legge ut hetsen. Det forsterker bare viktigheten, det synes jeg er fint, mener han.

– Gjør meg trist

Danmarks stjernespiss Pernille Harder har lenge vært åpen om sin legning og sitt forhold til Chelsea-medspiller Magdalena Eriksson. Dansken reagerer sterkt på hetsen.

– Jeg synes det er fryktelig. Forferdelig. Man tenker at vi har kommet lenger. Det tror man i hvert fall. At det stadig vekk kommer hetsende kommentarer fordi hun støtter det og viser vei … Det gjør meg trist. Jeg vet at det er mange som støtter det, men det skjer stadig vekk at det er en del som ikke gjør det, sier Harder til NRK.

Pernille Harder

SKEIV: Danmark-kaptein Pernille Harder har lenge vært åpen om at hun er i et forhold med en annen kvinne.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Hun har opplevd å få lignende kommentarer selv.

– Selvfølgelig, det kommer litt av og til. Jeg velger å fokusere på alle de gode meldingene jeg får. For jeg får heldigvis mest gode meldinger, sier Harder.

Torp påpeker også at støttespillerne er i overtall.

For hver idiot som skriver noe sånt, tipper jeg det et ti som hyller det. Så det forsvinner i alt det positive som skjer, avslutter fotballeksperten.

  • Se Norges EM-generalprøve mot Danmark, onsdag kl. 18 på NRK 1

Les også Hegerberg fikk drapstrusler etter VM-melding

Ada Hegerberg i Lyon

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal